Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 17531 tot 17535
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Goud is de speelbal van Putin

De verstandhouding tussen Rusland en het Westen wordt er niet beter op. Recent keerde Vladimir Putin vroegtijdig terug van de vergadering van de G20. Putin werd uiteraard tijdens deze vergadering meerdere malen bekritiseerd en het was duidelijk dat de president van Rusland daar niet van gediend is.

Opnieuw lukte het dus niet om het Westen dichter bij de Russen te brengen. De meningsverschillen lijken met de dag groter te worden en als gevolg daarvan is er een economische oorlog van start gegaan. Europa en Amerika hebben al meerdere malen nieuwe economische sancties aan Rusland opgelegd en deze trend lijkt nog niet aan zijn einde gekomen te zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Verenigd Koninkrijk lost alle staatsschuld uit Eerste Wereldoorlog af

Het Verenigd Koninkrijk wil alle schuld die de Britse overheid nog heeft uit de Eerste Wereldoorlog afbetalen.

Ook gaat de regering onderzoeken of alle perpetuele leningen, obligaties die een eeuwige looptijd hebben, afgelost kunnen worden.

In maart gaat de overheid de leningen ter waarde van 1,9 miljard pond terugbetalen. De obligaties werden in 1917 uitgegeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Italiaanse rente op laagste niveau sinds 1993

De rente op tienjarige Italiaanse staatsleningen is woensdag onder de 2 procent uitgekomen en noteerde tussentijds op 1,997 procent. 

Dat is het laagste niveau sinds persbureau Bloomberg in 1993 begon met het bijhouden van de rente-ontwikkeling.

Tijdens de schuldencrisis liep de rente voor Italië nog gevaarlijk hoog op, omdat beleggers er minder vertrouwen in hadden dat het land aan zijn verplichtingen kon blijven voldoen. Italië koopt deze week kortlopend schuldpapier terug, zo werd eerder al bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Wat ze je ook vertellen over de (jeugd)werkloosheid, laat je niet in de luren leggen… vooral niet door de overheid

Volgens officiële cijfers van de RVA zou de jeugdwerkloosheid in België voor de eerste keer sinds 2008 dalen.

Dat heeft Le Soir vanmorgen gemeld. Per jaar zou dat getal met 10 000 dalen. Alleen, is dat zo?

In realiteit zou in diezelfde periode – van 2008 tot dit jaar – de tewerkstelling zijn teruggelopen met 50 000 plaatsen. Een andere federale overheidsinstantie, de RSZ, merkt op dat de tewerkstellingsgraad daarmee op het laagste peil staat sinds de financiële crisis.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

De nieuwe superfood heet maca, maar de Chinezen kopen alles op

Maca heet de nieuwe superfood. Maar de prijzen van de knol uit Peru schieten door het plafond nu Chinezen de oogsten opkopen.

Maca zou je energie geven, maar de Chinezen geloven ook dat het potentieverhogend werkt. Ze blijken dit jaar massaal de wortel op te kopen in Peru, waardoor Amerikaanse en Europese afnemers het nakijken hebben.

De maca groeit op grote hoogte in Peru. Eeuwenlang gebruikte alleen de plaatselijke bevolking de wortel, maar sinds enkele jaren hebben ecoconsumenten de plant ontdekt. De  plant zou helpen in bed en daarbuiten, stress verminderen en nare kanten van de menopauze reduceren.

Maar nu de Chinezen de wortel ontdekt hebben, staat de maca-economie op zijn kop. De prijzen zijn sinds begin dit jaar vertienvoudigd. Een pond maca brengt nu zomaar 13 dollar op.