Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 17721 tot 17725
Bron: systeemcrisis be
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

2008 - 2014 : Synthese van de crisis

 Met welk soort crisis hebben we te maken ?

 In essentie gaat het om een crisis die het gevolg is van een enorme kredietexpansie.  Vooral de westerse economieën kreunen onder onbetaalbaar geworden schulden.  Sinds 1980 zijn de schulden van het westen, vergeleken met het bruto binnenlands product (BBP), meer dan verdubbeld.  Gecorrigeerd voor inflatie hebben ondernemingen driemaal, landen meer dan viermaal en gezinnen meer dan zesmaal zoveel schulden als toen.

[...]

Bron: Systeemcrisis be
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Vergeef ons onze schulden!

 Sinds enige tijd heerst er weer een zekere rust op de financiële markten.  Zoals wij in vorige artikels reeds bespraken, blijft de wereldeconomie echter kampen met grote moeilijkheden.  Probleem nummer één is de enorme globale schuldenlast.

 De totale wereldschuld (van overheden, bedrijven en gezinnen samen) bedroeg einde 2012 meer dan 370% van het wereld bruto binnenlands product (BBP) (bron : IMF en Wereldbank).  Het gaat hier om een schuldenpiramide die nooit meer kan worden afgebouwd, een schuldenberg die bovendien aanspraken vertegenwoordigt op hoeveelheden arbeid en natuurlijke hulpbronnen die gewoonweg niet bestaan.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Duitsland: te groot voor Europa, te klein voor de wereld

De problemen van Duitsland zijn verrassend genoeg dit jaar aan het licht gekomen. Lang hebben we gedacht dat de Duitse economie ontastbaar was. Terwijl de Europese economie namelijk de afgelopen jaren verder weg zakte bleef de Duitse economie sterk presteren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

VIDEO. Heb je nog altijd problemen om de Russische miserie te begrijpen?

Heb je nog altijd moeite om de Russische economie te begrijpen en alle problemen die daarrond zijn gerezen. Dan hebben we hier voor jou een video die alles mooi en duidelijk kan uitleggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Franse werkloosheid is torenhoog

We weten allemaal wel dat de Eurozonelanden het op dit moment niet makkelijk hebben. De Europese Unie gaat gebukt onder een zeer hoge werkloosheid en daarnaast hebben we ook nog de dreiging van deflatie. Op dit moment is immers de inflatie zeer laag en als gevolg daarvan loert het scenario van deflatie.

In Frankrijk lijken de problemen wel met de dag groter te worden. Recent ontvingen we nog een PMI cijfer die aangaf dat Frankrijk te maken heeft met een milde recessie. Van oktober naar november is de situatie flink verslechterd in Frankrijk.