Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 17696 tot 17700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Mark Carney: geen bail-outs voor grote banken

Iedereen kent vast wel Mark Carney. Hij is beter bekend als de gouverneur van de Bank of England. Volgens veel waarnemers is deze man fel tegen het monetaire beleid zoals het door de Amerikaanse centrale bank gevoerd wordt. Mark Carney wil namelijk dat de overheid zelf de problemen oplost door middel van bijvoorbeeld strenge hervormingen.

Tijdens een recente persconferentie sprak Mark Carney duidelijke taal. Mark Carney wil namelijk dat de grote banken in de toekomst zichzelf gaan redden. Alleen dan zullen de banken met een goed beleid beloond worden.

Op dit moment worden banken namelijk nog vaak geholpen door de overheid. De Europese centrale bank heeft de afgelopen jaren meerdere banken overeind gehouden. In de nabije toekomst zou dit echter wel eens flink kunnen gaan veranderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

US Dollar. Grootste short ooit.

Er wordt veel geschreven over de dollar. Veruit de meeste analisten zijn negatief. Ze wijzen dan naar de QE programma’s van de FED en beweren dat de Amerikaanse economische groei daardoor kunstmatig is. Dat zowel de stijging van de beurzen als de T-Bills verklaard wordt door monetaire verruiming en dat het wachten is op onvermijdelijke (hyper)inflatie en het ineenstorten van de dollar.

Niet alleen mist men dan de negatieve hefboom; de FED kan 3 triljoen verruimen, de hefboom die in de markten ligt geldt bij krimp net zo. Die moet er ook weer uit. Als de werkelijke krimp daardoor 10 triljoen blijkt, kom je nog steeds 7 triljoen tekort. En kun je heel lang wachten op inflatie.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Wil Frankrijk ook goud terughalen?

Frankrijk moet onmiddellijk al haar goud terughalen uit het buitenland, zo schrijft de Franse politica Marine LePen van Front National in een open brief aan de Franse centrale bank. Ook schrijft ze in de brief dat Frankrijk moet stoppen met de verkoop van goud. Blijkbaar weet ze nog niet dat al het goud al in Frankrijk ligt...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Waardering goudmijnen is nu wel zéér aantrekkelijk

Als we zeggen dat de goudprijs een pijnlijke correctie doormaakt de laatste jaren, trappen we in feite een open deur in. Ook de goudmijnen ondergaan de wet van de zwaartekracht. Maar aan iedere selloff komt een einde. Met de wash-out van de laatste jaren kunnen de sterke goudmijnen wel eens verrassend uit de hoek komen de komende maanden.

De topvorming in de goudsector in 2010 – 2011 was een klassiek geval. Men zegt wel eens dat een top een proces is en een bodem een gebeurtenis. Tijdens de topvorming was het sentiment overdreven positief waarbij men geloofde dat de goudprijs eeuwig zou blijven stijgen.

Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Hoe werkt ons huidige economische systeem eigenlijk?

Met behulp van de - geloof niets, maar probeer zoveel mogelijk te begrijpen als je kunt- strategie ben ik de afgelopen tijd druk bezig geweest om verschillende zaken van het economische systeem uit te pluizen. Dit was leerzaam, avontuurlijk en soms begreep ik opeens wat ze bedoelen met de doos van pandora. Ik deel hier graag mijn reis- en leerverslag in de hoop dat het andere mensen kan helpen om een beter begrip van ons huidige economische systeem te krijgen.

Waarschijnlijk heeft 99% van de mensen geen enkel idee hoe  het huidige economische systeem is ingericht. Bijna niemand kent de precieze mechanismen van hoe geld gemaakt wordt, door wie dit wordt gedaan, hoeveel geld er in totaal in omloop is, wie aan de touwtjes trekt van het geldsysteem, wat voor invloed rente heeft in een systeem, etc. De overige “1%” lijkt goed van deze  onwetendheid te profiteren.

Maar weinig mensen weten hoe ons huidige geldsysteem werkt. Het wordt de hoogste tijd daar verandering in te brengen.