Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17706 tot 17710
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Griekse onrust verklaard

Een ontplofte bom. Een betere beschrijving bestaat er niet voor wat er gisteren in Griekenland is gebeurd. Daar heeft de beurs een ontzagwekkende 13% van zijn waarde verloren.

“Dat is erger dan de daling van 9,7% op 24 oktober 2010, wanneer iedereen zich grote zorgen maakte over de Griekse schulden”, schrijft MarketWatch,”de val is ook veel groter dan die in 1989 wanneer de Griekse markten 10% verloren in het midden van politieke onrust.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Benzineprijs op laagste niveau in vier jaar

Door de aanhoudende daling van de prijs van ruwe olie is benzine aan de pomp in vier jaar niet meer zo goedkoop geweest. 

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter euro 95 daalde woensdag tot 1,665 euro, het laagste niveau sinds december 2011. Ook diesel en LPG werden opnieuw goedkoper.

Een liter diesel ging op dagbasis met bijna een cent omlaag tot 1,363 euro. De prijs van LPG zakte met 0,6 cent tot 0,815 euro. Inmiddels is de pompprijs voor benzine meer dan twee dubbeltjes (0,24 euro) per liter goedkoper dan het oude prijsrecord van bijna 1,90 euro in december 2001.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Europese luxesector bevindt zich in uitstekende conditie

Tijdens de eerste drie jaar van dit decennium heeft de verkoop van luxegoederen in Europa een stijging met bijna 28 procent laten optekenen tot 547 miljard euro. Daarmee is de Europese luxesector blijkbaar aan de bredere economische dalperiode kunnen ontsnappen. Dat schrijft Kadhim Shubber, specialist consumentenzaken bij de Britse zakenkrant Financial Times, op basis van een rapport van de European Cultural and Creative Industries Alliance (Eccia) en consulent Frontier Economics.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Wat vindt een overheid van Bitcoins?

Digitale valuta zoals bijvoorbeeld Bitcoin zijn niet gebonden aan landsgrenzen. Dat maakt het zeer geschikt voor wereldwijd gebruik. Hoewel er in grote delen van de wereld een positief geluid klinkt is niet ieder land ervan gediend. Inmiddels zijn er 39 landen die een officieel standpunt hebben ingenomen, waarvan 27 het als legaal hebben verklaad. Hieronder een aantal opgesomd.

Een belangrijke speler in zowel de Bitcoin bedrijven die door haar bevolking worden gestart met investeerders als  de regelgeving die door de New York State Department of Financial Services, in het kort de NYDFS, is voorgesteld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

ECB klaar om in de aanval te gaan

Spelbepalende factor op de beurzen is momenteel zonder enige twijfel de Europese Centrale Bank. Alle blikken zijn gericht op Mario Draghi en de andere centrale bankiers die moeilijke knopen moeten doorhakken. Maar het doorhakken van die knopen kan wel bepalend zijn voor het sentiment op de beurzen in de komende weken of zelfs maanden. Voldoende bepalend om even extra aandacht te besteden aan de macro-economische indicatoren.

De inflatie blijft maar zakken in de eurozone, zo stelt Belfius Bank & Verzekeringen vast. In augustus was ze gekrompen tot 0,40% op jaarbasis. Om het deflatierisico uit de weg te gaan, heeft de ECB verschillende maatregelen genomen. In de eerste plaats maakte ze een nieuw programma bekend van langlopende leningen aan banken voor een bedrag van 400 miljard euro. Maar in september hadden de banken slechts 83 miljard nodig.