Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 17731 tot 17735
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Volgens het FD heeft goud weinig te winnen

De inflatieverwachting verdwijnt als sneeuw voor de zon volgens het Financiële Dagblad (FD). De economie van de Verenigde Staten draait weer op volle toeren en analisten verwachten opnieuw weinig van goud als belegging in 2015.

Feit blijft dat goud slechts een bijrol heeft in de vooruitzichten van de grote banken. Maar zouden wij die vooruitzichten als heilig moeten verklaren? Heeft de DNB zijn goud voor niets gerepatrieerd? Kopen China en Rusland voor niets massaal goud op?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Deurwaarder komt straks boete innen

Nu de fiscus kordaat met deurwaarders dreigt, vereffent één op de tien hardnekkige wanbetalers binnen anderhalve maand zijn onbetaalde gerechtelijke boete - die soms al járen oud is. De nieuwe methode heeft succes in Gent en krijgt navolging in het hele land.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 december 2014

IMF schort steun aan Grieken tijdelijk op

De Europese Centrale Bank (ECB) wil met Griekenland in gesprek blijven over de afwikkeling van het hulpprogramma waarmee het land de afgelopen jaren op de been is gehouden. De ECB "wacht op de opvattingen en suggesties van de Griekse autoriteiten" en zal die ook bespreken met de Europese Commissie en met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zo liet de centrale bank maandag weten. Het IMF van zijn kant zegt dat het de hulp opschort, tot er een nieuwe regering is gevormd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Griekse zorgen zetten druk op euro

Het vooruitzicht van nieuwe verkiezingen in Griekenland had maandag een negatief effect op de euro. De waarde van de Europese munt zakte, mede door de onzekere politieke toekomst van Griekenland, naar het laagste niveau ten opzichte van de dollar sinds augustus 2012.

Aan het begin van de avond was de euro 1,2147 dollar waard, tegen 1,2172 dollar aan het begin van de dag. De euro zakte eerder deze maand voor het eerst in ruim twee jaar onder de grens van 1,22 dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Olieprijs gaat weer hard omlaag

De olieprijs stond maandag opnieuw stevig onder druk. Na een aanvankelijk herstel zakten de belangrijkste graadmeters aan het begin van de avond opnieuw naar het laagste niveau in jaren.

De prijs van een vat Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging bijna 3 procent omlaag naar 57,75 dollar. Amerikaanse olie werd 2,8 procent goedkoper en kostte 53,15 dollar per vat. In beide gevallen staat de prijs nu op het laagste niveau sinds mei 2009.

De olieprijs is afgelopen halfjaar gehalveerd. Door de toenemende productie van olie uit Amerikaanse schalievelden groeit het aanbod hard, terwijl de vraag minder sterk stijgt dan voorheen.