Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17671 tot 17675
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Zweden neemt geen risico's met Rusland en roept 7.500 reservisten op

De Zweedse regering heeft plannen aangekondigd om voormalige Zweedse militairen opnieuw te gaan trainen om zo ‘s lands oorlogscapaciteiten op te voeren in het licht van de recente onrust met Rusland. Het gaat om 7.500 ex-soldaten die na 2004 nog in het leger hebben gediend.

De wereld wordt er niet beter op, zei minister van Defensie Peter Hultqvist op de Zweedse zender SVT. Hij haalde de herbewapening van Rusland, de annexatie door Rusland van de Krim en het gewapend conflict in Oekraïne aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

De Chinese economie heeft het niet makkelijk

De afgelopen maanden is er genoeg nieuws naar buiten gekomen omtrent de huidige staat van de Chinese economie. De gouden tijden voor het Chinese groeiland lijken achter de rug te zijn en de regering moet leren om te gaan met de minder snel draaiende economie.

De macrocijfers wisten de afgelopen weken niet te overtuigen. In het meest van de gevallen konden de uiteindelijke cijfers de verwachtingen van de analisten niet verslaan. De beleggers lijken daarentegen steeds meer te wennen aan de lagere Chinese groei.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Accijns op benzine omhoog in 2015

De accijns op autobrandstoffen gaat per 1 januari opnieuw omhoog. De accijns op benzine wordt met 0,9 procent verhoogd en gaat 76,6 cent per liter bedragen.

Nederland heeft daarmee de hoogste accijns op benzine in Europa. Dit tot onvrede van NOVE, de brancheorganisatie van zelfstandige pomphouders, die vreest voor de inkomsten van pompstations in de grensstreek. 

De accijns op diesel wordt volgende maand eveneens verhoogd met 0,9 procent en komt op 48,2 cent per liter. De accijns op lpg wordt opgeschroefd naar 18,5 cent per liter.

De prijzen aan de pomp bevinden zich momenteel op het laagste punt in vier jaar door de val van de olieprijs. Maar door de hogere accijns valt een deel van dit voordeel weg. Over de accijns wordt bovendien 21 procent btw geheven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

6 Technische bewijzen voor de échte bodem zilver

Peter L. Brandt is een van de beste technische analisten die wij kennen. Hij voorspelde in april 2011 al de piek in zilver en bleef sindsdien diegene die geloofde in een rebound van antwoord dienen dat de daling nog niet achter de rug was. Nu ziet Peter L. Brandt wel een bodem zilver en daar heeft hij 6 goede redenen voor.

Volgens Peter L. Brandt zijn er maar liefst 6 patronen te vinden die aantonen dat de beren vanaf nu aan de verkeerde kant staan.

De uitbraak van de zilverprijs in 2010/2011 begon aan $ 14,65, dit niveau werd opnieuw met succes getest op 1 december. Het is niet ongewoon dat grondstoffen de volledige stijging prijsgeven alvorens aan een nieuwe stierenmarkt te beginnen. Dit bewijst volgens Peter L. Brandt dan ook dat zilver een grondstof is en geen edelmetaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Dubai, olie, crash!

‘t Is gebeurd. De lage olieprijzen hebben nu ook de beurs van Golfstaat Dubai aangetast, meldt Business Insider. Vandaag hebben de aandelen daar meer dan 7% van hun waarde verloren – en, het lijkt erop dat de ellende nog lang niet ten einde is.