Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17811 tot 17815
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

De Nederlandse en Spaanse bitcoinstraten aan het woord

In De Week van Bitcoin 55 praten we met vertegenwoordigers van bitcoinstraten uit Den Haag en Arnhem, maar ook met het Spaanse Madrid en Barcelona. We gaan in op de resultaten, de toekomstplannen en hoe ondernemers te overtuigen. Samenwerking is belangrijk en voor februari wordt een internationale coindag gepland om uitgaven in bitcoin te stimuleren. Co-host is Jop Hartog.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Nieuw tijdperk voor olie lijkt aangebroken

Op de oliemarkt lijkt plots alle stoppen te zijn doorgeslagen. De olieprijs is compleet door de vloer gezakt, zonder dat er op korte of middellange termijn een bodem in zicht is. Sommige analisten vrezen dat de olieprijs kan verder zakken richting 60 dollar per vat, waarbij in een volgende fase zelfs een bodem zal gevonden worden rond het niveau van 40 dollar per vat. De sector zelf kan moeilijke tijden tegemoet zien.

De prijs van het zwarte goud kreeg vorige week nog maar eens een stevige klap nadat bekend raakte dat de OPEC zijn productie zal handhaven op 30 miljoen vaten per dag. De olieprijs staat al geruime tijd onder druk omwille van het aanbodsoverschot van zowat 2 miljoen vaten per dag. Er werd gehoopt dat de OPEC de productie wat zou terugschroeven om de markt terug in evenwicht te brengen. Maar dat kwam er dus niet van.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

De sleutel tot 'het goede leven' in 25 korte, maar krachtige tips

"Goed leven" heeft voor elk van ons een andere betekenis. Toch waagt Preston Waters van Elite Daily zich aan een objectieve definitie. Hij omschrijft 'een goed leven' als 'een ononderbroken reeks van steeds intensere gevoelens van voldoening'. Het heeft niets te maken met je materiële bezittingen, meent hij, maar alles met hoe je je voelt over je voorbije en komende verwezenlijkingen.

Met deze definitie in het achterhoofd geeft Waters vervolgens 25 tips om een 'goed' leven te leiden:

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Italië krijgt lagere, Ierland positievere rating van S&P

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft zijn kredietbeoordeling van Italië met een stap verlaagd van BBB naar BBB-. De vooruitzichten voor het land zijn stabiel, aldus de firma vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Goudprijs kan hoger als banken geld blijven drukken

Het kalenderjaar 2015 loopt op de laatste benen, veel beleggers zijn bezig om de boeken te sluiten en zich voor te bereiden op de eindejaarsfeesten. Uiteindelijk rijst dan spontaan ook de vraag wat hét thema van volgend jaar op de financiële markten zal worden. Maar het ziet er naar uit dat dit thema al bekend is.

Alle aandacht zal namelijk uitgaan naar de centrale banken die hun geldpersen op volle snelheid laten draaien. De Amerikaanse centrale bank is daarmee weliswaar gestopt, maar de Japanse, de Chinese en de Europese kunnen daarvan profiteren. En die evolutie speelt natuurlijk in het voordeel van het goud.

Veel analisten vragen zich af waarom de goudprijs nog altijd niet echt in beweging is gekomen. Eerder deze week was er een aanzet tot herstel, maar dat herstel heeft zich tot dusver nog niet doorgezet. Geen enkele van de traditionele factoren heeft de goudprijs tot dusver kunnen stimuleren. De centrale banken hebben op grote schaal aan geldcreatie gedaan, wat inflatiegevaar met zich meebrengt.