Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 17831 tot 17835
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Chinese goudmijnen schroeven productie op

Ondanks de daling van de goudprijs blijven Chinese goudmijnen hun productie opschroeven. Terwijl de wereldwijde productie van goudmijnen dit jaar met 3,4% stijgt, zal die in China met ongeveer 15% toenemen. Vorig jaar steeg de goudmijnproductie van China naar een record van 428 ton, maar volgens de laatste schattingen van de China Gold Association kan het volume dit jaar nog verder toenemen tot 470 ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Polen, Hongarije en Tsjechië kwetsbaar

Deflatie kan van doorslaggevend belang worden op de financiële markten in 2015 en daarom is het belangrijk om vast te stellen in welke regio’s het gevaar op deflatie het zwaarst weegt. Want de ervaring leert dat sommige landen meer kwetsbaar zijn voor deflatie dan anderen.

De meest kwetsbare markten in een deflatiescenario voor de eurozone zijn volgens de economen van ING de open economieën met de sterkste handelsbetrekkingen met de eurozone en met valuta’s die zijn gekoppeld aan de euro. Dit zijn Polen, Hongarije en de Tsjechische Republiek. Deze landen blijven waarschijnlijk achter bij het EM-universum dat in de eerste plaats is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Nederlandse economie minder hard gegroeid in derde kwartaal

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal minder hard gegroeid dan eerder is berekend. De economie groeide met 0,1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Dat blijkt woensdag uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek ( CBS).

Half november ging het statistiekbureau nog uit van een groei van 0,2 procent. Deze berekening wordt 45 dagen na het einde van het kwartaal gedaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Dankzij de oliebubbel zouden we wel eens bezoek kunnen krijgen van een heel bekende vriend

Peter Schiff schrijft dat Amerikanen een overaanbod hebben gecreëerd in naam van de dollar. Volgens hem moeten we niet geloven dat de drang naar meer onafhankelijkheid van buitenlandse energie de drijfveer is geweest om betere productietechnieken te ontwikkelen. Nee, het gaat – zoals steeds – om geld en wat je daarmee kan doen. Of, niet kan doen – afhankelijk van je standpunt.

In normale omstandigheden zou iedereen tevreden zijn met de dramatische prijsdalingen die we hebben gezien sinds de start van de voorbije zomer. Maar, de koers was sowieso gedoemd geweest om te zakken. “[Vraag en aanbod] verklaren niet alleen de prompte prijsverminderingen”, schrijft Schiff.

De lage olieprijzen zijn volgens hem het gevolg van hetzelfde monetaire beleid dat in het verleden de koersen van andere grondstoffen en metalen naar ongekende hoogten heeft gestuwd:”Ik geloof dat olie hoog stond omdat de Fed geld bijdrukte en iedereen dacht dat de Fed geld zou blijven bijdrukken.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Francois Hollande heeft het moeilijk

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat de Franse economie op dit moment alle moeite heeft om het hoofd boven water te houden. De Franse economie is de afgelopen maanden verder verslechterd en het is nog maar de vraag of daar nu een verandering in gaat komen.

De vooruitzichten voor Frankrijk zijn nog steeds alles behalve rooskleurig. De Franse werkloosheid is de afgelopen tijd geklommen naar 10,4 procent en volgens sommige waarnemers moeten we rekening houden met een verdere stijging van het aantal werklozen.