EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17826 tot 17830 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

Centrale banken slaan recordvoorraden goud in

Centrale banken over de hele wereld hebben het voorbije jaar een record van 477,2 ton goud gekocht. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee wordt gepoogd om de impact van de wereldwijde financi√ęle stabiliteit en de invloed van de Amerikaanse dollar af te zwakken. Dat blijkt uit een rapport van de World Gold Council.

grootste gedeelte van de goudaankopen kon worden opgemerkt in de landen uit het zogenaamde Commonwealth of Independent States (CIS). Daarentegen diende volgens de World Gold Council worden vastgesteld dat de centrale banken het voorbije jaar, op uitzondering van Oekra√Įne, het voorbije jaar nauwelijks goudvoorraden hebben verkocht.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

'Société Générale schrapt 1.500 banen in Rusland'

De Franse bank Société Générale is van plan dit jaar ongeveer 1.500 banen te schrappen bij zijn Russische activiteiten, in verband met de economische malaise in het land. 

Vorig jaar ging al een vergelijkbaar aantal arbeidsplaatsen verloren bij de bank in Rusland, aldus de bronnen. Daar werken nu nog circa 20.500 mensen voor het financi√ęle concern, hoofdzakelijk bij de consumentenbank. De bank verstrekt onder meer hypotheken en leningen voor de aanschaf van auto's.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

Goudvraag daalt naar laagste punt in 5 jaar

De wereldwijde vraag naar goud is in 2014 gedaald naar het laagste niveau in 5 jaar, nadat de vraag naar staven en munten instortte en ook de vraag naar juwelen afkoelde. Zo meldt the World Gold Council (WGC).

De wereldwijde vraag naar goud is in 2014 gedaald naar het laagste niveau in 5 jaar, nadat de vraag naar staven en munten instortte en ook de vraag naar juwelen afkoelde. Zo meldt the World Gold Council (WGC).

In totaal daalde de vraag met 3924 ton, wat 4 procent lager is dan het laagste niveau sinds 2009, zo meldde WGC in zijn trendrapport dat ieder kwartaal wordt gepubliceerd.

De vraag naar gouden staven en munten daalde met 40 procent naar 1064 ton. Dit gebeurde volgens de organisatie nadat investeerders in 2013 al grote hoeveelheden hebben opgekocht vanwege de scherpe prijsdaling, wat nieuwe aankopen tegenhield.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

Column Kees de Kort | In Duitsland kan de vlag uit

Of het in de eurozone voor de wind gaat, dat is moeilijk te zeggen, vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Maar één ding is duidelijk: in Duitsland kan de vlag uit.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

Als Poetin laatst lacht, lacht hij het best

Naar het schijnt hebben Rusland, Europa, de pro-Russische rebellen √©n de Oekra√Įense overheid een akkoord weten te sluiten. Met zoveel belangen die op het spel staan, is het normaal dat iedereen zijn/haar adem inhoudt: gaat Rusland zich wel aan de afspraken kunnen houden? En, heeft Europa niet nog meer olie op het vuur gegooid door meteen na het bereiken van het akkoord nog meer sancties aan te kondigen?

Maar, wat Rusland zelf aangaat, zijn er nog andere vragen die onbeantwoord blijven. Hoe wil het land de economische situatie aanpakken? En, waarom vindt¬†de Russische president Vladimir Poetin het nodig om zich te concentreren op Oekra√Įne in plaats van op de problemen in zijn eigen land?

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs