Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17601 tot 17605
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 december 2014

OPEC vergadert opnieuw medio 2015

Op de oliemarkt lijkt de rust te zijn teruggekeerd, hoewel van een krachtig herstel van de olieprijs nog geen sprake is. Voor een vat ruwe olie moet nog steeds ongeveer 65 dollar betaald worden en dat is heel wat minder dan bij het begin van dit jaar. Hoe lang de olieprijs zo laag zal blijven, is uiteraard een vraagteken. Verschillende factoren spelen daarbij een rol.

De prijs van olie ligt voorlopig in de handen van de markt, zo stelt Marc Eeckhout van BNP Paribas. Het spel van vraag en aanbod speelt natuurlijk volop. Sinds de weigering van de OPEC, lees Saoedi-Arabië, om een productieverlaging door te voeren, is de olieprijs nog verder de dieperik ingedoken sinds zijn neergang midden juni.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 december 2014

De moeder aller bankruns is gestart

De run op goud door nationale overheden is begonnen. België is van plan om zijn goud te laten repatriëren meldde de

Nationale Bank van België vorige week. Het terug naar huis halen van eigen goud dat gestockeerd is bij centrale banken in het buitenland is aan het escaleren. Verschillende landen gingen België al voor en er gaan stemmen op in andere landen om hetzelfde te doen.

Duitsland is al enkele jaren bezig zijn goud terug te halen vanuit de Federal Reserve Bank of New York of de nationale bank van Amerika.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Goud en zilver report (Week 50)

De goudkoers steeg de afgelopen week van €970,66 naar €981,41 per troy ounce (+1,1%), terwijl de zilverkoers in dezelfde periode van €426,44 naar €439,43 per kilo wist te klimmen (+3,05%). Beleggers vluchtten de afgelopen week in edelmetalen door toenemende onzekerheid over de wereldeconomie. Opvallend nieuws uit de goudmarkt: Ook in Oostenrijk roept men op de goudvoorraad terug te halen!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Deze markt van 1,3 biljoen dollar komt in de problemen dankzij lage olieprijs

Aan de crash van de olieprijzen komt maar geen einde. Enkele maanden geleden maakte nog niemand zich zorgen over deze markt. Nu lijkt het erop dat de oliecrash een zwarte zwaan zou kunnen zijn die veel grotere gevolgen heeft voor de wereldeconomie dan eerst ingeschat. Welke andere markten lopen een risico op besmetting?

Olieproducenten proberen in de kosten te snoeien en schrappen allemaal investeringsprojecten. Maar zal dat hen kunnen redden? De voorbije jaren hebben ze allemaal massa’s geld geleend om hun aanbod op te drijven. De obligaties die ze uitgaven werden dikwijls in goeie tijden al tot de risicovolle “junk bonds” gerekend. Maar nu leren investeerders de echte betekenis van het woord “junk” kennen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Oliewerkers Nigeria staken vanaf maandag

Personeel in de gehele Nigeriaanse oliesector staken vanaf maandag. Op die manier willen ze afdwingen dat de overheid eindelijk vaart maakt met het opknappen van raffinaderijen en met het verlagen van de prijzen aan de pomp naar rato van de scherpe gedaalde olieprijzen. Dat maakte vakbond Pengassan zondag bekend.

Alle segmenten van de oliesector worden geraakt door de staking, zowel de winning als de raffinage en verkoop. De staking wordt pas opgeheven als de overheid zich ,,sterk committeert”, aldus vakbond Pengassan die optrekt met de Nigerian Union of Petroleum and Natural Gas Workers (Nupeng).