Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 17566 tot 17570
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Ding dong, hier is de bodem

Amper 24 uur geleden leek het alsof de goud- en zilverprijzen opnieuw naar beneden zouden donderden.

Goud en zilver gingen in uitverkoop en bereikten nieuwe lows.

De nee-stem in Zwitserland leek het ideale moment om de prijzen lager te duwen en paniek te creëren.

We hebben dit scenario al zo vaak gezien. ‘s Nachts is de handel flinterdun en dat wordt vervolgens aangegrepen voor een dump.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Lage olieprijs zegen voor wereldeconomie

De fors gedaalde olieprijs is een zegen voor de wereldeconomie en zal fungeren als een aanjager van groei. Dat zei directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandagavond (lokale tijd) in Washington.

Lagarde voegde daar wel aan toe dat Rusland als grote olieproducent kwetsbaarder is geworden en dat olieproducerende landen extra in de gaten gehouden moeten worden. ,,Een daling van de olieprijs met 30 procent vertaalt zich in 0,8 procent extra economische groei in de meeste gevestigde economieën”, aldus de topvrouw van het IMF.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Raoul Pal: de olieprijs kan naar 30 dollar

Fund manager Raoul Pal waarschuwde ons onlangs al voor de kansen van de Bitcoin. Volgens hem moeten we de waarde van deze digitale valutamunt niet onderschatten. Helemaal wanneer we te maken gaan krijgen met een nieuwe crisis, kan de prijs van de Bitcoin door het dak vliegen.

Maar Raoul Pal heeft niet alleen een mening klaarliggen wat betreft de Bitcoin. Onlangs kwam hij op CNBC vertellen dat hij verwacht dat de olieprijs naar 30 dollar kan zakken. Uiteraard is dat nog een flinke koersdaling vanaf de huidige koers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Afwaardering voor vijf Japanse banken

Moody’s heeft zijn ratings voor vijf Japanse financiële instellingen met één stap verlaagd van Aa3 naar A1. Dat maakte de kredietbeoordelaar dinsdag bekend.

De verwachting bleef daarbij stabiel. De banken die werden afgewaardeerd zijn Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corporation, Sumitomo Mitsui Banking, Shizuoka Bank en Chugoku Bank.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

OPEC-beslissing jaagt de rente verder omlaag

De mondiale financiële markten wisten de afgelopen week de positieve stemming aardig vast te houden, zij het dat de koersstijgingen op de aandelenmarkten wat kleiner waren dan in de voorgaande twee weken. Het sentiment werd vooral tegen het einde van de week bepaald door de OPEC-vergadering.

Tijdens die bijeenkomst van de OPEC-lidstaten werd besloten om het productiequotum van het kartel te handhaven op 30 miljoen vaten per dag (overigens ligt de daadwerkelijke productie op 31 miljoen vaten). Door sommige olie-exporterende landen buiten het kartel - zoals Rusland en Venezuela - was gehoopt op een vermindering van het quotum, teneinde de daling van de olieprijs te stoppen en wellicht een stijging te bewerkstelligen. Dat gebeurde niet en de prijs daalde zelfs van USD 77 tot net boven USD 70 per vat. Dit zal de inflatie nog verder onder druk zetten en vooral in de landen en regio's waar de inflatie al zeer laag is - zoals in de eurozone - zal het de inflatieverwachtingen verder omlaag drukken.