EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17856 tot 17860 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

De economische groei valt lager uit dan verwacht.

Iedere keer maken politici ons wijs dat er licht is aan het einde van de tunnel. Dan toch hooguit het licht van een klein kaarsje. De groeiprognoses voor België worden weer eens naar omlaag bijgesteld. Kaarsjes branden dus, opdat het beter mag worden.

Dat de groei lager uit zal vallen dan aanvankelijk gedacht, is een domper voor de overheid. Maar aangezien u ‘de overheid’ nog nooit op straat voorbij zag wandelen weet u dat dit tegelijk dus slecht nieuws betekent voor ons, de belastingbetaler.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

Bank of England: Deflatie is niet ver weg meer

Het nieuwste rapport van de Bank of England over inflatie is uit. En de bank is duidelijk: deflatie lijkt niet ver weg meer. De bank laat in het rapport weren dat inflatie in het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk omslaat naar deflatie binnen enkele maanden en dat er geen renteverhoging in het vooruitzicht ligt.

Sinds de inflatie in het Verenigd Koninkrijk onder de 1 procent ligt, moest goeverneur Mark Carney ook uiteenzetten wat er precies aan de hand is. Dit is een overzicht van de belangrijkste verwachtingen van de Engelse centrale bank:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

India overtreft China als snelst groeiende economie

De Wall Street Journal meldt dat China niet langer de snelst groeiende economie ter wereld heeft. Eind 2014 heeft India die positie namelijk overgenomen, zo blijkt uit een herrekening van de cijfers.

Of India haar nieuwe voorsprong kan behouden zullen we natuurlijk maar moeten afwachten, maar het is een signaal dat de jarenlang vrij stroperige economie van het land nu eindelijk aan een flinke groeisspurt is begonnen. Dat biedt weer interessante kansen voor investeerders.

Lees verder op galeboetticher.com
Geplaatst op: vrijdag 13 februari 2015

Centrale Banken kochten record hoeveelheid Goud

Goudreserves Centrale Banken groeiden 477 ton in 2014 12 februari 2015 in Goud

Goudreserves Centrale Banken groeiden 477 ton in 2014 12 februari 2015 in Goud

Goudreserves Centrale Banken zijn met 477 ton toegenomen in 2014. Een enorme toename gerekend over de afgelopen 50 jaar. In het cijfer zijn de goudaankopen van de Chinese Centrale Bank overigens niet meegenomen. De Chinese Centrale Bank is absoluut koper van goud de afgelopen jaren maar maakt de cijfers niet bekend. Wanneer het cijfer zou worden meegenomen dan zou 2014 waarschijnlijk een recordjaar qua goudaankopen zijn in de afgelopen 100 jaar.

De 477 ton goud die de centrale banken aan hun goudreserves toevoegen is het op twee na hoogste getal in de afgelopen 50 jaar. Ten Opzichte van 2013 nam de groei in de goudreserves centrale banken met 17% toe. De cijfers zijn afkomstig van de Wordl Gold Council. De 477 ton goud komt overeen met een bedrag van $19,4 miljard.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: donderdag 12 februari 2015

“Ontneem banken de geldpers!”

Over de geldpers van de Europese Centrale Bank is de vorige weken al afdoende geschreven. Maar wat met de geldcreatie van banken? Ook banken ‘drukken’ in zekere zin geld bij door het huidige uitleensysteem. “Banken tillen zichzelf aan hun tenen op”, luidt het. Hoe problematisch is dat?

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs