Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17556 tot 17560
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Weer forse daling autoverkopen in november: min 19 procent

November is de zesde maand op rij waarin de verkoop van nieuwe auto’s onder het niveau van dezelfde maand in 2013 blijft.

De autoverkopen in Nederland daalden fors in november, vergeleken met een jaar eerder. Maar de vergelijkingsbasis is lastig.

De Nederlandse autodealers leverden in november 32.507 nieuwe auto’s af, tegenover 40.354 stuks in dezelfde maand van 2013. Dat is een afname van maar liefst 19,4 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Duitsland, Frankrijk en Italië tegen kleine EU-landen: stop met belastingtrucs bedrijven

Eurocommissaris Pierre Moscovici voelt druk grote EU-landen om belastingdeals aan te pakken. Foto EPA

Duitsland, Frankrijk en Italië roepen Brussel op om met strengere regels te komen zodat een eind kan worden gemaakt aan belastingvoordelen voor bedrijven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Nederlandse rente blijft in november historisch laag

De langetermijnrente, die wordt afgemeten aan het rendement van de jongste Nederlandse tienjarige staatslening, is in november verder gedaald.

In november kwam de rente uit op 0,9 procent, dat is 0,1 procentpunt lager dan in oktober.

Daarmee belandt de langetermijnrente op het laagste niveau sinds De Nederlandsche Bank (DNB) medio 1986 de standen bijhoudt. De hoogste stand (9,2 procent) werd bereikt in oktober 1990.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Het gevaar van Rusland in één grafiek

De Russische economie heeft het dit jaar niet makkelijk. De militaire inval in Oekraïne heeft er voor gezorgd dat de Russische regering inmiddels een hele waslijst aan economische sancties tegen zich opgelegd heeft gekregen. Ondanks dat biedt president Putin geen soelaas.

Wel integendeel; de Russische regering heeft op haar beurt zelfs economische sancties tegen Amerika en Europa opgelegd. Zoals een oud gezegde luidt: ‘’Elke reactie lokt een tegenreactie uit’’. En als gevolg van deze economische sancties hebben een aantal Europese bedrijven het zichtbaar lastig.

De Russische sancties kwamen ook op het moment dat de Europese economie maar weinig kon verteren. Met andere woorden was dit niet het ideale moment om sancties van dergelijke impact op ons af te krijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

6 gevolgen van de lage olieprijs

Een zegen, noemt IMF-directeur Christine Lagarde de enorme daling van olieprijzen. Maar wat voor de één een zegen is, is voor de ander een ramp.