Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 1776 tot 1780
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017

Hebben de Grieken hun miljarden van Europa echt uitgegeven aan drank en vrouwen?

Nederlands Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, heeft zich wat in nesten gewerkt. Niet alleen moest zijn partij een zware nederlaag slikken tijdens de verkiezingen, ook heeft hij veel krediet verloren met een vreemde uitspraak. Volgens Dijsselbloem hebben de Grieken hun steunfondsen uitgegeven aan drank en vrouwen, figuurlijk weliswaar. Maar hoe zit dat nu echt?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017

Doemdenken van rasoptimisten

Positieve inkoopmanagersindices: het zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort eigenlijk verdomd weinig. Het is maar de vraag of het optimisme terecht is, waarschuwt hij. In de eurozone lijkt het op basis van die indices de goede kant op te gaan, maar als je het CPB-rapport van vrijdag goed leest, beleven we nu ongeveer de piek van de groei.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017

Wolkenkrabber in de vorm van een omgekeerd U kan langste gebouw ter wereld worden

Wat doe je als er weinig plaats is om te bouwen? Hoger bouwen. Wat doe je als je niet meer hoger kan bouwen? Hetzelfde gebouw terug naar beneden bouwen. Een Amerikaanse architectenbureau heeft plannen om een wolkenkrabber te bouwen in de vorm van een omgekeerde U. Dat zou ineens het langste gebouw ter wereld worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017

Turkije: 5.000 miljonairs verlaten het land

Turkije dreigt een groot deel van zijn vermogende klasse te verliezen. Steeds meer Turkse miljonairs kiezen voor een exodus om aan de toenemende economische en politieke instabiliteit in eigen land te ontsnappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017

Juncker wil meer dan 50 miljard van Britten. Theresa May wil 10 miljard terug.

Deze week wordt de Brexit officieel in gang gezet via het omstreden ‘Artikel 50’. Dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie voor een zware onderhandelingsperiode staan, is voor iedereen duidelijk. Het zwieren met grote getallen is begonnen. Theresa May eist al minstens 9 miljard pond terug van Brussel.

Afgelopen weekend vierde de Europese Unie ’60 jaar Verdrag Van Rome’. Gezien de huidige toestand in de EU valt er echter weinig te vieren.