Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 17561 tot 17565
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

VS zijn niet blij met Belgische bijdrage aan de NAVO

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry wil/zal de Belgische regering op de vingers tikken.

Dat meldt Het Laatste Nieuws vanmorgen. De reden? Volgens de Verenigde Staten (VS) komt België terug op een eerdere belofte om het budget voor militaire interventies binnen NAVO-verband op te trekken.

De krant citeert bronnen binnen de federale regering dat het kernkabinet de inzet van de F-16’s boven het Iraaks grondgebied voldoende is als verbintenis. Of, met andere woorden, er is geen geld om nóg meer te doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Ding dong, hier is de bodem

Amper 24 uur geleden leek het alsof de goud- en zilverprijzen opnieuw naar beneden zouden donderden.

Goud en zilver gingen in uitverkoop en bereikten nieuwe lows.

De nee-stem in Zwitserland leek het ideale moment om de prijzen lager te duwen en paniek te creëren.

We hebben dit scenario al zo vaak gezien. ‘s Nachts is de handel flinterdun en dat wordt vervolgens aangegrepen voor een dump.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Lage olieprijs zegen voor wereldeconomie

De fors gedaalde olieprijs is een zegen voor de wereldeconomie en zal fungeren als een aanjager van groei. Dat zei directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandagavond (lokale tijd) in Washington.

Lagarde voegde daar wel aan toe dat Rusland als grote olieproducent kwetsbaarder is geworden en dat olieproducerende landen extra in de gaten gehouden moeten worden. ,,Een daling van de olieprijs met 30 procent vertaalt zich in 0,8 procent extra economische groei in de meeste gevestigde economieën”, aldus de topvrouw van het IMF.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Raoul Pal: de olieprijs kan naar 30 dollar

Fund manager Raoul Pal waarschuwde ons onlangs al voor de kansen van de Bitcoin. Volgens hem moeten we de waarde van deze digitale valutamunt niet onderschatten. Helemaal wanneer we te maken gaan krijgen met een nieuwe crisis, kan de prijs van de Bitcoin door het dak vliegen.

Maar Raoul Pal heeft niet alleen een mening klaarliggen wat betreft de Bitcoin. Onlangs kwam hij op CNBC vertellen dat hij verwacht dat de olieprijs naar 30 dollar kan zakken. Uiteraard is dat nog een flinke koersdaling vanaf de huidige koers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Afwaardering voor vijf Japanse banken

Moody’s heeft zijn ratings voor vijf Japanse financiële instellingen met één stap verlaagd van Aa3 naar A1. Dat maakte de kredietbeoordelaar dinsdag bekend.

De verwachting bleef daarbij stabiel. De banken die werden afgewaardeerd zijn Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corporation, Sumitomo Mitsui Banking, Shizuoka Bank en Chugoku Bank.