Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17661 tot 17665
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

We zijn dr klaar mee

Waar je ook op de wereld kijkt. Onrustig is het momenteel bijna overal. Of je nu naar de Oekraïne kijkt, naar Hongkong of Bangkok, Syrië of Venezuela, Ferguson Missouri  of Athene Griekenland. De bevolking is het overal zat. Op sommige plekken zijn burgeroorlogen uitgebroken, op andere plekken komt de bevolking middels rellen ook in opstand. De gemene deler is het verzet tegen de corruptie en het gebrek aan democratie.

Het is één ding dat je lijdt onder verslechterende economische omstandigheden. Het kan nu eenmaal niet altijd feest zijn. Maar het is wat anders als mensen waarvan je verwacht dat ze integer bestuderen stuk voor stuk te koop blijken te zijn. Op sommige plekken nog ouderwets maffioos en direct door geweld en steekpenningen, op andere plekken geïnstitutionaliseerd en indirect middels lobby- en bonusindustrie.

De bevolking is niet gek. “You can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all the time.” Ze weet het donders goed wanneer ze gepakt wordt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Olieprijs zakt onder 60 dollar per vat

De prijs van Amerikaanse olie is donderdag voor het eerst sinds juli 2009 tot onder 60 dollar per vat gedaald.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Kruipt euro naar een pariteit met de dollar?

De koers van de euro lijkt stilaan op een pariteit met de dollar af te sturen. Inmiddels heeft de euro het niveau van 1,20 dollar al in het vizier gekregen, nadat de koers van de Europese munt vorige week nog eens een duw kreeg door goed nieuws over de werkloosheid in de Verenigde Staten. De huidige trends zetten een aantal analisten dan ook aan om te denken aan een partiteit met de Amerikaanse dollar.

Enkele maanden geleden hadden de financiële markten nog zelfs niet kunnen denken aan een pariteit tussen de Europese en Amerikaanse munteenheid, maar naar de mening van een aantal analisten staat de koers van de euro nog steeds te hoog. De jongste weken is er dan ook al heel wat te doen geweest omtrent de euro.

[...]

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Ook Amsterdam heeft vanaf heden zijn eigen Bitcoin Embassy

Zoals gezegd is de Embassy een plek waar mensen samen kunnen komen om allerlei Bitcoin gerelateerde activiteiten te ontplooien. Zo kan je denken aan meetups voor bijvoorbeeld mensen die geinteresseerd zijn in mining of handelen. Ook kunnen fabrikanten hun producten aan de wereld tonen of worden er bijvoorbeeld cursussen gegeven in het maken van multi signature adressen. Zoals de site het zelf zegt is de Embassy "een plaats waar je uitgebreide info kunt vinden over Bitcoin en het gehele Cryptocurrency ecosysteem. Een plek voor nieuwsgierigen, gebruikers, ontwikkelaars, ondernemers, investeerders en media." In de Embassy kan je ook de Bitcoin shop vinden, de Bitcoin pinautomaat en het Bitcoin restaurant waar je uiteraard kan afrekenen met Bitcoin. Kortom: genoeg te doen dus.

De Embassy is het geesteskind van Bitcoin-fanaat van het eerste uur: Marek Skonieczny. Ik ontmoette Marek een aantal weken geleden in zijn flat in Amsterdam waar al snel duidelijk werd wat Marek zijn passie is. Voor het raam stonden namelijk twee Bitcoin pinautomaten te pronken, op de televisie konden we genieten van het crypto network en aan de muur vond ik een levensgrote "We love Bitcoin" Sticker. Toen ik hem vroeg of hij, naast de Bitcoin, nog vast werk had antwoordde hij met: "Ik heb nooit echt een vaste baan gehad, ik doe gewoon waar ik zin in heb". Zittend aan de keukentafel kwam ik erachter dat Marek nog een andere passie heeft: Praten. Het gesprek dwaalde dan ook al snel af naar onze gedeelde passie en wat Marek zoal gedaan heeft voordat hij met Bitcoin in aanraking kwam. Hij vertelde me dat hij oorspronkelijk uit het Polen, van voor de val van de muur, komt. Door omstandigheden is hij deze kant opgekomen vlak voordat het socialistische regime ter ziele ging. Sindsdien is hij hier gebleven en heeft hij, zoals hij al aangaf, voornamelijk gedaan wat hij leuk vond.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Zit er opnieuw een Black Swan in de economie verborgen?

Ze worden Black Swans genoemd, de risico’s waar de wereldeconomie mee wordt geconfronteerd en die eigenlijk onvoorspelbaar zijn. De naam is ontleend aan een boek van auteur Nassim Taleb die daarmee internationale roem heeft verworven. Zowat elke econoom die naam waardig speurt tegenwoordig naar de fameuze zwarte zwanen, die echter niet altijd met zekerheid determineerbaar zijn.

Een aantal mogelijkheden willen we u niet onthouden. Een mogelijke ‘black swan’ is een G7-boom. De groei in de ontwikkelde landen herstelt in dit scenario sneller dan verwacht, dankzij aantrekkende bedrijfsinvesteringen en consumentenbestedingen. De Fed kan dan de balans sneller dan verwacht verkleinen.