Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17566 tot 17570
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Skylon: 'Binnen vier uur op elke bestemming op aarde'

Het Britse aerospacebedrijf Reaction Engines Limited werkt aan de ontwikkeling van een motor-technologie die het mogelijk zou moeten maken om driehonderd passagiers binnen een tijdsbestek van vier uur naar elke mogelijke locatie op de wereld te brengen. Dat heeft het magazine Business Insider gemeld. De technologie zou echter ook voor ruimtevaart-toepassingen kunnen worden gebruikt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Rusland moet nu meer rente betalen op zijn obligatieleningen dan... Rwanda

Rusland moet meer rente op zijn oligatieleningen in dollar betalen dan... Rwanda.

Dat meldt de Financial Times. Ook de Russische roebel moet op de valutamarkten terrein prijsgeven tegenover de Amerikaanse dollar.

Een dollar kost nu - ondanks de lichte stijging van de olieprijzen - ruim 60 roebel en dat is nooit eerder in de geschiedenis gebeurd.

De Russische financiële markten ondervinden wel degelijk de gevolgen van de westerse sancties, de vertragende economie en de dalende olieprijs. Investeerers lijken zich te haasten om alle aan Rusland gelinkte activa te dumpen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Hoeveel goud bezit de 1%?

Barclays deed recent een studie bij vermogenden die meer dan $1,5 miljoen bezitten. Zeg maar de 1%.

Blijkt dat deze groep gemiddeld 9,6% van het vermogen in goud heeft gestopt.

In China en enkele landen in het Midden-Oosten gaat het zelfs over 17%-18% van de portefeuille die naar goud gaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Vernietiging Israël blijft uiteindelijk doel Hamas

De vernietiging van de staat Israël blijft het streefdoel van de islamitische beweging Hamas. Dat heeft de nieuwssite RT.com gemeld, verwijzend naar opmerkingen van Khalil al-Hayya, één van de oprichters van Hamas. ter gelegenheid van de viering van de zevenentwintigste verjaardag van de beweging. De vernietiging van Israël stond in het oprichtingscharter van Hamas en daaraan is volgens al-Hayya al die tijd niets veranderd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 december 2014

ECB is zeker niet verzekerd van succes

De reacties op de afloop van de meest recente meeting van de Europese Centrale Bank blijven binnenlopen. Het zal duidelijk zijn dat het gedrag van de ECB ook in 2015 een factor van doorslaggevend belang kan worden. De meeste behouden het vertrouwen in de ECB.

De CIO View voor december van Asoka Wöhrmann, CIO van Deutsche Asset & Wealth Management, was in dat verband de moeite van het lezen zeker waard. Enkele hoofdpunten willen we u niet onthouden. De ECB gaat waarschijnlijk staatsobligaties opkopen in 2015 en deze vorm van ultra-expansief monetair beleid blijft de aandelenmarkten ondersteunen. Volgend jaar kan dus opnieuw een goed beursjaar worden.