Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 17641 tot 17645
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Goud: 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit

Wie 9 jaar geleden goud kocht, heeft het zich nog steeds niet beklaagd. Wie 3 jaar geleden goud kocht, zal nog ieder dag vloeken. Goud kende fantastische jaren en na de financiële crisis ging het gele edelmetaal uit zijn dak totdat het liedje opeens gedaan was.

De Federal Reserve zette de geldkraan volledig open, hyperinflatie zou de Verenigde Staten teisteren. Het was niet zo’n gek idee enkele jaren geleden, maar toch kwam het niet uit.

Er zijn er veel die geloven dat de goudprijs een ijzersterke correlatie heeft met de balans van de Fed en dat de laatste jaren slechts een anomalie is. Maar de goudprijs heeft niet alleen een correlatie met de balans, ook met het tekort van de overheid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Domper voor Draghi: banken lenen voor slechts 130 miljard bij ECB

De Europese Centrale Bank probeert verwoed de kredietmachine in de eurozone harder te laten lopen, door lenen voor banken zo makkelijk en goedkoop mogelijk te maken. Dit in de hoop dat, als de leencondities voor banken soepeler worden, zij ook meer gaan lenen aan bedrijven en consumenten. Met meer investeringen en bestedingen als gevolg.

Het blijkt echter zeer lastig om de Europese economie op deze manier een zetje te geven. Slappe economische groei en een zeer beperkte stijging van prijzen en lonen blijven de eurozone parten spelen.

Donderdag maakte de ECB bekend dat banken bij een nieuwe leenronde voor bijna 130 miljard euro aan langer lopende leningen bij de centrale bank hebben afgesloten. Dat lijkt veel, maar het was ongeveer 20 miljard euro minder dan de gemiddelde verwachting van analisten, die op circa 150 miljard euro lag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Iedereen gratis EUR 500,00

Clive Crook pleit voor een schokeffect voor de Europese Unie. Elke Europeaan moet gratis €500 krijgen. Hij was in 2006 medevoorzitter van het Kopenhagen Consensus Center(CCC) en is gerenommeerd columnist bij verschillende vooraanstaande kranten.

Vorige week stelde Mario Draghi, voorzitter ven de Europese Centrale Bank(ECB), dat zij er alles aan zullen doen om de Europese economie op gang te trekken. De inflatie is veel te laag en Europa dreigt in een deflatie terecht te komen.

[...]

Bron: faillissementsdossier.nl
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Als Nederland een bedrijf was zouden we al lang #failliet zijn

Nederland staat er weer beter voor, betogen onze politici. Maar de financiële rekenmeesters in Den Haag maken een boekhoudkundige fout. Nederland wordt op de been gehouden door miljoenen mensen die kosteloos werk verrichten, werk dat niet aan de rechterzijde van de balans verschijnt. Hoe staat ons land er voor wanneer de cijfers langs de meetlat van een bv worden gelegd?

Het is om kriegelig van te worden:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

De 2e grootste aandelenbeurs ter wereld is…

De laatste 2 weken zat de Chinese aandelenbeurs niet in een gewone stierenmarkt, maar in een super stierenmarkt. De Chinese aandelenbeurs steeg 21 % op 10 handelsdagen … na een stijging van meer dan 20 % de afgelopen maanden. Geen wonder dat het dinsdag een stapje terug moest zetten.

Door deze super stierenmarkt is de Chinese aandelenbeurs nu de 2e grootste aandelenbeurs ter wereld, nu voor Japan en na de Verenigde Staten. De totale marktkapitalisatie bedraagt nu meer dan $ 4,5 biljoen.

Er zijn verschillende redenen te vinden voor de sterke prestatie de afgelopen weken en maanden.