Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 17591 tot 17595
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers zeggen “NEEN” tegen Goud

Het Zwitsers initiatief “Save our Swiss gold” is afgewezen. Zwitserse kiezers hebben zondag op overweldigende wijze het referendum, dat de centrale bank van het land zou hebben gedwongen om een ​​vijfde van haar activa in goud te hebben, afgewezen. Dit zou het voeren van een vrij monetaire beleid door de Zwitserse nationale bank serieus uitgehold hebben. Ze zouden ook verplicht geweest zijn om grote hoeveelheden goud op de markt aan te kopen.

78% van de keizers hebben nee gezegd tegen het initiatief. Het initiatief hield ook in dat de Zwitserse Nationale Bank(SNB) geen goud meer mocht verkopen. De SNB heeft momenteel 1.040 ton goud. Dat is ongeveer 7,5% van het Zwitsers vermogen. Bij een ja zou Zwitserland 1.500 ton goud bij moeten kopen om aan het 20% niveau te voldoen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Goud en zilver report (Week 48)

De goudkoers zakte de afgelopen week van €969,50 naar €938,15 per troy ounce (-3,23%), terwijl de zilverkoers in een week tijd van €426,66 naar €399,47 per kilo daalde (-6,37%). De zilverprijs zoekt weer het laagste niveau van dit jaar op, terwijl goud nog iets boven het dieptepunt van dit jaar staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Goudprijs, quo vadis?

De analisten zitten nog steeds met de handen in het haar wat de toekomstige evolutie van de goudprijs betreft. Met het goud wil het maar niet lukken, de doorbraak die velen hadden verwacht komt er maar niet. Dat betekent dat de onzekerheid rond de edelmetalen opnieuw is toegenomen. Hoe moet het nu verder?

De prijzen van edelmetalen lieten vorige week een herstel zien, herstel dat alleszins voorlopig slechts een tijdelijk karakter kreeg. Dit kwam volgens ABN Amro onder andere door een dollar die wat verzwakte. Een lagere dollar is positief voor de prijsontwikkeling van edelmetalen.

Maar inmiddels is de dollar opnieuw min of meer stabiel gestabiliseerd, de euro stabiliseert al enkele dagen in de buurt van het niveau van 1,25 dollar. Algemeen wordt verwacht dat de dollarkoers in de komende maanden ten opzichte van de euro zal blijven in waarde stijgen. Dat speelt niet bepaald in het voordeel van het goud, wel integendeel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Zwitsers wijzen terughalen goud af

De Zwitserse centrale bank hoeft zijn goudvoorraad in het buitenland niet terug te halen. Het Zwitserse volk heeft het voorstel zondag volgens een eerste peiling afgewezen.

Uit een peiling van de Zwitserse omroep SRF was een grote meerderheid tegen het voorstel. Van de kiezers stemde 78 procent tegen en slechts 22 procent voor.

In 22 van de 26 kantons zou het voorstel zijn afgewezen. De officiële resultaten worden later op zondag bekendgemaakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Roebel weer op historisch dieptepunt

De waarde van de roebel is vrijdag opnieuw gezakt naar een historisch laagterecord ten opzichte van de euro en de dollar.

Volgens de meest recente wisselkoersen vertegenwoordigt de Russische munteenheid een waarde waarbij krap 50 roebel gelijk staat aan 1 dollar. Een enkele euro vertegenwoordigt een waarde van ruim 61 roebel.

Ter vergelijking: aan het begin van het jaar vertegenwoordigde 1 euro een waarde van ruim circa 45 roebel en was 1 dollar circa 33 roebel waard.