Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 17751 tot 17755
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Column Kees de Kort | Allemaal hele goeie jongens en meisjes

Goede cijfers uit Amerika. In het derde kwartaal was er een groei van 3,9 procent. Goed nieuws, zou je zeggen. Maar de beurzen reageren tam. BNR's macro-econoom Kees de Kort legt uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Centrale bank van Rusland wil het rustiger aan doen

Volgens Bloomberg heeft de centrale bank van Rusland het plan opgevat om in 2015 het over een andere boeg te gooien. In navolging van Europa, Japan en de Verenigde Staten zal ook daar een ander monetair beleid te voeren.

Nu ja, aangezien de situatie er volledig anders is, zullen de Russen hun problemen op een andere manier moeten aanpakken. Het nieuwsagentschap meldt dat de Russische roebel op een schrikwekkend laag noteert en de inflatie staat op het hoogste peil van de voorbije drie jaar. En, de sancties die het Westen heeft opgelegd, doen het land ook geen goed – hoewel sommigen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

In een strijd waarin alle wapens op hem zijn gericht, zal Poetin niet de eerste zijn om toe te geven

Vorige week is heel Duitsland met stomheid geslagen wanneer hooggeplaatste politicus Matthias Platzeck de kant van de Russen kiest. Volgens hem is de Russische annexatie van de Krim legitiem gebeurd en is het aan de wetgeving om zich daarbij neer te leggen: ”Een wijs man veranderd van gedachten – een dwaas doet dat nooit... De annexatie van de Krim moet retroactief worden aangepast onder de internationale wetten om die voor iedereen aanvaardbaar te maken.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

BREAKING: De goudprijs steeg afgelopen nacht even 22 %

Wat is het tegenovergestelde van een flash crash? Een flash melt-up?

Volgens sharelynx Gold en goud kenner Dan Popescu zijn de algoritmes op de goudmarkt helemaal doorgedraaide afgelopen nacht. Een half uur na de sluiting van de Comex steeg de goudprijs van $ 1.200 naar $ 1.466,38 – een stijging van bijna $ 270 of 22 % om daarna weer even snel terug te vallen naar $ 1.200.

Goudkevers op sites als NetDania, iFeed & eSignal datafeeds en op websites als USAGold en Bulliondesk zagen de goudprijs omhoog schieten minuut na minuut zodat de prijsbeweging echt leek. Wat er precies aan de hand was, kan niemand tot op heden zeggen. Het was wel opvallend dat goudmijnen en de zilverprijs niet meededen in deze melt-up.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Europa zakt dieper en dieper weg

We weten allemaal wel dat de economie in Europa maar niet van de grond afkomt. De afgelopen jaren is de situatie er niet beter op geworden. Sterker nog: als gevolg van de financiële crisis zijn veel Eurozonelanden de afgelopen jaren alleen maar verder weggezakt.

De Europese centrale bank lijkt inmiddels ook het spoort bijster te zijn. De Europese rente beweegt rond een historisch laag dieptepunt en dat heeft alles te maken met de grote kans op deflatie. Het scenario van deflatie hangt als een spook boven Europa en niemand lijkt het echt meer te weten.