Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 17816 tot 17820
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Dit moet u weten over de olieprijs

De olieprijs daalt. Dit jaar piekte een vat olie in juni nog op ruim 115 dollar, inmiddels is de prijs gedaald tot onder de 80.

De olieprijs heeft veel invloed op de nationale en de wereldeconomie, momenteel schommelt de prijs op 77 dollar per vat.

De lage prijs voert de druk bij de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) op om actie te ondernemen. Alle ogen zijn daarom gericht op 27 november, dan komen de twaalf OPEC-landen bijeen en worden al dan niet maatregelen aangekondigd.

Wat veroorzaakt de lage prijs en welke maatregelen kunnen we verwachten? NU.nl legt het in vijf vragen uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Ja, dit land wordt gebruikt door de Chinezen

Het was net even schrikken toen ik deze afbeelding zag. Heb ik het wel goed gezien? Misschien is het een flauwe grap of een illusie?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Japan heeft omvang van de crisis onderschat

Japan heeft een verloren decennium achter de rug, waarbij opgemerkt moet worden dat de betrokken periode wel degelijk langer was dan 10 jaar. In feite mag er in verband met het land van de rijzende zon zonder enige vorm van overdrijving van een verloren kwarteeuw gesproken. Want zolang slepen de problemen zich nu al aan. Europa moet op de hoede zijn dat het avondland niet hetzelfde overkomt als het land van de rijzende zon.

Terwijl Japan sinds het begin van de jaren negentig te kampen had met op hol slaande prijzen van financiële en onroerende tegoeden, zag de situatie voor de meeste Europese markten er sedert 2008 helemaal anders uit. Dat is volgens Bank Degroof niet alles. Ook de reactie op het vlak van economisch beleid is heel verschillend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Betalen om je geld te stellen: Duitse bank doet het

Commerzbank is de eerste grootbank in Duitsland die aan haar grote klanten een vergoeding gaat vragen voor de hoeveelheden cash die ze bij de bank geparkeerd hebben. De maatregel is een gevolg van het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Nederlandse economie weer ‘tijdelijk’ in een dip

Het wil maar niet vlotten met het herstel van de Nederlandse economie. Na een kleine opleving in de zomermaanden is het nu weer kwakkelen. Het consumentenvertrouwen wankelt, huishoudens geven minder uit en de werkloosheid daalt nauwelijks meer. Maar de cijfers lijken erger dan ze zijn, stelt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen.