Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17641 tot 17645
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

ISIS wil gouden munten terugbrengen

Volgens diverse bronnen wil ISIS gouden munten gaan gebruiken als hun valutamunt. Uiteraard kan dit zorgen voor een opleving van de goudprijs. De vraag zal immers flink gaan stijgen wanneer dit nieuws inderdaad waarheid blijkt te zijn.

Aan de andere kant kan dit slecht nieuws zijn voor de aandelenmarkten. Het is immers duidelijk dat ISIS zich definitief wil afsluiten van de buitenwereld. Een eigen valutamunt kan daarbij helpen. Voor de goudkevers kan dit echter goed nieuws zijn.

We zullen dit nieuws de komende tijd goed in de gaten moeten houden. Wellicht is het ook verstandig om de volumes bij de goudprijs goed in de gaten te houden. Onderhuids kan er namelijk al van alles gaande zijn.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Goudmijnen gaan op overnamepad

De goudmijnsector bereid zich voor op een nieuwe ronde van overnames. Door de enorme daling van de goudprijs over de afgelopen twee jaar zijn veel mijnen in de problemen gekomen. Veel projecten die rendabel waren bij een koers van $1.500 of $1.600 zijn dat niet meer nu de goudprijs onder de $1.200 per troy ounce gezakt is.

Het resultaat van de dalende goudprijs is een tweedeling in de sector. Sommige mijnen zitten diep in de schulden en draaien verliezen, terwijl andere mijnen voorzichtiger zijn geweest met het opschalen van hun productie en nauwelijks schulden op hun balans hebben staan. De sector als geheel heeft de gedurende de 12 jaar durende bull market in goud $30 miljard aan schuld opgebouwd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

EU: "België is geen collateral damage"

Begrotingsplan België bevindt zich samen met Frankrijk en Italië in een select groepje van eurolanden wier openbare financiën reeds begin maart opnieuw onder de loep worden genomen door de Europese Commissie. "België is geen collateral damage", zo reageerde eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Pierre Moscovici op de kritiek dat ons land aangepakt wordt om Parijs en Rome niet te isoleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Wat is er met het vermogen van de rijken gebeurd?

Vanuit verschillen hoeken ontvangen we berichten die vermelden dat het verschil tussen arm en rijk in Amerika blijft groeien. De financiële crisis heeft het verschil tussen de beide klassen van de bevolking alleen maar verder vergroot.

Dit heeft voor een groot deel te maken met het monetaire beleid dat door de Amerikaanse centrale bank is gevoerd. De afgelopen jaren heeft de FED met veel geld gestrooid en dit geld kwam uiteindelijk niet terecht bij de armen, maar bij de rijken.

Mede dankzij het beleid dat door de FED is gevoerd zijn de aandelenmarkten de afgelopen jaren flink in waarde gestegen. De rijke mensen bezitten vaak veel aandelen en als gevolg van deze stijging groeide hun kapitaal.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Column Kees de Kort | Black Friday, don't buy it

Vandaag en morgen de hele dag op tv: Black Friday. Macro-econoom Kees de Kort: “Het gaat beter in Amerika, consumenten staan in de rij om te kopen. Ik zou zeggen: don’t buy it.”