Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 17866 tot 17870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

IMF prijst Greenspan

Alan Greenspan blijft een graag geziene gast. Vandaag was hij bij het IMF als Keynote speaker te gast in Washington. Hij werd geïntroduceerd door IMF directrice Lagarde als man die geen introductie nodig heeft. Nog voor zij aan die introductie toe kwam sprak zij al over statistieken aangaande goud. Helaas is Greenspan ‘s speech niet publiekelijk maar het zal ongeveer op hetzelfde neerkomen op wat hij eerder ook al aangaf. “Goud is een valuta, geen enkele valuta, met inbegrip van de dollar kan er aan tippen.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Van Overtveldt maakt einde aan raddraaierij: zilverfonds wordt opgedoekt

Omdat er in 2001 al vragen rezen over de betaalbaarheid van de pensioenen, vond de toenmalige Paars-groene regering onder leiding van Guy Verhofstadt het een wijze beslissing om wat extra geld opzij te leggen voor later.

Maar omdat sparen en regeren zelden samen gaat, werd er gekozen voor een “creatieve” oplossing.

Als we dat Zilverfonds nu ééns volduwen met onze eigen schulden?

We steken daar gewoon briefjes in waarop staat: de overheid is je x-bedrag verschuldigd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Hoe sterk is de dollar?

De extreme expansie van de hoeveelheid dollars in de wereld heeft nog niet gezorgd voor hoge inflatie in de VS. Dat komt omdat andere landen de dollars aanhouden als reserves. Hierdoor kan de VS op een veel te grote voet leven. Maar dat zal niet voor altijd zo blijven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Het WK geldontwaarding vanaf 2003

Welk land gaat aan de leiding in het WK geldontwaarding? De Chinezen gingen al vroeg van start door de waarde van hun munt kunstmatig laag te houden, maar sinds het uitbreken van de crisis hebben Westerse centrale banken een heuse inhaalslag gemaakt. Bekijk de grafiek op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Ebola is een gevaar voor de commodities prijzen

Er zullen op dit moment nog maar weinig investeerders zijn die geïnteresseerd zijn in de sector commodities. Deze sector staat namelijk de afgelopen jaren niet bekend als de sector waar de grote winsten worden gerealiseerd. De prestaties van deze sector vielen de afgelopen jaren flink tegen en als gevolg daarvan zijn er al genoeg negatieve berichten hierover geschreven.

Toch lijkt deze sector interessanter te zijn dan veel mensen op dit moment beseffen. Het Ebola virus zou namelijk voor een ommekeer kunnen zorgen. Uiteraard moeten wij hier enige uitleg bij geven. Dit doen wij allereerst door middel van een grafiek.