Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 17756 tot 17760
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Net wat Europa en het IMF niet willen horen: Griekenland zet door om leningen vervroegd terug te betalen

Griekse autoriteiten hebben net bekendgemaakt dat ze zich opmaken voor een laatste onderhandelingsronde met de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De besprekingen zouden morgen doorgaan

volgens France 24. De Griekse regering hoopt zo goedkeuring te krijgen om de leningen vervroegd af te lossen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Het is niet omdat QE gedaan is dat er geen gevaar meer is. Integendeel...

“Ondanks dat de Federal Reserve een einde heeft gemaakt aan de aankoop van staatsobligaties zal het monetair beleid op z’n plaats blijven”, schrijft MarketWatch,”en dat zal voor een lange tijd het geval zijn.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 november 2014

ECB heeft nog niet alle kruit verschoten

De evolutie van de beurskoersen in Europa zal in de komende maanden in niet onbelangrijke mate afhankelijk zijn van de evolutie van de rentevoeten. Op basis van de verwachte evolutie van de rente is de kans klein dat we een grote correctie krijgen. Want de Europese Centrale Bank is vanwege de zwakke economische vooruitzichten gedwongen om een ruime monetaire politiek te voeren.

Gezien de lage groei en de matige inflatie verwachten de analisten niet dat de ECB de rente de komende maanden zal verhogen, in tegenstelling tot haar evenknie in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. Die verschillende verwachtingen over het monetair beleid en over de groeivooruitzichten laten volgens Bank Degroof veronderstellen dat de euro nog lange tijd zwak zal blijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Japan staat met de rug tegen de muur

Japan staat met de rug tegen de muur, zoveel is zeker. Premier Shinzo Abe heeft gespeeld en verloren, zijn strategie van Abenomics lijkt te zijn mislukt want de Japanse economie is opnieuw in een recessie beland. De Japanse centrale bank koopt massaal obligaties in, waarbij opvalt dat het Government Pension Investment Fund of GPIF anderzijds de posities in obligaties afbouwt. Die afbouw is zelfs groter dan algemeen was verwacht en dat heeft alles te maken met de huidige economische situatie.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Oekraïne verkoopt groot deel van haar goudvoorraad

De centrale bank van Oekraïne heeft een groot deel van haar goudvoorraad verkocht. In de maand oktober werd er 14,3 ton goud uit de kluis gehaald, waardoor er nog maar 26,1 ton goud overblijft. Door de crisis waar het land dit jaar in terecht is gekomen is de waarde van de munt bijna gehalveerd.