Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 17751 tot 17755
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Beleggen in Goud: 13% per jaar

Beleggen in Goud levert 13% rendement op 16 december 2014 in Goud

Beleggen in Goud is de afgelopen jaren behoorlijk rendabel geweest. In de mainstream media wordt regelmatig gesproken over de daling in de goudprijs. In het jaar 2011 steeg de goudprijs naar een nieuw record van $1900 per troy ounce. Vanaf dat punt is de goudprijs gedaald naar de huidige prijs van rond de $1200. Goud zou zijn beste tijd gehad hebben en de bubbel in de goudprijs is gebarsten. Nu zijn wij voorstanders van goud als onderdeel van de beleggingsportefeuille en de statistieken geven eigenlijk aan waarom.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Japanse economie steeds dieper in recessie

Over het derde kwartaal is het Japanse BBP met 1,90% gekrompen, waar eerst sprake was van een krimp met slechts 1,60%. De recessie neemt in het land van de rijzende zon dus steeds scherpere vormen aan. De regering in Tokio zit met de handen in het haar. De zittende premier Shinzo Abe heeft de vervroegde verkiezingen weliswaar gewonnen, maar daarmee zijn de problemen niet opgelost. Het probleem is dat Japan er maar niet in slaagt om af te rekenen met de deflatieperiode die het land al enkele decennia teistert. Er zullen krachtige maatregelen noodzakelijk zijn om de Japanse economie uit het slop te halen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Russische regering treft maatregelen om de roebel te "stabiliseren"

Crisis in Rusland De Russische regering heeft extra maatregelen uitgewerkt ter "stabilisering" van de roebel die vandaag voor de tweede opeenvolgende dag in vrije val was. Dat heeft minister van Economie Aleksej Oeljoekajev na een spoedbijeenkomst van de Russische regering bekendgemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Rusland heeft het pleit tegen het Westen verloren

Ergens in de wereld dreigt een schuldenprobleem gigantische proporties aan te nemen en tast het de economische eenheid aan. Ja, we hebben het wel degelijk over Europa. Aan de andere kant van dat continent bestaat er een land dat zowel Europees als Aziatisch is en een groot probleem met zijn munt heeft. Dan heb ik het natuurlijk over de Russische roebel.

Vandaag is dan ook de dag dat de geschiedenis ingaat als Zwarte Dinsdag voor Rusland. De acute rentestijging naar 17% heeft niet de zwaar getroffen munt niet mogen redden. Dat mag je ook niet verbazen als je weet dat de economie te zwaar steunt op de veel te lage olie-inkomsten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Obama tekent deze week voor nieuwe sancties tegen Rusland

President Barack Obama zet eind deze week zijn handtekening onder een wet waardoor Rusland met nieuwe sancties te maken krijgt.

Dat heeft het Witte Huis dinsdag laten weten. Het Congres ging vorige week akkoord met de wet ter ondersteuning van Oekraïne, die de nieuwe sancties toestaat.