Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17826 tot 17830
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Volgt nu de ‘crash’ waar iedereen op zit te wachten?

De daling van de olieprijs doet de olie-industrie op zijn grondvesten daveren. Zorgt dit voor de aandelencrash waar vele beleggers op zitten te wachten? Zowel Rusland, de OPEC en de Verenigde Staten geven niet toe dat de daling van meer dan 30 % op enkele maanden ontzettend pijn doet. Vooral de schalie industrie in de Verenigde Staten lijkt op dit moment een tikkende tijdbom.

De schalie revolutie is een van de opmerkzaamste gebeurtenissen ooit op de energiemarkt. Een groot deel van deze opmars is te danken aan de ultra lage rentevoeten op de markt, de schalie industrie bulkt dan ook van de schulden om de expansie te financieren. Het bloedbad op het schuldpapier van de Amerikaanse oliebedrijven is dan ook vergelijkbaar met de situatie in 2008 – 2010 bij de huizenbouwers.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Column Kees de Kort | De ECB ziet het niet gebeuren

Iedereen dook gisteren op het verhaal over het al dan niet verder stimuleren van de Europese economie. “Het grote verhaal van gisteren werd volledig gemist”, zegt Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Japan uitgelegd in 407 seconden

Zolang de Europese crisis heeft bestaan, hebben we er altijd over geschreven. Je zou kunnen zeggen dat de obsessie en navelstaarderij meer dan terecht is: pas als daarvoor een oplossing wordt gevonden, kunnen we zeker zijn van onze eigen financiële toekomst.

Als die premisse geldt, moeten we zeker ook naar Japan kijken. Dat land kent immers de langste deflatoire periode in de menselijke geschiedenis, met alle gevolgen van dien. Bovendien ziet het ernaar uit dat de Europese Centrale Bank (ECB) de stimulusaankopen gaat opvoeren en de geldpers warm laat lopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Brazilië en Uruguay stappen af van dollar voor bilaterale handel

Na Rusland en China stappen nu ook Brazilië en Uruguay af van het gebruik van de dollar voor hun bilaterale handel. Daarover hadden de gouverneurs van de nationale banken van de twee Zuid-Amerikaanse landen eerder deze herfst al een overeenkomst getekend, maar inmiddels werden ook de eerste handelsovereenkomsten tussen beide landen daadwerkelijk met de Braziliaanse real en Uruguayaanse peso betaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Een nieuwe stierenmarkt is ontdekt

Je moet geen raket geleerde zijn om te zien dat de nucleaire industrie terug in een nieuwe stierenmarkt zit. Er staan dan ook verschillende groene lichten te pinken voor de aandelen uit de uraniumsector. Alternatieve energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie hebben niet die groei kunnen verwezenlijken dat nucleaire energie kan verdwijnen – in tegendeel.

Volgens Statista.com wordt de globale nucleaire industrie dit jaar op $ 133 miljard geschat. Tegen eind 2015 zou deze markt al aangroeien tot $ 300 miljard, meer dan het dubbele. Nucleaire energie bestaat al meer dan 50 jaar maar is vooral geconcentreerd in de westerse landen. De groei van de sector zal nu voornamelijk uit de groeilanden komen die nucleaire energie nodig hebben om hun snel stijgende energiebehoefte te voorzien.

De beweging richting alternatieve energiebronnen heeft van zijn pluimen verloren waardoor nucleaire energie terug in beeld komt, zelfs in Japan. Japan is van plan om de meeste kerncentrales terug op te starten, maar ook in de Verenigde Staten zijn er plannen voor 13 nieuwe reactoren.