Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17591 tot 17595
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Strijd maakt olie-export Libië onmogelijk

De Nationale Oliemaatschappij van Libië maakte zondag bekend dat het geen olie kan exporteren vanuit de havens Es Sider en Ras Lanuf, vanwege de burgeroorlog in het land. Vanwege de strijd zal het concern ook op enkele velden stoppen met produceren.

Es Sider is de voornaamste exporthaven voor olie, Ras Lanuf is de op twee na grootste. Libië, dat over de grootste reserves op het Afrikaanse continent beschikt, produceert circa 800.000 vaten per dag. Dat is de helft van het niveau tijdens het 42-jarige bewind van Kadaffi, die in 2011 verdreven werd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 14 december 2014

China lijkt van plan om de koe bij de hoorns te vatten

De evolutie op de oliemarkten is van dien aard dat er heel wat gevolgen aan verbonden zijn. De daling van de prijs heeft voor heel wat marktpartijen gevolgen en die zijn niet altijd even aangenaam. Aan de gevolgen voor de obligatiemarkten is bijvoorbeeld nog maar weinig aandacht besteed.

De lage olieprijs die voor een pak minder inkomsten zorgt voor de olieproducerende landen kan volgens Marc Eeckhout van BNP Paribas betekenen dat er minder ‘oliedollars’ naar de financiële markten zal vloeien. Dankzij de stijgende olieprijzen kochten de grote oliemachten de afgelopen jaren massaal veel waardepapier op zoals Amerikaanse staatsobligaties, allerlei soorten bedrijfsobligaties, aandelen en vastgoed.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Australië zucht onder lagere grondstofprijzen

Het begrotingstekort van Australië loopt ziender ogen op door forse prijsdalingen van een aantal grondstoffen. Het land, een van ‘s werelds grootste grondstofexporteurs, rekent voor de komende jaren op een prijspeil van 60 dollar per ton ijzererts terwijl de begroting voor dit jaar werd opgesteld op basis van 92 dollar per ton.

Dat zei minister van Financiën Joe Hockey zondag. De prijs van ijzererts is dit jaar bijna gehalveerd en bereikte vrijdag met 68,50 dollar het laagste niveau in vijf jaar. De prijsdaling heeft ,,een grote impact gehad op onze begroting, evenals de dalingen van 15 en 20 procent bij respectievelijk kolen en tarwe”. De uitvoer van ijzererts is goed voor ongeveer 20 procent van de totale export.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

RBS doet mogelijk tien jaar over aflossen Britse staatssteun

Het kan tien jaar duren voordat Royal Bank of Scotland (RBS) alle staatssteun van de Britse overheid heeft afgelost.

Dat stelt bestuursvoorzitter Ross McEwan in een zondag gepubliceerd interview met de Britse krant The Sunday Times.

De Britse bank kreeg in 2008 een kapitaalinjectie van 46 miljard pond (58 miljard euro). RBS is nu nog voor 81 procent in handen van de Britse overheid. Volgens McEwan kan dat belang in de huidige markt slechts in kleine stappen worden verlaagd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

'OPEC vraagt Golfstaten te blijven investeren in olievelden'

Oliekartel OPEC vraagt Arabische Golfstaten te blijven investeren in de ontwikkeling van olievelden, ondanks de scherpe daling van de olieprijs.

[...] Volgens hem voorkomen zulke investeringen een mogelijk tekort aan olie als de vraag weer aantrekt.

De olieprijs is in de afgelopen weken erg gezakt. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte afgelopen week nog maar 57,81 dollar (ruim 46 euro). Afgelopen donderdag zakte de prijs voor het eerst sinds juli 2009 onder de 60 dollar per vat.