Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 1761 tot 1765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Japan weet ook te profiteren van herstel wereldeconomie

De groei van de wereldeconomie zit in de lift en steeds meer landen plukken hier de vruchten van. Ook in Japan, waar het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk is gegaan, is het herstel van de wereldeconomie goed zichtbaar. Met name wanneer we ons richten op de Japanse export.

Japan komt steeds meer bekend te staan als het land met haar grote vergrijzingsprobleem. Toch probeert de Japanse overheid er alles aan te doen om de groei van de economie op peil te houden. De afgelopen jaren is dat, net zoals in Europa, niet zonder slag of stoot gegaan. Toch ziet de toekomst er op dit moment een stukje rooskleuriger uit.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Autonome voertuigen zullen 25.000 jobs per maand doen verdwijnen

Eens autonome voertuigen pieken zullen enkel in de VS jaarlijks 300.000 beroepschauffeurs hun baan zien verdwijnen. Dat zijn er 25.000 per maand, blijkt uit een rapport van de investeringsbank Goldman Sachs.

Nog volgens datzelfde rapport zullen 20% van alle voertuigen die tussen 2025 en 2030 verkocht zullen worden autonome voertuigen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Fidelity: wij ‘minen’ bitcoin!

Financiële mastodont Fidelity Investments onthulde dinsdag dat het een fan is van de cryptomunt bitcoin. De koers steeg naar recordhoogtes na de onthullingen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Driekwart Canadese huiseigenaren in problemen bij stijgende rente

Volgens een nieuw onderzoek van de Manulife Bank blijkt dat driekwart van de huiseigenaren in Canada in de problemen komt als hun hypotheeklasten met ongeveer $100 per maand stijgen. De Canadese bank hield in februari een enquête onder ruim 1.300 huishoudens met een inkomen hebben van meer dan $50.000 op jaarbasis.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Centrale banken waarschuwen voor stijging huizenprijzen

Centrale banken waarschuwen eindelijk voor de snelle stijging van de huizenprijzen als gevolg van de extreem lage rente. Zo schrijft de ECB in een nieuw rapport dat deze week naar buiten werd gebracht over de excessieve prijsstijgingen in Europese hoofdsteden als Berlijn, Parijs, Wenen en Amsterdam en de gevolgen daarvan voor de financiële stabiliteit.