Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 1786 tot 1790
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

Combinatie van stijgende rentes en lage economische groei is dodelijk

De Amerikaanse centrale bank besloot afgelopen woensdag om de rentestand om te trekken richting de 1%. Dit was slechts de derde renteverhoging in de afgelopen 10 jaar en verrassend genoeg gingen de beleggers goed om met deze verhoging. Wall Street wist woensdag flink in het groen te sluiten en de euforische stemming krijgt hiermee een vervolg op de markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

ECB waarschuwt banken voor hard brexit

De bankensector in Europa zou binnenkort wel eens een harde klap te verduren gaan krijgen, daarvoor waarschuwde de Europese Centrale Bank donderdag tijdens hun jaarlijks rapport. De oorzaak voor de waarschuwing ligt bij de aankomende harde brexit, de ECB maant de banken aan om hun businessmodel aan te passen om zo hun weerbaarheid de komende jaren te verhogen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

7 redenen waarom de Amerikaanse centrale bank 1 kapitale fout maakt

De Amerikaanse centrale bank is uiterst voorzichtig met het optrekken van zijn rentevoet. We zijn namelijk al 15 maanden in de rentecyclus en Yellen en Co zitten nog maar aan de 3e renteverhoging. Wanneer we het afbouwen van QE meetellen, is de afbouw van monetaire stimulus eigenlijk al meer dan 3 jaar bezig. En dat is altijd een gevaarlijke periode.

Het ziet er ook deze keer naar uit dat de Federal Reserve een grote fout maakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 maart 2017

RBS sluit 180 Britse en Ierse vestigingen

Royal Bank of Scotland (RBS) gaat 180 vestigingen in Groot-Brittannië en Ierland sluiten, waardoor bijna zevenhonderd banen verloren gaan. Dat maakte RBS donderdag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 maart 2017

Zo maak je van 1.000 euro ‘eenvoudig’ 100.000 euro

Het is de natte droom van iedereen die met geld bezig is: gemakkelijk heel veel geld verdienen. Nochtans bestaat daar een heel eenvoudige manier voor. Een van de weinige plaatsen waar dit mogelijk is, is natuurlijk de aandelenmarkt. Maar de aandelenmarkt maakt het beleggers psychologisch zo moeilijk dat ze er nooit toe komen om hun belegging te zien stijgen met een factor x100.

Dit is echter de oplossing: