Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17616 tot 17620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 14 december 2014

FED en ECB niet op dezelfde golflengte

De situatie rond de rente is momenteel wat tweeslachtig. Wereldwijd staan de rentetarieven onder druk, maar de bias in de Verenigde Staten is niet dezelfde als die in Europa of Japan. De FED denkt in de richting van een rentestijging, de ECB en de Bank of Japan doen alles wat in hun macht ligt om de rente zo laag mogelijk te houden. Maar de financiële markten zouden graag wat meer duidelijkheid krijgen.

De rente op de obligatiemarkten is in de afgelopen dagen overal wat opgelopen nadat er volgens ABN Amro te weinig duidelijkheid kwam uit de persconferentie van Draghi met betrekking tot het al dan niet aankondigen van een programma tot inkoop van staatsobligaties. Toch is de trend in Europa wat betreft de evolutie van de rente nog steeds naar beneden gericht en dat werkt ook positief door op de Europese markt voor bedrijfsobligaties.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zondag 14 december 2014

De “Gouden Val” van Poetin!

Het doet er niet toe hoe vreemd het ook mag lijken, maar op dit moment is Poetin begonnen met de verkoop van Russische olie en gas voor fysiek goud.

Poetin schreeuwt dit niet uit over de hele wereld. En natuurlijk, hij accepteert nog steeds Amerikaanse dollars als tijdelijk betaalmiddel. Maar hij ruilt meteen al die dollars in die hij verkregen heeft uit de verkoop van olie en gas, slechts voor fysiek goud!

Om dit te kunnen begrijpen, volstaat het om te kijken naar de dynamiek van de groei van de goudreserves van Rusland en om deze gegevens te vergelijken met inkomsten in buitenlandse valuta, afkomstig van de RF uit de verkoop van olie en gas in dezelfde periode.

Bovendien zijn in het derde kwartaal de aankopen van fysiek goud door Rusland op een all-time high recordniveau. In het derde kwartaal van dit jaar, had Rusland de ongelooflijke hoeveelheid goud van 55 ton aangeschaft. Het is meer dan alle centrale banken van alle landen van de wereld bij elkaar (volgens officiële gegevens)!

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Gevolgen van de lage olieprijs op een rijtje

Op haar blog ‘Our Finite World’ zet Gail Tverberg de gevolgen van de lage olieprijs op een rijtje. Hieronder een korte Nederlandse samenvatting van dat uitgebreide overzicht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 14 december 2014

Republikeinen willen FED controleren

De Republikeinen in de Verenigde Staten zijn het meer dan zat. Het linkse beleid van Obama stond hen van bij het begin niet aan. Denken we maar aan de hele discussie rond de uitbreiding van de sociale welvaartsstaat en gezondheidszorg.

Doordat de Republicans nu zowel in het parlement als de senaat een meerderheid van de zetels bezitten, wordt het voor president Obama steeds lastiger om de politieke tegenstanders te blijven negeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 14 december 2014

ECB lijkt controle over inflatie kwijt

Is de Europese Centrale Bank de controle over de inflatie kwijt? Een dergelijk scenario wordt steeds waarschijnlijker, want Mario Draghi van de ECB heeft al herhaaldelijk moeten waarschuwen voor deflatiegevaar. Hij hoopt waarschijnlijk dat naarmate de tijd verstrijkt het deflatiegevaar zal afnemen, maar we vrezen dat hij zijn wensen voor werkelijkheid neemt.

De persconferentie van Draghi van de ECB na afloop van de laatste meeting was eigenlijk een maat voor niets, van concrete actie was geen sprake. Zoals BNP Paribas had verwacht werden de projecties zowel qua inflatie als qua groei naar beneden bijgesteld. Voor de inflatie was de scherpe daling van de olieprijs daar zeker niet vreemd aan. Daarbovenop zijn de risico’s volgens Mario Draghi duidelijk naar beneden gegaan.