Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 17601 tot 17605
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

'Benzineprijs bereikt laagste niveau in drie jaar'

De adviesprijs voor een liter Euro 95 duikt zaterdag tot onder de 1,70 euro. Dat is de laagste prijs voor een liter benzine in drie jaar tijd.

Lokaal en bij onbemande pompen kan de prijs zelfs nog lager uitvallen, namelijk rond de 1,50 euro. Voor de autorijder betekent dat gemiddeld een meevaller van vijf tot tien euro per tankbeurt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

ABN Amro verwacht dat goudprijs nog 33% gaat dalen

Het sentiment rondom goud kan bijna niet negatiever. De meeste banken hanteren koersdoelen van rond de $1000. De ABN Amro blijkt in haar voorspellingen een van de grootste zwartkijkers op het vlak van goud.

ABN Amro verwacht een daling van 33% in de goudprijs het komende jaar. Goldman Sachs verwacht een goudprijs van $1050 per troy ounce eind 2014.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Zwitsers stemmen over uit Nederland geroofd goud

Nederland kan zondag via een Zwitsers referendum definitief zo'n twee miljard euro aan goud verliezen.

Zwitsers bepalen met hun stem of de Zwitserse centrale bank nog goud mag verkopen en of al het goud uit het buitenland teruggehaald moet worden. 

Als ze vóór stemmen, kan dit betekenen dat Nederland definitief geen aanspraak meer kan maken op eerder geroofd edelmetaal.

Zwitserland bewaart nu 74.000 kilo goud dat uit Nederland gestolen is. Deze staven liggen er al sinds de Tweede Wereldoorlog.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Banken zijn over 20 jaar ‘IT-fabrieken’

De bankenwereld gaat de komende 20 jaar drastisch veranderen, verwachten deskundigen. Bijna alle bankzaken gaan in de toekomst digitaal. Er komen nauwelijks nog mensen aan te pas. ’Banken worden IT-fabrieken’, zegt Gerard van Hees, vakbondsbestuurder bij FNV Finance tegen Nu.nl.

De eerste signalen daarvan zijn al zichtbaar. Deze week kondigden ABN Amro en ING aan de komende jaren duizenden mensen te ontslaan, omdat hun werk voortaan door de computer kan worden gedaan. Bij de Rabobank verdwijnen zelfs 9.200 banen. Tegelijkertijd investeren ING en ABN Amro respectievelijk 200 miljoen en 150 miljoen euro in automatisering van IT-systemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Poetin maakt zich niet druk om olieprijs

De Russische president Vladimir Poetin maakt zich geen zorgen over de gevolgen van de alsmaar dalende olieprijzen voor zijn land. Rusland, voor de helft van zijn inkomsten afhankelijk van ruwe olie, kan daar goed mee omgaan. Dat heeft hij zaterdag gezegd.

,,Over het algemeen zijn wij tevreden met de situatie en zien we weinig bijzonderheden. De winter komt eraan en ik weet zeker dat de markt weer in evenwicht komt in het eerste kwartaal of halverwege 2015”, aldus Poetin.