Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 17701 tot 17705
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Creditcards en sigaren: wat er verandert door de toenadering tussen Cuba en VS

President Obama kan niet om een aantal wettelijke bepalingen heen, maar de versoepelingen van het Amerikaanse embargo die hij doorvoert maken het leven voor Cubanen én Amerikaanse toeristen iets makkelijker.

Voor het eerst sinds 1961 zullen de VS weer een ambassade openen in Havana. Sinds 1977 werkten de Amerikanen samen met Zwitserland om hun belangen op het eiland te behartigen. De Senaat zal de ambassadeur voor het eiland moeten bekrachtigen.

In 1982 werd Cuba officieel aangemerkt als een staat die terrorisme ondersteunt. Minister Kerry gaat die status tegen het licht houden. Binnen zes maanden moet er een rapport liggen over huidige Cubaanse betrokkenheid bij internationaal terrorisme.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Fed houdt rente ongewijzigd, belooft ‘geduld’

Wat een verrassing. Zie ook het commentaar van Peter Schiff

Het is een subtiel verschil in formulering: de Fed, het stelsel van centrale banken van de Verenigde Staten, zal “geduld betrachten” bij het verhogen van de rente.

Die rente blijft dus ongewijzigd, bleek woensdag uit de jongste beleidsverklaring van bankpresident Janet Yellen. Tot dusverre sprak de centrale bank over een “aanzienlijke periode” voordat tot verhoging van de rente zou worden overgegaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Prijsval commodities waarschuwingssignaal?

In de afgelopen weken vonden opvallende gebeurtenissen plaats op de grondstoffenmarkten. De olieprijs ging zwaar onderuit, waarbij in de eerste helft van december voor het eerst sinds 2009 het niveau van 60 dollar per vat West Texas Intermediate (de benchmark voor Amerikaanse olie) naar beneden werd doorbroken. De reden voor deze daling is nog altijd niet helemaal duidelijk.

Mogelijk is er inderdaad overaanbod op de oliemarkt, maar de vraag is of dat overaanbod een prijsval van dergelijke afmetingen kan rechtvaardigen. Iedereen werd verwacht door de prijsval, in zoverre dat sommige handelaren spraken van een regelrechte crash. De fundamentals die gisteren en eergisteren golden voor de oliemarkt, lijken vandaag plots niet meer geldig.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Koersdoel Goud omlaag bij Credit Suisse

Koersdoel Goud omlaag bij Credit Suisse 17 december 2014 in Goud

Het koersdoel Goud gaat omlaag bij Credit Suisse. De afdeling Global Metals & Mining hanteert overigens een ander koersdoel voor goud dan het team van technisch analisten. Een jaar geleden was het advies dat goud richting de $1000 per troy ounce zou gaan in 2014. De gemiddelde goudprijs in 2014 is met nog twee weken te gaan uitgekomen op $1265 per troy ounce. Het dieptepunt van de goudprijs lag dit jaar op $1140. De technisch analisten van Credit Suisse zaten er gemiddeld 26,5% naast en ten opzichte van het dieptepunt 14%.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Roebel wint vandaag 14% en MSM houdt zijn bek

Zo opvallend, bij iedere koersdaling van de Roebel ten opzichte van de dollar weet de Mainstream Media niet hoe snel ze de headlines moeten plaatsen.

Maar... de Roebel is intussen zichzelf aan het stabiliseren, en niet zo een beetje ook. Waar je gister nog 75 Roebel kreeg voor een dollar, krijg je er nu nog maar 60. Dat is een behoorlijke comeback. Echter heeft nu.nl geen zin om dit duidelijk te vermelden. Walgelijk.

Dit wekt het idee van eenzijdige voorlichting. Dit is ook hoe de plusjes en de minnen aan het publiek getoond worden.

Update 20:13: Er is inderdaad een klein berichtje verschenen moet gezegd worden onder een vermomde titel: Rusland geeft banken meer lucht. Dat men de nadruk absoluut niet wilt leggen op het opmerkelijke herstel van de Roebel valt op te maken uit het feit dat pas in de laatste zin van het stukje vermelding gemaakt wordt van een stijgende Roebelkoers.

Roebel verliest: Westerse MSN schreeuwt. Roebel wint: MSN verschuilt. Of te wel: Propaganda.