EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17661 tot 17665
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

€1,2 biljoen aan vermogen in schuldpapier dat niets oplevert

Wereldwijd is al meer dan €1,2 biljoen aan spaarvermogen geparkeerd in staatsobligaties die helemaal niets opleveren. Dit is kortlopend schuldpapier dat weliswaar zeer liquide is, maar waar beleggers rente over moeten betalen! Hoe kan dat vermogen ooit waarde behouden?

Lees verder op Argentor.be
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Goud stijgt door Zwitserse Centrale Bank

Goud stijgt door Zwitserse Centrale Bank januari 15th, 2015 by Reinoud Bogert Goud steeg donderdag 15 januari met 2,32% nadat de Centrale Bank van Zwitserland bekend maakte de vaste koppeling tussen de Zwitserse Franc en de Euro op te heffen. Door de crisis in 2008 waren beleggers op zoek naar safe havens. Goud was de nummer 1 maar ook de Zwitserse Franc fungeerde als safe haven. Mede hierdoor nam de waarde van de Zwitserse Franc toe wat de export negatief beïnvloede.

Lees verder op goudvergelijken.nl
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Olieprijs van 32 dollar is niet langer een utopie

Een olieprijs van 32 dollar per vat lijkt niet langer een utopie. Inmiddels is de prijs al ver onder de grens van 50 dollar teruggevallen en er is weinig kans dat de olieproducenten hun activiteit zullen terugschroeven om de prijzen opnieuw op te drijven. Dat zegt Steve Levine, specialist geopolitiek bij het magazine Quartz.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Zo short je een centrale bank

Contrair belegger Marc Faber treedt collega contrair belegger Peter Schiff bij dat de markten dit jaar wel eens wakker kunnen worden en realiseren dat de centrale banken niet meer in de mogelijkheid zijn om de activa prijzen artificieel te ondersteunen.

De woorden van Marc Faber waren nog niet koud of de Zwitserse Centrale Bank kondigde aan dat ze de koppeling met de euro moeten opgeven, met dramatische gevolgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Waarom hebben de Zwitsers gedaan wat ze hebben gedaan?

Elke belegger zal vandaag geschokt hebben gereageerd op het nieuws dat de Zwitserse frank zich heeft losgekoppeld van de euro. De koersval was de grootste van de voorbije 25 jaar en de munt van het bergrijke gebied is in de hoogte geschoten.

De Zwitserse index is 14% gevallen en eindigde ten slotte op 8 400,61 punten. De volatiliteit op de valutamarkten is intussen spectaculair toegenomen.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs