Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17746 tot 17750
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Grootste dagverlies sinds de wereldwijde beurscrash van 1987 in... Griekenland!

Het vooruitzicht van vervroegde verkiezingen in Griekenland heeft dinsdag geleid tot een ware uitverkoop op de aandelenbeurs in Athene.

Beleggers vrezen de gevolgen van een mogelijke stembusoverwinning van de radicaal-linkse partij Syriza.

De hoofdindex van de beurs in Athene verloor in de middaghandel ruim 11 procent. Daarmee was sprake van het grootste dagverlies sinds de wereldwijde beurscrash van 1987.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Weet Draghi wel waarmee hij bezig is?

We willen het graag nog eens hebben over ECB-voorzitter Mario Draghi. Er gaan immers steeds meer stemmen op dat hij de Europese economie op een onvoorstelbare manier dreigt te verzieken.

“Economische krankzinnigheid heeft Japan niet geholpen en die zal Europa ook niet genezen. Maar, centrale bankiers geven niet om verliezen of mislukkingen”, schrijft Mish Shedlock.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Indiase banken moeten uitlenen goud aantrekkelijker maken

Indiase banken moeten het voor particulieren aantrekkelijker maken om goud uit te lenen. Volgens de World Gold Council kan er op deze manier meer 'ongebruikt goud' om loop worden gebracht en hoeft er minder edelmetaal geïmporteerd te worden. Eerdere pogingen om het goud los te weken bij de Indiase bevolking leverden weinig op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

2015 kan in het teken van de ongelijkheid staan

Het einde van een kalenderjaar wordt altijd gekenmerkt door het maken van lijstjes, lijstjes die de beleggers vertellen wie of wat er in het komende jaar kansrijk zou kunnen zijn. Meestal verdwijnen die lijstjes daarna in de vergeetput, het gebeurt maar zelden dat ze op het einde van het jaar nog eens worden bovengehaald. Maar toch worden die lijstjes nog altijd grif bekeken.

Ook Deutsche Asset & Wealth Management kwam met zo’n lijstje onder de titel ‘Vooruitblik op 2015: ongelijkheid in de slakkengangcyclus’. De belangrijkste punten uit dit lijstje zijn de volgende: de financiële markten worden volgend jaar aangedreven door regionale verschillen in de economische ontwikkeling, de Amerikaanse dollar zal verder versterken; pariteit met euro is niet uitgesloten, de Verenigde Staten blijven de motor van de wereldeconomie, het wordt een solide jaar voor aandelen met enkelcijferige rendementen en tenslotte zullen de obligatiemarkten in 2015 waarschijnlijk hooguit een bescheiden positief resultaat opleveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

En, wat als we al die tijd in de verkeerde richting hebben gekeken?

De Aziatische economische reus die China is, is in de penarie. Dat blijkt uit de cijfers waaruit blijkt dat de groei al geruime tijd vertraagt en dat de Chinese markt bijzonder volatiel is. Toch, een actuele groeicijfer van 7,3% is een score waarvan veel Westerse landen alleen maar kunnen dromen.

Toch ziet het er niet goed uit voor China: de vastgoedmarkt heeft er zodanige proporties aangenomen dat de bijhorende schulden een hypotheek leggen op de toekomstige groei. Om de situatie proactief de baas te kunnen, heeft de Chinese overheid besloten om in het buitenland op zoek te gaan naar kapitaal – lees: om elders geld te lenen.