Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 17711 tot 17715
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Wat vindt een overheid van Bitcoins?

Digitale valuta zoals bijvoorbeeld Bitcoin zijn niet gebonden aan landsgrenzen. Dat maakt het zeer geschikt voor wereldwijd gebruik. Hoewel er in grote delen van de wereld een positief geluid klinkt is niet ieder land ervan gediend. Inmiddels zijn er 39 landen die een officieel standpunt hebben ingenomen, waarvan 27 het als legaal hebben verklaad. Hieronder een aantal opgesomd.

Een belangrijke speler in zowel de Bitcoin bedrijven die door haar bevolking worden gestart met investeerders als  de regelgeving die door de New York State Department of Financial Services, in het kort de NYDFS, is voorgesteld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

ECB klaar om in de aanval te gaan

Spelbepalende factor op de beurzen is momenteel zonder enige twijfel de Europese Centrale Bank. Alle blikken zijn gericht op Mario Draghi en de andere centrale bankiers die moeilijke knopen moeten doorhakken. Maar het doorhakken van die knopen kan wel bepalend zijn voor het sentiment op de beurzen in de komende weken of zelfs maanden. Voldoende bepalend om even extra aandacht te besteden aan de macro-economische indicatoren.

De inflatie blijft maar zakken in de eurozone, zo stelt Belfius Bank & Verzekeringen vast. In augustus was ze gekrompen tot 0,40% op jaarbasis. Om het deflatierisico uit de weg te gaan, heeft de ECB verschillende maatregelen genomen. In de eerste plaats maakte ze een nieuw programma bekend van langlopende leningen aan banken voor een bedrag van 400 miljard euro. Maar in september hadden de banken slechts 83 miljard nodig.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Denk je echt dat de lage olieprijzen je portefeuille sparen?

Volgens OPEC zal de vraag naar ruwe olie in 2015 op een uiterst laag pitje staan.

Dat meldt Bloomberg. Meer nog, volgend jaar zou de vraag op het laagste peil in twaalf jaar kunnen staan.

Met een prijs die steeds dichter tegen 60 USD per vat noteert, is het inderdaad terecht dat de vooruitzichten eerder negatief zijn.

Om ons alvast aan dat idee te doen wennen, heeft het oliekartel zijn verwachtingen vrijgegeven voor volgend jaar: per dag zouden er 300 000 vaten minder geproduceerd worden als gevolg van de tegenvallende prijzen. Voor de hele groep is dat een daling met 1,15 miljoen vaten per dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

De revolutie van schaalolie

Amerika heeft dit jaar volop kunnen profiteren van de voorraad aan gas en olie dat onder de bodem te vinden was. Deze voorraden waren veel groter dan oorspronkelijk verwacht werd. Ook de technologie waarmee dit gas en olie naar boven gehaald kan worden is de laatste tijd flink verbeterd.

Op de grafiek hierboven is de schaalolie- en gas revolutie goed te zien. Het aantal barrels in miljoenen is vanaf het jaar 2009 flink toegenomen. Uiteraard heeft deze groei ook meegedragen aan de flinke groei van de Amerikaanse economie.

Uiteraard zullen de olielanden wat minder blij zijn met deze revolutie op de Amerikaanse aardbodem. De olieprijs is als gevolg van deze voorraad flink gedaald. Een hoger aanbod zorgt immers voor een lagere prijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

OPEC moet niet langer olieprijs bepalen

Het is volgens de Verenigde Arabische Emiraten (V.A.E.) niet langer aan de OPEC-landen om te bepalen wat de olieprijs moet zijn, zo meldt Gulfnews. In plaats van een prijs vast te leggen moet de olieprijs voortaan bepaald worden door de vraag- en aanbod fundamenten van de markt, zo verklaarde Mubarak Al Ketbi van het staatsbedrijf Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC) tegenover de pers.