Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 17781 tot 17785
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Islamitische terreur loert nu overal om de hoek en toch is een open samenleving het enige juiste antwoord

Een gestoorde islamist gijzelde maandag urenlang de bezoekers van een koffiebar in het centrum van het Australische Sydney. Islamterreur loert nu zowat overal om de hoek, schrijven de commentatoren, maar dat mag geen reden zijn om moslims uit te sluiten en te stigmatiseren.

'Zowat overal ter wereld leven moslims nu met het stigma van potentiële moslimterrorist,' schrijft de Kroatische Jutarnji List:

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Beursbibbers: Russische roebel stort in, olieprijs onder 60 dollar, Nederlandse rente extreem laag

Op aandelenmarkten zijn beleggers licht nerveus, maar dat stelt niets voor vergeleken bij wat er op andere financiële markten gebeurt: de olieprijs keldert, de Russische roebel implodeert en rentestanden in Duitsland en Nederland zijn extreem laag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Eurocrisis terug van weggeweest?

Griekenland zoekt nieuwe president, zo had een alternatieve titel kunnen leiden. Griekenland is samen met de Europese Centrale Bank momenteel de blikvanger op de financiële markten. De inspanningen tot dusver geleverd door Mario Draghi hebben duidelijk niet volstaan, zodat de ECB uit een ander vaatje zal moeten tappen.

Een ruimer palet van instrumenten, waaronder ook een opkoopprogramma van staatsobligaties, lijkt volgens ABN Amro dan de enig overgebleven mogelijkheid. Hoewel dit tot grote spanningen binnen de ECB zal leiden (de Duitsers zijn faliekant tegen), verwachten we dat een dergelijke actie in januari zal worden aangekondigd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Vrije val roebel zet door

De waarde van de roebel ging vandaag opnieuw in een duizelingwekkende vaart omlaag. De drastische renteverhoging die de Russische centrale bank afgelopen nacht doorvoerde, heeft voorlopig geen einde gemaakt aan de vrije val van de munt en de daarmee samenhangende vlucht van kapitaal uit Rusland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Reken op goud wanneer je nood hebt aan veiligheid

Wanneer risico’s groter worden, de volatiliteit toeneemt en niemand meer weet wat er aan de hand is, vlucht iedereen naar goud. Deze week, of gisteren om precies te zijn, is de goudkoers geweldig gezakt en is het door de grens van 1 200 USD per ounce gevallen. Dat blijkt althans uit deze geweldige grafiek:

Vandaag, echter, heeft goud zich weten te herstellen en krijgen beleggers weer mooie vooruitzichten in de plaats. Dus, wat is er precies aan de hand?