Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 1771 tot 1775
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Dow Jones tekent voor langste verliesreeks sinds 2011

De Dow Jones daalde maandag voor de 8e handelsdag op rij. Het is van augustus 2011 geleden dat beleggers nog 8 dagen na elkaar aandelen verkochten op Wall Street. De Amerikaanse aandelenmarkt is op weg naar de eerste daling op maandbasis sinds oktober en de slechtste maand sinds januari 2016.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

EU-sancties tegen Rusland zijn rechtmatig

De sancties die de Europese Unie tegen Rusland heeft getroffen zijn rechtmatig. Dat heeft het Europees Hof van Justitie vandaag geoordeeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

5 kaarten die de beperkingen van China blootleggen

Bovenstaande kaart toont de landen van Oost-Azië bij nacht. Daar huizen 2 van ‘s werelds 3 belangrijkste economieën: China en Japan. Ook Zuid-Korea en Taiwan zijn industriële grootmachten.

De Chinese metropolen – Beijing, Shanghai en Hong Kong – liggen alle langs de Chinese kustlijn en zijn fel verlicht. Maar grote delen van Mongolië en de rest van China baden in duisternis: op economisch vlak bestaat wel degelijk een splitsing: het Chinese binnenland blijft onderontwikkeld. Dan is er nog Noord-Korea, waar enkel duisternis heerst… letterlijk en figuurlijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Explosieve groei Chinese goudbeleggers!

Echte kaartjes versturen bij verjaardagen en feestdagen wordt steeds vaak achterwege gelaten. Maar de virtuele kaartjes en cadeautjes doen het jaar na jaar beter. In China blijft het echter niet bij virtuele bloemen… hier wordt virtueel goud geschonken!

Niets bijzonders, ware het niet dat het virtuele goud gekoppeld is aan fysiek goud.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017

Japanners maken geen kindjes meer

In Japan is de begroting voor 2017 aangenomen. ‘Als je wilt begrijpen waarom er in Japan geen leven meer in de economie zit, moet je gewoon naar dit soort ontwikkelingen kijken.’

‘De Japanse regering gaat 50 procent meer uitgeven dan er binnenkomt. Dat kan. Het begrotingstekort is opgelopen naar een procentje van 6, 7 van het nationaal inkomen. Dat kan ook. De Centrale Bank koopt driekwart van de uitstaande obligaties, dat kan ook allemaal. Maar de economie groeit nauwelijks. Met elkaar is dat een combinatie van factoren én de vergrijzing grijpt wild om zich heen waardoor ik volledig begrijp dat heel veel Japanners denken: wat moet ik ermee? Er worden weinig kindjes meer gemaakt, er wordt weinig besteed. De Japanse economie, daar gebeurt helemaal niks meer.’