Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 17546 tot 17550
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Door dit vergeten verdrag mogen Japanners hier wonen en werken

Nederland blijkt een ruim honderd jaar oud verdrag te hebben met Japan, waarin staat dat burgers uit beide landen in elkaars land mogen wonen en werken.

Trouw schrijft woensdag (Blendle) dat dit handelsverdrag vergelijkbaar is met de status die Zwitsers hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Brussels vastgoed blijft investeerders aantrekken

In het Brussels Gewest is nog slechts 41 procent van het vastgoed in handen van eigenaar-bewoners. Dat heeft de krant L’Echo gemeld op basis van cijfers van het Brusselse ministerie van huisvesting. Er wordt aan toegevoegd dat Brussel met die cijfers ver onder het nationale gemiddelde van ongeveer 70 procent blijft.

De resultaten tonen volgens de krant aan dat Brussel nog steeds een grote aantrekkingskracht uitoefent op investeerders in onroerende goederen, ondanks fiscale maatregelen die door de lokale overheid werden genomen om het eigendom bij bewoners aan te moedigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

ECB bereidt 3 QE-varianten voor

De Europese Centrale Bank (ECB) is in aanloop naar de beleidsvergadering op 22 januari bezig met de voorbereiding van drie mogelijke programma’s om staatsobligaties op te kopen. Dit alles om te voorkomen dat de eurozone in een periode van economische stagnatie en deflatie terechtkomt.

De kans dat goedkopere olie zorgt voor deflatie in de eurozone, voedt de geruchten dat de ECB bezig is een groot programma op te zetten voor het opkopen van staatsobligaties. Het Financieele Dagblad meldt deze week op basis van anonieme bronnen, bekend met beraadslagingen bij de ECB, dat de leden van de ECB over twee weken waarschijnlijk kunnen kiezen uit drie varianten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Duitsland bereidt zich voor op vertrek Athene uit eurozone

De Duitse regering bereidt zich voor op een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone, de 'Grexit'. Medewerkers van bondskanselier Angela Merkel studeren op concrete scenario's die zich bij de verkiezingen in januari in Griekenland kunnen voordoen. Dit meldt de Duitse krant Bild vandaag.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Dollar-rally is pas net begonnen

Net als in 2014 zullen de markten ons ook in 2015 waarschijnlijk weer verrassen. Waar we echter zeker van mogen zijn is dat de dollar zijn rally in 2015 voortzet. Dat denkt althans Dennis Gartman, van de bekende Gartman Letter.

[...]