Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 17766 tot 17770
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Rusland wil vrijhandelszone met Europese Unie

De Russische minister van Buitenlandse Zaken wil een vrijhandelszone maken tussen de Europese Unie (EU) en de Euraziatische Economische Unie (EEU). Door de vliegramp in Oekraïne kwam Rusland in een kwaad daglicht te staan, maar keer op keer blijkt dat het land juist meer economische samenwerking wil met Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Petroplex staat garant voor grote toevoer van olie

Het grootste olieveld in de wereld is momenteel het Ghawar olieveld in Saoedi Arabië. De omvang van dit veld dreigt echter in het niets te verzinken bij het Petroplex veld dat in de Amerikaanse staat Texas werd ontdekt. De omvang van dit veld lijkt alle beschrijvingen te tarten.

Het Ghawar veld is echter over het hoogtepunt heen, het is dan ook al 65 jaar actief. De uitbaters moeten hun uiterste best doen om de oliewinning te verzekeren, ze pompen miljarden liters zeewater in het veld om elke druppel olie te kunnen boven halen. Maar op een bepaald moment zal het toch over en uit zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Wat betekent het terughalen van het Nederlandse goud?

Sinds de geboorte van de ECB komt goud steeds meer terug in the picture. Dat is absoluut GEEN toeval! De affiniteit zal zowel privaat als publiek blijven toenemen. Over die tijd zoekt men aftastend naar de *juiste* nieuwe rol/functie van publieke goudvoorraden. Niet in het minst omdat het foute Westerse economisch systeem aan het falen is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Centrale Bank Zwitserland vreest goudramp bij referendum

Zwitsers mogen stemmen over hun eigen goud.  Dat kan verkeerd uitpakken, zo vreest de centrale bank van het land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Sancties kosten Russen bakken met geld

De westerse sancties tegen Rusland kosten Moskou naar schatting 32 miljard euro per jaar. Dat heeft de Russische minister van Financiën, Anton Siloeanov, maandag gezegd.

De Russische economie wordt ook getroffen door de daling van de olieprijzen. Rusland verliest daardoor nog eens rond de 75 miljard euro aan inkomsten per jaar, becijferde de bewindsman.

Het Westen straft Rusland met een serie sancties vanwege zijn rol in het conflict in Oost-Oekraïne. Ondanks de sancties blijft het Kremlin volhouden niets te maken te hebben met het conflict, dat sinds april al 4000 levens eiste.