Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17771 tot 17775
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 december 2014

We leven een tijd met een beangstigend "politiek correct" klimaat, we hebben een soort DDR-systeem gecreëerd

Nu hebben we elf klimaat-BV’s die de overheid in gebreke stellen wegens een slecht klimaatbeleid. Ondertussen loopt er een ander debat, waar erop gewezen wordt dat de energieprijzen in België tot ongeziene hoogte worden belast, mede door een eenzijdige nadruk op hernieuwbare energie – maar wie dit vertelt, mijdt meestal het klimaatdebat.  Wetenschappers die sceptisch staan tegenover de huidige klimaatconsensus  komen in de Vlaamse media amper of niet aan bod, nog minder overigens dan in de ons omringende regio’s.

Anne Debeil en Rob Lemeire interviewden GERARD BODIFÉE, astrofysicus en filosoof, voor De Bron. Bodifée gelooft niet dat de mens veel invloed heeft op het klimaat en nog minder dat we het klimaatverloop kunnen voorspellen. Veel wetenschappers kunnen deze dingen niet vertellen of ze verliezen hun inkomsten en status. Het huidige gebrek aan debat, zowel politiek als wetenschappelijk, vindt hij echter nog het ergste van al.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Bereid u voor op terugkeer naar de goudstandaard. De tekenen zijn er.

Overheden vertrouwen elkaar minder en minder. Meer en meer landen zijn bezig met het repatriëren van hun goud. Belgie onderzoekt nu hoe het zijn eigen goud kan repatriëren. Dat meldt de Nationale Bank van België aan Nederland liet onlangs 122 ton goud in het geheim repatriëren en Duitsland dat de vraag al langer gesteld heeft, zal er vijf jaar lang over doen.

De rapportage van goud begint zich ook te verfijnen schrijft Koos Jansen van BullionStar.com. De Duitse bundesbank meldt dat het onderscheid gemaakt zal worden in allocated en unallocated goud. Allocated goud is het echte fysische dat ergens gestockeerd is, maar niet perse op eigen bodem. Unallocated is het papiergoud. Het is er fysisch gewoon niet. Het is enkel het bewijs dat je recht hebt op het goud. Het is enkel een belofte. De commerciële banken raden unallocated goud als belegging aan aan de particuliere belegger. Je hebt het niet in je bezit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Giftige cocktail voor kwetsbare markten: duurdere dollar en dalende olieprijs

De aansterkende dollar en de dalende olieprijs kunnen de komende tijd zorgen voor problemen op de financiële markten. De afgelopen maanden hebben aangetoond dat die nog altijd zeer kwetsbaar zijn en vooral worden gesteund door de acties van centrale banken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Poetins aartsvijand verblijft niet in Rusland, maar zorgt er wel voor onrust

Een toespraak van Kremlintegenstander Michail Chodorkovski heeft zondag in Rusland geleid tot chaotische toestanden.

Dat ging niet zonder slag of stoot. De politie viel nog voor het begin van de speech binnen om te zoeken naar drugs en probeerde later het gebouw te evacueren vanwege een bommelding. Daarna werd de stroom afgesloten, maar daar waren de organisatoren op voorbereid. Ze hadden batterijen ingeslagen.

Agenten vroegen de toehoorders van Chodorkovski diverse malen het hotel te verlaten. Daar werd echter geen gehoor aan gegeven. De voormalige zakenman zou tijdens zijn speech niet zijn ingegaan op de gebeurtenissen in het hotel. Hij riep zijn aanhangers via de videoverbinding op “te laten zien dat er een alternatief is voor het huidige regime”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Luc Coene (Nationale Bank van België): “Proactief kijken naar een repatriëring van onze goudreserves”

België is het zoveelste land in Europa dat luidop nadenkt over de repatriëring van haar goudreserves. Dat bleek uit een interview van VTM Nieuws met de voorzitter van de Nationale Bank van België, Luc Coene. Hij wondt er geen doekjes om: “We zijn proactief de zaken omtrent onze internationale goudreserves aan het bekijken, nu de omringende landen ook die richting uitgaan. We zullen hier onvermijdelijk vragen over gaan krijgen”.