Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17801 tot 17805
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 7 december 2014

Goud en zilver report (Week 49)

De goudkoers steeg de afgelopen week van €938,15 naar €970,68 per troy ounce (+3,47%), terwijl de zilverkoers van €399,47 naar €426,44 wist te stijgen (+6,75%). Het was een goede week voor beide edelmetalen, ondanks het mislukken van het Zwitserse referendum. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 7 december 2014

Overbevolking: Er zijn te veel mensen

Niet de economie, maar wij als totale mensheid zijn het probleem van… de totale mensheid. In de afgelopen 200 jaar is de wereldpopulatie gegroeid van 1 miljard naar 7 miljard mensen.

De Britse filosoof John Stuart Mill schreef rond 1850 al over het feit dat de economie niet oneindig zou kunnen blijven groeien. Dit zou ook moeten gelden voor de mensheid. Er is op een gegeven moment te weinig wereld (grondstoffen, ruimte, milieu) voor alle mensen die er zijn. I

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

De Russische gaskraan naar Europa gaat dicht

De Koude Oorlog die in de maak is tussen de Europese Unie en Rusland, bereikte deze week weer een nieuwe vriestemperatuur. Rusland besliste om de bouw van een nieuwe gaspijpleiding, richting Europa, stop te zetten.

Europa is een oud continent. Het straalt weinig vitaliteit en energie uit. Ook in letterlijke zin, zitten we stilaan zonder energie. De kerncentrales van Doel en Tihange zijn al maanden een ramp. En terwijl de black-out dreigt, heeft Rusland er nog een bijkomende lap op gegeven. De zogenaamde Zuidlijn die de afgelopen jaren in aanbouw was, wordt stopgezet.

Bron:
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Wie vermoordde de SouthStream-pijpleiding? Putin of de EU zelf?

Afgelopen week kondigde Rusland aan om te stoppen met de aanleg van de Southstream-gaspijpleiding. Dat betekent dat Russisch aardgas ook in de toekomst alleen naar Europa geëxporteerd kan worden via het grondgebied van Oekraïne en via de Nordstream-pijpleiding. Het stopzetten van het South-stream-project betekent een flinke economische strop (600 miljoen euro) voor Bulgarije.

De afgelopen zomer zette de Europese Unie Bulgarije en Servië onder druk om de aanleg van de Southstream-pijpleiding Europees aan te besteden. Het was eigenlijk een truukje om de aanleg te vertragen. Een soort sanctie om Rusland te dwingen om de Oekraïnse separatisten niet langer te steunen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Is België ook van plan goud terug te halen?

De Belgische centrale bank onderzoekt de mogelijkheid om al haar goud terug te halen naar eigen land. Het nieuws komt twee weken nadat de Nederlandsche Bank bekendmaakte dat ze een deel van haar goudvoorraad had teruggehaald naar Amsterdam en minder dan een week na het mislukken van het Zwitserse referendum over het terughalen van de goudreserve. Ook stuurde de Franse politica Marine LePen een open brief naar de Banque de France met de oproep om al het Franse goud terug te halen.