Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17561 tot 17565
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Moet Europa investeren of consumeren?

Europa gaat 2015 in als de hekkensluiter van de wereldeconomie. Na zes troosteloze jaren van bezuinigen en nog eens bezuinigen zijn de technocraten er in Brussel eindelijk van overtuigd dat op deze manier de groei niet terugkomt. Maar wat dan, welke weg moet er dan ingeslagen worden? Moet het accent komen te liggen op meer consumeren of op meer investeren?

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Roebel zakt weer weg na tijdelijke opleving

 De waarde van de roebel ging dinsdagochtend weer omlaag, nadat de munt eerder wat herstel had getoond na de drastische renteverhoging die de Russische centrale bank heeft doorgevoerd.

De rente ging daarbij van 10,5 naar 17 procent, in een poging de vrije val van de munt te stuiten.

Met een koers van 66 roebel per dollar werd opnieuw een historisch dieptepunt bereikt. Maandag zakte de wisselkoers al naar ruim 64 roebel per dollar.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Han de Jong: werkgelegenheid vertelt minder somber verhaal over eurozone

Moet Europa bang zijn voor aanhoudende malaise, met dalende lonen en prijzen? De sleutel ligt bij de werkgelegenheid en daar is de situatie niet hopeloos, signaleert Han de Jong.

Er wordt veel gesproken over deflatie. Europa zou in een Japan-scenario glijden. Misschien is dat juist. Wat mij aan die discussie een beetje irriteert, is hoe slecht is gedefinieerd wat dat allemaal betekent. Wat is deflatie? Wat is een Japan-scenario?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

IMF gematigd positief over Belgisch economisch beleid

De federale regering heeft bijzonder belangrijke stappen om een antwoord te vinden op de uitdagingen van de Belgische economie, maar dient nog een aantal fundamentele problemen aan te pakken. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Opgemerkt wordt dat de Belgische overheid efficiƫnte maatregelen heeft genomen om de loopbaan te verlengen en het brugpensioen terug te schroeven. Ook wordt positief gereageerd op maatregelen om de competitiviteit, onder meer door de indexsprong, te verhogen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Market Update (16 december 2014)

Marketupdate brengt met ingang van deze week iedere ochtend van maandag tot en met vrijdag een nieuwsupdate met de laatste interessante nieuwsfeiten. Deze ‘Market Update’ plaatsen we iedere werkdag rond 10:00 op de site. Lees de update van 16 december op Marketupdate.