Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17731 tot 17735
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Kan Draghi Europees herstel overeind houden?

De Verenigde Staten en Europa varen momenteel op een verschillend koerskompas. De Amerikaanse economie doet het duidelijk beter, hoofdzakelijk dankzij de tussenkomst van de Amerikaanse centrale bank. De Europese economie is anderzijds in een sukkelstraatje verzeild geraakt waar ze niet zo makkelijk uit zal raken. De Europese Centrale Bank zal waarschijnlijk bijkomende maatregelen moeten aankondigen om de Europese economie overeind te houden. Kan Draghi Europees herstel overeind houden?, zo luidt de vraag die de financiële markten zich stellen.

Bron: Beurs com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Zilver ALERT: Dit kan het belangrijkste moment in jaren zijn

De geldpers in de Verenigde Staten is nog maar net uitgezet. De economie van Amerika zal zich nog maar moeten bewijzen. Een eventueel vervolg op de afgelopen QE programma’s (en insiders houden daar al rekening mee) zal dan het vertrouwen in kracht van de Amerikaanse economie ernstig kunnen beschadigen en kunnen uitwijzen dat ze echt verslaafd is aan het zeer giftige opkoopbeleid van de Fed. Een nog sterkere reactie van de edelmetalenmarkt zou dan wel eens het gevolg kunnen zijn. Zal de goudprijs inclusief de zilverprijs dan nog te houden zijn?

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Kwaliteit van ons leven hoog maar onhoudbaar

Nederlanders geven het leven dat ze leiden gemiddeld bijna een acht, maar dat rapportcijfer lijkt niet te handhaven.

We zijn relatief gezond, hebben doorgaans veel vertrouwen in elkaar en zijn tevreden met onze materiële en sociale omstandigheden.

Maar de hoge levensstandaard gaat ten koste van het milieu: ons land stoot relatief veel broeikassen per inwoner uit en gaat onverstandig om met schaarse hulpbronnen.

Dat blijkt uit de derde Monitor Duurzaam Nederland. Die is op verzoek van het kabinet opgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en drie planbureaus van de overheid. Het rapport, dat dinsdag is gepresenteerd, laat zien wat de gevolgen zijn van onze levensstijl, ook en vooral voor de generaties na ons.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Nu dan echt! Economie Nederland trekt aan in 2015 volgens OESO

De Nederlandse economie kan in 2015 met 1,4 procent groeien.

Dat maakte de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) verwacht dat de Nederlandse economie volgend jaar met 1,4 procent groeit en in 2016 met 1,6 procent.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Column Kees de Kort | Een zeventje voor Kees de Kort

De zelfkennis van Kees de Kort, Amerikaanse indicatoren en miniplusjes van Duitsen ondernemers. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.