Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17846 tot 17850
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Obama overspeelt zijn hand

Is de Verenigde Staten een reus op lemen voeten? Steeds meer economen zijn van mening dat dit inderdaad het geval is. Het gewicht van de VS op de wereldpolitiek is veel groter dan dat op de wereldeconomie. Bovendien is de Amerikaanse economie er nog altijd niet in geslaagd om een bodem te vormen, ze wordt nog altijd door allerlei kwalen bedreigd.

CEO Larry Fink van Blackrock is een man van aanzien in de VS, iemand waar naar geluisterd wordt als hij iets zegt. Hij kwam enkele maanden geleden al met een waarschuwing over de Amerikaanse vastgoedmarkt die kan tellen. Fink vreest dat de zeepbel op de VS-vastgoedmarkt groter is dan ooit tevoren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Credit Suisse: ‘Short Goud’

Credit Suisse verwacht dat de dollar ook de komende maanden sterk zal blijven presteren en als gevolg daarvan zal de goudprijs onder druk komen te staan. Ook wijzen de analisten van Credit Suisse naar de grafiek van het goud.

De afgelopen maanden is er genoeg gebeurd in de sector van de commodities. De olieprijs moest in een korte periode flink waarde inleveren en als gevolg daarvan staan flink wat oliebedrijven onder druk. Maar ook de edelmetalen hebben het de afgelopen maanden niet gemakkelijk gehad.

Een recent verschenen rapport van Credit Suisse laat niets te wensen over. De analisten van Credit Suisse zijn duidelijk ‘Bearish’ als het om goud gaat. Voor volgend jaar verwachten de analisten meer onheil voor de goudprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Rusland is bereid om oorlog te voeren als SWIFT toegang verbiedt

Om iedereen voor te zijn, heeft Rusland aan een alternatief voor het SWIFT-systeem gewerkt, meldt Russia Today. Aanleiding daarvoor is het plan om Russische banken te weren van de internationale markten. Eerst heeft de Britse premier David Cameron daartoe opgeroepen, een idee dat later door het Europees Parlement is opgepikt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Poetin geeft amnestie aan wie kapitaal terughaalt uit belastingparadijzen

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag een "volledige amnestie" aangekondigd voor rijke Russen die hun kapitaal terughalen uit belastingparadijzen. Hij deed dat in zijn jaarlijkse 'state of the nation' voor het Russische parlement. Bedoeling is de massale kapitaalvlucht een halt toe te roepen waarmee Rusland wordt geconfronteerd sinds het begin van de crisis in Oekraïne.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Dalende roebel jaagt Inflatie in Rusland op tot 9,1 procent

De dalende roebel heeft de inflatie in Rusland vorige maand stevig opgevoerd. Dat blijkt uit cijfers die het Russische statistiekbureau donderdag heeft gepubliceerd.

De inflatie in Rusland steeg vorige maand naar 9,1 procent en kwam daarmee uit op het hoogste peil sinds juni 2011. In oktober steeg het prijspeil nog met gemiddeld 8,3 procent. De stijging van november was iets sterker dan economen voorspelden.