Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 17716 tot 17720
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Robin Fransman: "Sparen in schulden geen goed idee"

Volgens financieel commentator Robin Fransman moeten we minder sparen in schulden en meer spaargeld aanwenden voor consumptie en duurzame investeringen. In plaats van meer spaargeld te parkeren bij de bank en in pensioenfondsen zou men juist moeten investeren in productieve tastbare bezittingen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Banken aangeklaagd voor manipulatie palladium en platina

Goldman Sachs, HSBC, Standard Bank en een afdeling van BASF zijn aangeklaagd voor manipulatie van de prijzen van platina en palladium, zo schrijft Bloomberg. Deze vier partijen hebben jarenlang inzicht gehad in de aankopen en verkopen van klanten, informatie die gebruikt werd voor speculatie in de markt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Stookolie naar laagste prijs in vier jaar

De maximumprijs van huisbrandolie zakt morgen onder de 70 cent per liter. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het is van november 2010 geleden dat stookolie zo goedkoop was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

De Russen kopen dollars

[... ...]

Als gevolg van al deze negatieve aspecten is de koers van de Russische munt flink onderuit gegaan. De paniek is al zover toegeslagen dat meerdere Russen de afgelopen tijd veelvuldig dollars hebben gekocht. Het is dus duidelijk dat niet alle Russen overtuigd zijn van de handelswijze van president Putin.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Column Kees de Kort | Beetje groei, meer niet

Er rijzen wat vraagtekens rondom de Amerikaanse kwartaalcijfers die er goed uitzien. Macro-econoom Kees de Kort gelooft er niet zo in. "Het grote verhaal is dit. Als je naar de macrocijfers kijkt: het tweede kwartaal fantastisch: 4,6 procent. Het derde kwartaal 3,9 procent. Hoe goed kan het gaan, zou je zeggen. Nou, dan zou ik zeggen dat de onderliggende cijfers ook goed moeten zijn."