Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 17536 tot 17540
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

De groei is er uit in Europa

De economie van de eurozone is in november verder verslechterd. Dat blijkt uit cijfers die het Britse onderzoeksbureau Markit woensdag presenteerde.

De samengestelde inkoopmanagersindex, die de bedrijvigheid in zowel de dienstensector als de industrie weerspiegelt, daalde van 52,1 in oktober tot 51,1. Dat is het laagste niveau in 16 maanden en duidt bovendien op een economische groei van slechts 0,1 procent in het lopende kwartaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Economische groei? De Amerikanen geloven het niet

De afgelopen maanden hebben we een aantal mooie macrocijfers mogen ontvangen vanuit Amerika. De werkloosheid is de afgelopen maanden verder afgenomen en er werden meer banen gecreëerd. Ook andere componenten binnen de Amerikaanse economie lieten een stijgende trend zien.

Toch lijken de Amerikaanse burgers er maar weinig van te geloven. Een recent onderzoek wijst uit dat slechts 1 op de 4 Amerikanen denkt dat we te maken hebben met economische groei. In 75 procent van de gevallen denken de Amerikanen nog steeds dat ze in een recessie zitten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Oliecrash eist zijn slachtoffers: Rusland in recessie

De prijs van een vat ruwe olie (Brent) donderde gisteren verder naar beneden tot minder dan 68 dollar - zijn laagste notering in vijf jaar tijd - alvorens zich te herstellen en af te klokken boven de 72 dollar. Olie kost vandaag ruim 35% minder dan zes maanden geleden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Europese Commissie doet me eerder denken aan de oude vastgeroeste Poolse administratie van de jaren 1990

Elzbieta Bienkowska, de Poolse EU-commissaris voor de Interne Markt, heeft in een interview met Radio Zet de Europese Commissie omschreven als ‘een enorm apparaat waar ambtenaren tientallen jaren aan het werk blijven, maar waar uiteindelijk weinig beweegt.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Dit is waarom je goud en goudmijnen moet hebben

In de jaren ’80 en ’90 waren er maar weinig beleggers geïnteresseerd in goud, het was eerder zeldzaam om iemand te vinden met goud in zijn portefeuille. Hoewel de toegang tot goud gemakkelijker geworden is en steeds meer mensen beseffen dat goud een belangrijk onderdeel is van een goed gespreide portefeuille, toch staat het sentiment tegenover goud op een gelijkaardig niveau als in de jaren ’80 en ’90.