Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 17821 tot 17825
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Alleen Chinese centrale bank lijkt nog slagkracht te hebben

De centrale banken vechten zoals de situatie er nu uitziet op verloren stellingen, waarbij alleen de Chinese centrale bank nog over enige slagkracht beschikt. De Amerikaanse centrale bank staat te popelen om de rente te kunnen verhogen, terwijl zijn Europese tegenhanger als het even kan bijkomende stimuleringsmaatregelen zou willen nemen. Per saldo dreigt het financieel landschap steeds meer versnipperd te raken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Goud en Zilver zullen hun plaats opeisen wanneer deze bubbel popt.

De dollar is momenteel de sterke munt. De Amerikaanse economie zit in stijgende lijn. Een sterke munt staat normaal gelijk aan vertrouwen en heeft bijgevolg een lage rente.

De euro is het zwakke broertje en Europa zit op het randje van een recessie. Een zwakke munt betaalt normaal een hoge rente.

Het ongelooflijke is nu zichtbaar. De overgrote meerderheid van de euro landen geven een lagere rente dan de dollar. Enkele sterkere landen uit de eurogroep zou nog kunnen, maar de overgrote meerderheid is echt abnormaal. Duitsland, België, Italië, Spanje, Ierland, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs het Verenigd Koninkrijk betalen allemaal een lagere rente dan de Amerikaanse op hun 10-jarige staatsobligaties. Portugal en Griekenland zijn de enige landen die een hogere opbrengst geven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Roubini: Moeder aller bubbels barst in 2016

Nouriel Roubini, ook gekend als Dr. Doom, zei vorig jaar dat de moeder aller bubbels was gestart. Deze bubbel zou uitgroeien tot een grotere bubbel dan die van 2007. Sinds die uitspraak is de S&P500 met 40% gestegen, in welke fase van de bubbel zitten we nu? En in welke landen lopen je beleggingen het minste risico?

Roubini meent dat we momenteel ongeveer in het midden of in de latere fase van de bubbel zitten. Maar dat betekent volgens hem niet dat de bubbel meteen zal ontploffen. “Volgend jaar krijgen we economische groei en stimulus. De bubbel die we zien in financiële markten, van aandelen over krediet tot vastgoed, blijft waarschijnlijk groeien.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Lage olieprijs kan de bestedingen stimuleren

De afgelopen maanden heeft de olieprijs flink wat waarde moeten inleveren en dit is uiteraard niet onopgemerkt aan ons voorbij gegaan. De kranten stonden er immers vol mee. Er zijn zowel negatieve als positieve ontwikkelingen verbonden aan een lagere olieprijs.

Voor de consumenten zal dit ongetwijfeld als positief ervaren worden. Wanneer de olieprijs immers daalt hoeft u minder geld te betalen aan de pomp en dat zorgt er dan weer voor dat u meer geld te besteden hebt voor andere dingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Chinese stort 650 kilo kleingeld bij bank

Bij een vestiging van de Rural Commercial Bank in de Chinese stad Chongqing zijn ze vrijdag nog wel even muntjes aan het tellen. 

Donderdag kwam daar een vrouw 650 kilo kleingeld storten, zo meldt  The Shanghaiist vrijdag.

De vrouw had een vrachtwagentje nodig om het kleingeld, dat zo'n 100.000 Chinese yuan waard is, af te leveren. Er hadden enkele mensen schulden afgelost bij de vrouw en dat is in kleine coupures gedaan.