Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 17856 tot 17860
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Dollar komt steeds verder onder druk te staan

Er is de afgelopen tijd veel gebeurd op het financiële en economische wereldtoneel en daarbij valt het op dat het vaak gaat over een specifiek onderwerp: De dollar als wereldreservemunt staat onder druk. Het is een scenario waar steeds vaker over gesproken en geschreven wordt: de val van de dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Noors olieveld Shell kan eerder uit productie

Shell overweegt het Noorse offshore-olieveld Draugen tien jaar eerder uit productie nemen dan gepland vanwege de oplopende kosten en de dalende olieprijs.

Dat heeft een hoge manager van het olie- en gasconcern in Noorwegen gezegd.

Shell denkt dat Draugen tot 2024 of 2027 in productie zal blijven, terwijl eerder op 2036 werd gemikt.

Het veld in de Noorse Zee levert steeds minder op, maar de productiekosten stijgen wel. Daar komt nog de lage olieprijs bovenop. Daardoor staat de winstgevendheid van Draugen onder druk. Shell is exploitant van Draugen en bezit 44,6 procent van het olieveld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

'Wolf of Wall Street' in Amsterdam: "Met 50 miljoen ben ik ook tevreden"

Jordan Belfort is vandaag in Nederland. De schrijver van de bestseller 'Wolf of Wall Street' is een groot voorstander van de bankierseed die de Nederlandse minister Dijsselbloem wil invoeren. Dat zegt de door Leonardo diCaprio beroemd gemaakte fraudeur tegen onze collega's van het Algemeen Dagblad.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Brengt Changetip Bitcoin naar de mainstream?

Liken, retweeten, +1 wie kent het niet, het zijn de standaard manieren om iemand een blijk van waardering te sturen. Maar stel je nou eens voor dat je iemand ipv een like nou eens een kleine fooi zou kunnen sturen, of dat je de verdiende likes zou kunnen uitgeven? De oplossing is er al:

Changetip maakt het namelijk mogelijk om mensen een (fractie van een) Bitcoin te sturen ipv bijvoorbeeld een like. Een simpel idee maar mogelijk met verstrekkende gevolgen.

Wordt tippen het nieuwe liken?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Fed heeft zorgen over inflatieverwachtingen VS

Binnen het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, bestaan er zorgen over de afzwakkende inflatieverwachtingen van Amerikanen. 

Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed die woensdag werden gepubliceerd.

Volgens die notulen moet nauw gekeken worden naar aanwijzingen voor afnemende inflatieverwachtingen voor de langere termijn. De Fed hanteert een inflatiedoelstelling van circa 2 procent, maar de geldontwaarding in de Verenigde Staten ligt nu al 29 maanden op rij onder dat niveau.