Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 17811 tot 17815
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Draghi wil alles doen om de inflatie omhoog te drijven. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), voelt zich blijkbaar geïnspireerd. Vandaag heeft hij verklaard dat de ECB er alles aan zal doen om de inflatie te doen aanwakkeren. 

Volgens The New York Times (NYT) bereidt de ECB een nieuwe stimulusronde voor.

Draghi meent dat de inflatie moet stijgen:”We moeten er alles aan doen om de inflatieverwachtingen zo snel mogelijk in te lossen en te voldoen aan onze opdracht tot prijsstabilisatie.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Terughalen Nederlandse goudvoorraad is gevoelskwestie

Het terughalen van 130 ton Nederlands goud uit de Verenigde Staten naar Amsterdam door De Nederlandsche Bank is een gevoelskwestie.

Dat zegt Sylvester Eijffinger vrijdag, hoogleraar financiële economie aan de universiteit van Tilburg, tegen NU.nl.

"Het is ons goud, dat hoort in onze centrale bank te liggen. Dat is niet alleen een prettig gevoel voor De Nederlandsche Bank, maar ook voor de Nederlanders."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Goud maakt daling (grotendeels) goed. Zo zou elk weekend moeten beginnen!

De laatste dagen – inclusief deze – zijn goed geweest voor goud. Het edele metaal heeft gisteren wat terrein weten terug te winnen na een reeks verliezen. En, dat zal de goudbeleggers vermoedelijk wel deugd hebben gedaan.

Uit een bericht van Reuters blijkt dat de inflatie in de Verenigde Staten (VS) is gestegen en dat heeft als een katalysator gewerkt op de goudprijs. Daarnaast hebben beleggers in fysiek goud ook uitermate veel aandacht geschonken aan het arbeidsrapport van oktober waarin verslag wordt gemaakt van de groeiende inflatie:”Ook al ondersteunt die de verwachtingen dat de Federal Reserve de interest zal verhogen in het midden van 2015.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Ontmoet het fonds dat de goudmarkt veranderde

Exact 10 jaar geleden lanceerde Wall Street de eerste Exchange-Traded Fund of ETF met als onderliggende waarde goud. Deze ETF was in de beginjaren de snelst groeiende ETF op de beurs, sinds 2013 is het echter de snelst krimpende ETF op de beurs. Maar de SPDR Gold Trust, beter bekend als GLD, veranderde de goudmarkt voorgoed.

De SPDR Gold Trust kende zijn hoogtepunt in 2011, niet toevallig het hoogtepunt van de goudprijs. Maar GLD viert zijn 10e verjaardag in mineur. Sinds de piek van augustus 2011 daalde de goudreserves  van GLD van $ 77 miljard naar $ 27 miljard.

Bron: rt.com
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Rijke mensen verliezen het van de superrijken.

The wealth gap is widening in the United States, but it’s not just the middle class and poor that are struggling. It turns out the rich are having a hard time keeping up with the changing luxury landscape, and the super-rich are to blame.

According to a New York Times report, wealth accumulation for the top one-hundredth of the one percent (defined as billionaires and nine-figure millionaires) is growing significantly faster than it is for the rich, or your “average” millionaire.