EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17571 tot 17575 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

ECB begint op 9 maart met omvangrijk opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) start met zijn omvangrijke opkoopprogramma van staatsleningen en verpakte bedrijfsleningen op 9 maart.

De Europese Centrale Bank (ECB) start met zijn omvangrijke opkoopprogramma van staatsleningen en verpakte bedrijfsleningen op 9 maart.

Op 22 januari maakte de centrale bank bekend om zijn bestaande opkoopprogramma uit te breiden. De ECB gaat maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen en staatsobligaties van eurolanden bij banken in de eurozone opkopen, ook wel kwantitatieve verruiming genoemd.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

Leegstand kantorenmarkt neemt verder toe

De vraag naar kantoorruimte voor bedrijven is vorig jaar opnieuw gedaald, terwijl het aanbod verder is toegenomen.

De vraag naar kantoorruimte voor bedrijven is vorig jaar opnieuw gedaald, terwijl het aanbod verder is toegenomen.

Het aanbod nam vooral toe doordat bedrijven inkrompen. Er zijn nauwelijks nieuwe kantoren gebouwd. Eind 2014 stond zo'n 17,5 procent van de kantoren in Nederland te huur of te koop. Dat was een jaar eerder 16,7 procent. Het gaat in totaal om 8,66 miljoen vierkante meter, bijna 250 keer het grondoppervlak van de Amsterdam Arena.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

Zwarte markt in tabak en benzine laat zich in Griekenland niet zomaar beteugelen

Bijna een kwart van alle sigaretten die in Griekenland op de markt worden gebracht, blijken gesmokkeld te zijn. Naar schatting is bovendien één of vijf liter brandstof die door de Griekse autobestuurders wordt getankt, eigenlijk bestemd voor de scheepvaart. Sinds het begin van de economische crisis is de zwarte markt in het land geëxplodeerd en de aanpak van dat fenomeen belooft voor de nieuwe Griekse regering een moeilijke opdracht te worden.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

Aanbod sloopgoud ook in 2015 beperkt

Het aanbod van sloopgoud zal dit jaar niet veel hoger zijn dan in het afgelopen jaar, zo schrijft de Boston Consulting Group in een rapport voor de World Gold Council. Het consultancybureau deed onderzoek naar de markt voor sloopgoud en concludeerde dat het aanbod sterk beïnvloedt wordt door enerzijds de goudprijs en anderzijds de toestand van de wereldeconomie. Op basis van deze indicatoren oordeelt de Boston Consulting Group dat het aanbod van sloopgoud ook dit jaar relatief laag zal uitvallen.

Lees verder op HollandGold
Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

Russisch loon zakt tot 500 dollar, reactie van bovenaf: “Ze moeten maar minder eten”

Door de stijgende inflatie zijn de Russische lonen in januari van dit jaar gezakt tot 31.200 RUB (= 500 USD). Dat is een daling van 8% t.o.v. dezelfde maand vorig jaar, in roebels. Als men het in dollar bekijkt, dan blijkt dit een daling van 50% te zijn, aldus de Moscow Times.

Deze economische malaise is voor het grootste deel het resultaat van de dalende olieprijzen (die vorig jaar gehalveerd zijn). De roebel heeft in een jaar tijd 70% van haar waarde verloren. Maar ook de westerse sancties spelen een rol.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs