Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17556 tot 17560
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

De kracht van de blockchain - Innovaties met de ruggengraat van Bitcoin

Steeds meer mensen beginnen in te zien dat Bitcoin meer is dan de Munt alleen. Deze werkt namelijk vanaf de Blockchain, een gedecentraliseerde database waarop ontelbare toepassingen gebouwd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan decentraal stemmen of het opknappen van overheidstaken. Bitcoin en de Blockchain sluiten naadloos aan op de decentrale trend maar de toekomst is allesbehalve zeker. Dimitri Reijerman heeft hierover op tweakers.net een uitstekend artikel geschreven:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Hoe goed gaat het met China?

Wie op China heeft gerekend om de wereldeconomie recht te houden, kan wel eens serieus naast de bal hebben geslaan. Naar verwachting zal volgend jaar de groei vertragen naar 7,1%, meldt CNBC. Dat is 0,3% minder tegenover dit jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Dit verhoogt fors de winstgevendheid van de goudmijnen

De laatste weken presteert zilver beter dan goud, dit is al een indicatie dat de grootste verkoopdruk van de edelmetalen achter ons ligt. De goudmijnen kunnen herstellen van dit bodemproces bij de edelmetalen, maar er is nog een belangrijke factor die de winstgevendheid van de goudmijnen fors kan verhogen: de lagere olieprijs.

De beslissing van de OPEC om de productie niet te verlagen is duidelijk een poging om de overcapaciteit uit de sector te roeien. Verschillende OPEC leden produceren immers nog steeds olie aan $ 20 per vat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

De Duitse identiteitscrisis

Er was een tijd, nog niet eens zo heel lang geleden, dat een beetje Nederlander een gezonde grafhekel aan Duitsers had. De nog verse herinnering aan beide wereldoorlogen en vervolgens ook nog eens een verloren WK voetbal finale waren er echt teveel aan. Dat ging niet meer goed komen.

De Moffenhaat lijkt echter aan dezelfde vergrijzing onderhevig als de babyboom generatie die ermee is opgegroeid. Duitserland is een van de populairste Nederlandse vakantiebestemmingen, Duitsers worden aardig en beleefd gevonden, en met voetbal wordt er door Nederlanders zelfs voor Duitsland gejuicht. Niet door iedereen natuurlijk, maar toch. Er is een boel veranderd.

Schertsend zou je kunnen beweren dat we alsnog in het vierde rijk leven. Duitsland heeft de oorlog alsnog gewonnen. DE EU heeft Europa in één rijk verenigt. Wie betaalt bepaalt. Merkel beslist. De Duitse bevolking heeft dat echter nooit zo gewild. Integendeel zelfs. De dominerende bevolking wil juist die dominantie niet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Rusland verhoogt rente naar 17,5 procent

De Russische centrale bank heeft in de nacht van maandag op dinsdag de rente flink omhoog gegooid. Het tarief is gestegen van 10,5 procent naar 17 procent.

De maatregel werd aangekondigd nadat de Russische roebel maandag nog verder onder druk kwam te staan.

De waarde van de munt daalde met 10 procent. Dat is de grootste daling sinds 1998. 's Middags waren voor het eerst meer dan 59 roebels nodig om 1 dollar te kopen. De bank probeert nu "inflatierisico's" te voorkomen door de rente te verhogen.