Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17756 tot 17760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

De comeback van de Amerikaanse economie

In Europa voelen we nog steeds de dreunen van de financiële crisis. De situatie in Amerika ziet er daarentegen een heel stuk beter uit. De Amerikaanse economie is duidelijk aan de betere hand en dat is toch iets waar Europa alleen maar over kan dromen.

Het verschil tussen Europa en Amerika is na het uitbreken van de crisis flink gegroeid. De Amerikaanse centrale bank kwam direct in actie, terwijl de Europese centrale bank het dacht te kunnen oplossen door middel van hervormingen.

Pas wanneer de Eurozonelanden alles weer op een rijtje zouden hebben zou de Europese economie weer kunnen groeien. We weten inmiddels dat dit plan niet geweldig is verlopen. De Eurozonelanden zijn de afgelopen jaren verder weggezakt en de Europese centrale bank lijkt nu pas naar de noodoplossing te grijpen. Want ook de ECB gaat de geldkraan open draaien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Duitse export bereikt nieuw record

Duitsland heeft in oktober voor 103,9 miljard euro uitgevoerd, een nieuw record. Dat meldt het Duitse bureau voor de statistiek. De export lag nog net iets hoger dan in september, toen er voor 102,5 miljard euro uitgevoerd werd.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

'Globalisering heeft van minimumloon het maximumloon gemaakt'

‘De globalisering is barbaars en het is aan het land om de misbruiken ervan te beperken en te reguleren. De wereld is nu in handen van de multinationals en de financiële wereld.’

Dat heeft Marine Le Pen, de vorige maand met 100% van de stemmen herkozen voorzitter van het Franse Front National, op haar Twitteraccount geschreven.

‘De immigratie oefent een neerwaartse druk op lonen uit, trewijl het minimumloon nu het maximumloon is geworden,’ aldus nog Le Pen, die er aan toevoegde dat Frankrijk nu ‘sterft als gevolg van de fysieke, legale en fiscale onzekerheid.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Wat gaat de FED de beleggers vertellen over de rente?

Het hele jaar al zijn we in de ban van de acties van de centrale banken. Op kop staat natuurlijk de Amerikaanse centrale bank. Eind oktober koos de FED er voor om het volledige stimuleringsbeleid af te bouwen. Deze beslissing zorgde voor weinig ophef, de meeste beleggers hadden hier namelijk al op gerekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Federal Reserve dwingt rijkere klanten andere oorden op te zoeken

De Too Big To Fail(TBTF) banken of de grote commerciële banken in Amerika vragen rijke klanten om hun deposito’s ergens anders te plaatsen. Het grote geld is niet meer welkom op de spaarrekening bij de grote commerciële banken. Doen de rijke klanten dat niet dan zullen de banken verplicht worden om een vergoeding te vragen.  Het gaat onder meer over JPMorgan, Citigroup, HSBC, Deutsche Bank en Bank of America.