Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 1771 tot 1775
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Arctic nieuwe conflictzone tussen grootmachten?

Het Russische leger is de laatste tijd actiever dan ooit in het Arctische gebied waarbij het de naburige landen meer en meer onder druk zet. Onder meer Noorwegen, IJsland, Denemarken, Canada en de Verenigde Staten hebben ook interesse in het gebied dat rijk is aan grondstoffen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Artifical Intelligence zal 50% jobs doen verdwijnen tegen 2030

Het volgende decennium zal de technologische revolutie ervoor zorgen dat artificiële intelligentie een veel prominentere plaats zal innemen in de economie. Dit zal enerzijds zorgen voor een verdere groei maar zal anderzijds zorgen dat de laagst (en hoger)opgeleiden helemaal uit de boot zullen vallen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Hervorming EU noodzakelijk om frexit te vermijden

Een flinke waarschuwing vanuit de Franse hoek, presidentskandidaat Emmanuel Macron vreest voor het uiteenvallen van de Europese Unie als er niet snel werk wordt gemaakt van een grondige Europese hervorming. Hij spreekt namens het Franse volk, dat volgens hem zeer ontgoochelt is over de huidige stand van zaken op Europees niveau.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Griekse economie kwart gekrompen sinds crisis

De Griekse regering heeft na jaren van bezuinigen eindelijk haar begroting weer op orde, maar daar heeft de bevolking een hoge prijs voor betaald. Salarissen voor ambtenaren en pensioenuitkeringen werden verlaagd en veel Grieken verloren hun baan, met als resultaat een gigantische krimp van de economie. Gecorrigeerd voor de inflatie kromp de economie tussen 2007 en 2012 met een kwart, om vervolgens op dat lagere welvaartsniveau te stabiliseren.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Bitcoin opnieuw meer waard dan goud

De opmars van Bitcoin lijkt niet te stoppen, want met een prijs van meer dan $1.400 is de virtuele munt opnieuw duurder dan een troy ounce goud. Een gouden Krugerrand kost op het moment van schrijven iets meer dan €1.200, terwijl je voor een Bitcoin omgerekend ongeveer €1.300 moet neertellen.