Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 17531 tot 17535
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Market Update (17 december 2014)

Marketupdate brengt met ingang van deze week iedere ochtend van maandag tot en met vrijdag een nieuwsupdate met de laatste interessante nieuwsfeiten. Vandaag in het nieuws: Handelstekort Japan neemt toe, $550 miljard geleend geld in Amerikaanse schalierevolutie, Obama tekent sancties tegen Rusland, Olieprijs naar 5-jaars dieptepunt. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Heeft deze Nederlandse ontwerper de oplossing voor smog in Peking?

De Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde wil in Peking smog-vrije parken creëren met behulp van enorme ‘elektronische stofzuigers’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Rusland schroeft olieproductie niet terug

Rusland zal zijn olieproductie volgend jaar niet verlagen, ondanks de sterk dalende olieprijzen. Dat heeft de Russische energieminister Alexander Novak gezegd op een conferentie in Doha.

Volgens de minister zal de productie volgend jaar vergelijkbaar zijn met de 10,6 miljoen vaten die het land dit jaar dagelijks produceert. Rusland houdt met zijn beleid gelijke tred met de OPEC. Het oliekartel meldde eerder al dat de productie van olie niet wordt teruggeschroefd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

De val van het fiatgeld

In Nederland wilde een man met een wel erg opvallend briefje zijn aankopen betalen. In plaats van een briefje van vijftig te overhandigen, gaf ie een een biljet van vijf euro waarop hij eenvoudigweg met een zwarte stift een nul achter het cijfer vijf had toegevoegd.

Ja, je zou denken dat de man dat wel heel erg onhandig heeft aangepakt. Niemand met een halve brein kan toch ooit geloven dat een biljet van vijf euro zomaar eentje van vijftig kan worden, toch?

Wel, ja en nee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

OESO wil dat ECB stapje verder gaat

De druk op de Europese Centrale Bank om bijkomende maatregelen te treffen wordt stilaan onhoudbaar. President Mario Draghi heeft dergelijke maatregelen weliswaar in het vooruitzicht gesteld, maar als puntje bij paaltje komt durft hij het toch niet aan om de daad bij het woord te voeren. Maar nieuwe ingrepen zouden alvast welkom zijn om het sentiment op de beurzen te ondersteunen.