EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17696 tot 17700
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Zelfbedrog en leugens helpen de mensheid vooruit

Anderen bedriegen heeft zo zijn voordelen. Hoe slimmer de mens, hoe groter de kans is dat hij zijn medemens zal trachten om de tuin te leiden. Om meer geld te bekomen, om meer macht of om iemand in bed te krijgen. Doch bedrog is niet eenvoudig, ongeacht iemands intelligentie. Liegen laat sporen na op onze lichaamstaal, hoe meer we in ons eigen web van leugens verstrikt raken, hoe depressiever we zelf dreigen te worden. En uiteraard zijn er ook ethische gevolgen, schrijft Robert Trivers, een Amerikaanse evolutiebioloog, in zijn boek

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Onder geen beding zal Finland ook maar een deel van de Griekse schulden kwijtschelden

‘Onder geen beding zal Finland ook maar een deel van de Griekse schulden kwijtschelden.’ Dat heeft de Finse premier Alex Stubb gezegd in een interview met de Financial Times. De uitspraak van Stubb zet Filalnd op ramkoers met Syriza, de radicaal-linkse partij die op kop staat in de peilingen in Griekenland en van een schuldherschikking het paardepaardje van haar verkiezingsprogramma heeft gemaakt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Fed: lage olieprijs kan slecht uitpakken voor Amerikaans herstel

De dalende olieprijzen kunnen op termijn een negatief effect hebben op de herstellende Amerikaanse economie. Die zorg van de Fed, de Amerikaanse centrale bank, blijkt woensdag uit het zogenoemde Beige Book.

Uit dit maandelijkse economische rapport van de Amerikaanse centrale banken valt op te maken dat energiebedrijven in Texas het inhuren van personeel op een laag pitje zetten en zelfs ontslagrondes voorbereiden. In Kansas worden lagere investeringen in de olie en oliegerelateerde sector voorzien, terwijl bedrijven daar steeds moeilijker krediet krijgen van banken.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

QE in EU wordt nog ondoeltreffender dan in de VS

Op de financiële markten lijkt iedereen er al van uit te gaan: Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, kondigt deze maand een kwantitatief verruimingsprogramma aan (QE). Het verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank kan echter wel eens nog minder efficiënt zijn dan in de Verenigde Staten.

De aankondiging die op 22 januari verwacht wordt van Mario Draghi wordt steeds concreter. Eerder deze week wisten de media al te melden dat de Europese Centrale Bank waarschijnlijk een opkoopprogramma voor staatsobligaties aankondigt, waarbij wordt opgekocht op basis van de bijdragen die nationale centrale banken leveren aan de ECB. Maar wat het ook wordt, het lijkt erop dat het opkoopprogramma van de ECB het meest inefficiënte opkoopprogramma wordt dat de wereldwijde markten gezien hebben sinds de financiële crisis.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Goudproducenten nog nooit zo ondergewaardeerd

Een analyse van de Canadese Scotiabank over de onderwaardering in de goudsector komt tot de conclusie dat er de afgelopen 30 jaar geen betere tijd is geweest om goudaandelen te kopen dan nu. Scotia ondersteunt haar analyse met een aantal grafieken waaruit blijkt dat zelfs tijdens de crash van 2008, noch tijdens de extreme bear-markt rond het millennium, de onderwaardering van goudproducenten zo groot was als vandaag.

De eerste grafiek laat een ratio zien tussen de gemiddelde waarde van een geproduceerde ounce goud (EV/oz), en de goudprijs zelf. Dus wat betaal je voor goudproductie in relatie tot de goudprijs. Scotia geeft aan dat producenten op dit moment een ounce goud produceren die gewaardeerd wordt op $3,600. Dit is drie keer de goudprijs, dus de ratio is 3.0x. Zoals de grafiek laat zien is deze lage waardering de afgelopen jaar niet voorgekomen. Ondanks de sterk gedaalde goudprijs van de afgelopen vier jaar.

Lees verder op CD Fund.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs