Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17636 tot 17640
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Huis duurste straat Londen kost 21,4 miljoen euro

Dat het peperduur wonen is in de Britse hoofdstad is allang bekend, maar nu is ook duidelijk wat de duurste straat van Londen is. Wie op Grosvenor Crescent woont heeft gemiddeld 16,9 miljoen pond (21,4 miljoen euro) voor zijn huis neergeteld. Dan woon je wel bijna in de achtertuin van Buckingham Palace, vlak bij de grote parken van Londen en met een metrostation om de hoek. Ook de Belgische ambassade is in de straat gelegen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Wat betekent samenwerking met Microsoft voor bitcoin?

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft laat consumenten in de toekomst toe om hun aankopen in de Windows Store en op het Xbox-platform in de virtuele munteenheid bitcoin af te rekenen. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt. Voorlopig worden de betalingsmogelijkheden alleen in de Verenigde Staten aangeboden, maar verwacht wordt dat de dienst op termijn ook naar andere landen zal worden uitgebracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Commodities volop in beweging

De grote bewegingen bij de commodities hebben nogal wat effecten tot gevolg gehad op de financiële markten. Het goedkoper worden van een aantal belangrijke grondstoffen heeft tot gevolg dat het inflatiegevaar steeds verder naar de achtergrond verdwijnt en dat er ruimte komt voor renteverlagingen.

Sneller dan verwacht voerde China een eerste renteverlaging in meer dan 2 jaar door, de depositorente  werd met 25 basispunten verlaagd. Recente matige groeicijfers en de lage inflatie hadden volgens Bank Degroof een nieuwe monetaire versoepeling al in het vooruitzicht gesteld om de economie te ondersteunen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Economie VS kan goudprijs schaden

Op de markten voor grondstoffen zagen we in de afgelopen dagen een eerste aanzet tot consolidatie. Zowel de olie- als de goudprijs zakten in ieder geval niet verder weg, hoewel het bereikte evenwicht voorlopig eerder wankel moet genoemd worden. Maar laat ons eerst even kijken naar eerst de olie en daarna naar het goud.

Er leek vorige maand geen einde te komen aan de val van de olieprijzen, zo stelde Bank Degroof vast. Een prijs van onder 70 dollar per vat werd onlangs bereikt, het laagste niveau sinds 2008. De OPEC kwam eind november niet tot een overeenkomst om de productie te beperken en dat bleef niet zonder gevolgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Geen nieuwe shutdown Amerikaanse overheid

In de Verenigde Staten is een dreigende ‘shutdown’, waarbij overheidsdiensten dichtgaan, donderdag (lokale tijd) ternauwernood voorkomen.

De Democraten en Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden werden het eens over de overheidsfinanciën. 219 leden stemden voor het wetsvoorstel van 1,1 biljoen dollar, terwijl er 206 op tegen waren.

Met het geld kan een groot deel van de overheid tot september 2015 worden gefinancierd, zo is de verwachting. De Senaat moet de begroting nu nog goedkeuren, waarna deze teruggaat naar president Barack Obama.