Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 17586 tot 17590
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Brazilië en Uruguay zetten dollar overboord

Brazilië en Uruguay gaan voortaan in eigen valuta handelen. De centrale banken van beide landen bereikten een overeenkomst om niet langer de dollar te gebruiken in de onderlinge handel. Het is de zoveelste overeenkomst tussen landen die niet langer de dollar willen gebruiken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Biedt goud bescherming in geval van bail in?

Met de goudprijs wil het eens te meer niet lukken, het Zwitserse ‘nein’ in het referendum van vorige week is geen goed nieuws voor de edelmetalen. Zowel goud, zilver, platina, palladium,…enzovoort moeten opnieuw een toontje lager zingen. Het tijdstip voor de grote uitbraak van goud & co is zeker nog niet aangebroken.

De vraag is natuurlijk wanneer die uitbraak er dan wel zou kunnen komen. Sommige analisten wijzen in dat verband naar mogelijk toekomstige onrust op de financiële markten naar aanleiding van het volledig uit de hand lopen van het schuldenprobleem. Dat probleem zou wel eens de rechtstreekse aanleiding kunnen worden voor de confiscatie van ons spaargeld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Column Kees de Kort | De groei is duur betaald

De Amerikaanse staatsschuld is gigantisch gestegen. “Tot 2008, in de 230 jaar dat Amerika bestaat, was de totale staatschuld opgelopen tot 10 triljard, 10 duizend miljard, dollar", rekent macro-econoom Kees de Kort voor. "In de tijd daarna, door de crisis en al meer, is daar 8 duizend miljard bijgekomen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Biedt Venezuela ons een blik in de toekomst?

Verschillende landen kampen met problemen, maar waarschijnlijk is er geen enkel land dat dieper in de miserie zit dan Venezuela. In dit Zuid-Amerikaans land is eigenlijk alles misgelopen wat er maar kon mislopen. De Venezolaanse politici hebben er een ongelooflijk potje van gemaakt.

De ironie van het lot wil dat Venezuela rijk is aan olie. Hugo Chavez, de vorige premier van het land, heeft het geld afkomstig van de verkoop van die olie letterlijk aan deuren en vensters uitgesmeten. Het gevolg is dat de Venezolanen in de armoede zijn beland, een spiraal die zich van kwaad naar erger ontwikkelt.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Willem Middelkoop: De weg naar een globale goudstandaard is reeds ingeslagen

Het valt momenteel aan de goudprijs niet af te lezen, maar goud is aan een enorme “comeback” bezig. Rusland en China kopen op opvallend agressieve wijze openlijk goud op. India wordt momenteel geconfronteerd met een gigantische vraag naar goud dat zelfs leidt tot grote tekorten op de handelsbalans.

[...]