Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 17636 tot 17640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

OPEC doet niets, waar gaat olieprijs naar toe?

Het was getelefoneerd: de OPEC kondigde aan voorlopig de productie ongewijzigd te houden. Dat betekent dat de comeback van de olieprijs voorlopig niet zal gebeuren, een vat ruwe olie zou integendeel zelfs nog goedkoper kunnen worden. Waar gaat de olieprijs naar toe? Wie het antwoord op deze vraag weet, mag het ons komen zeggen.

Deze week was natuurlijk een belangrijke week voor de olieprijs. Donderdag 27 november kwam de OPEC bij elkaar, de organisatie waar een belangrijk deel van de olie-exporterende landen bij is aangesloten. OPEC-landen vertegenwoordigen rond 40% van de wereldwijde olieproductie, zo vertelt ons ABN Amro.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Elk jaar verdwijnt 1,2% van uw spaargeld

De spaarrente in Nederland is momenteel zo laag dat u elk jaar armer wordt, en u kunt er niets aan doen. De spaarrente bij de Rabobank gaat volgende week naar 1%, het laagste niveau ooit. Daarmee maakt u volgend jaar net de inflatie goed.

Maar heeft u meer dan 20.000 euro spaargeld dan bent u jaarlijks ook nog 1,2% vermogensrendementsheffing kwijt, waardoor u gestaag sparend armer wordt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Ierland gaat miljarden aan IMF vervroegd terugbetalen

De Ierse regering gaat vervroegd 9 miljard euro terugbetalen aan het IMF, zo kondigde de regering in Dublin vandaag aan. Het land kan profiteren van hogere inkomsten door het economisch herstel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Amerikaanse aandelen waren zelden zo overgewaardeerd

De Amerikaanse aandelen blijven het tegen alle verwachtingen in uitstekend doen. Er gaat geen week voorbij of er staat een nieuw record op de tabellen. Nochtans is deze markt de 2e meest overkocht, de 2e meest overgewaardeerde en de meest met schulden gefinancierde markt uit de geschiedenis.

Op onderstaande grafiek is de exponentiële regressieve lange termijn trendlijn te zien van de S&P 500. De enige andere keer in de geschiedenis dat aandelen zo overkocht waren als vandaag, was tijdens het hoogtepunt van de internetbubbel, toen noteerde de S&P 500 148 % boven de trendlijn, in augustus 1929 was het slechts 74 %, in juli 2007 zo’n 85 % en nu noteert de S&P 500 zo’n 91 % boven die trendlijn.

Ook de Warren Buffett indicator slaat rood. De totale marktkapitalisatie van aandelen is momenteel 20 % groter dan het bbp, enkel tijdens de internetgekte stond deze indicator hoger. En ten slotte waren er nog nooit zo veel beleggers die op krediet aandelen kochten. De totale kredietbalans van Amerikaanse beleggers staat $ 180 miljard in het rood, tijdens de technologiebubbel was dit $ 130 miljard en tijdens de financiële crisis $ 80 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

De macrocijfers in het Verenigd Koninkrijk verbeteren

De afgelopen maanden hebben we een aantal macrocijfers vanuit het Verenigd Koninkrijk zichtbaar zien verbeteren. Het is duidelijk dat het Verenigd Koninkrijk, net als Amerika, aan de betere hand is. Toch zijn er ook nog genoeg bedreigingen die op de loer liggen.

Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, sprak al meerdere keren zijn twijfels uit over de Europese economie. Europa is in een zwart gat beland en het verwachte herstel laat al lang op zich wachten. In tussen verslechtert de situatie in sommige Eurozonelanden aanzienlijk.