Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 17681 tot 17685
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 januari 2015

Litouwen is officieel lid van eurozone

Litouwen heeft afscheid genomen van de litas en is officieel toegetreden tot de eurozone. Dat gebeurde om middernacht plaatselijke tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 januari 2015

Fransen krijgen internet-controle als nieuwjaarsgeschenk

In Frankrijk wordt bij de start van het nieuwe jaar een nieuw decreet over internet-surveillance, dat een jaar geleden was goedgekeurd, van kracht. Dat heeft het Franse magazine Le Point gemeld. De controversiële maatregel biedt de Franse autoriteiten een administratieve toegang tot communicatie-gegevens van zijn onderdanen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Daling olievoorraden VS

De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week met 1,75 miljoen vaten gedaald naar 385,5 miljoen vaten (van 159 liter). Dat maakte het Amerikaanse energiebureau EIA woensdag bekend.

Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

De terugkeer van de bubbel

De bubbel is weer terug in de Verenigde Staten! In acht grote steden liggen de huizenprijzen inmiddels ver boven het hoogtepunt van vlak voor de crisis.

De Amerikaanse centrale bank (FED) heeft de afgelopen zes jaar enorme hoeveelheden geld gecreëerd om de rentestanden te verlagen en de economie te stimuleren.

Dat geld lijkt vooral naar de techsector in Sillicon Valley (San Jose) en de schaliegaswinning in Texas (Houston, Dallas, San Antonio, Austin) te zijn gegaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

"Litouwen wint met euro aan politieke invloed"

Eurozone breidt uit De Baltische staat Litouwen voert om middernacht als negetiende land de euro in. Volgens minister van Financiën Rimantas Sadzius zal het land daardoor meer politieke invloed verwerven. "Nu zitten we aan de tafel waar 19 staten belangrijke kwesties behandelen in de eurozone, waar een derde van een miljard mensen leven", verklaarde hij in een radio-interview.