EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
39
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
36
kliks
36
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17866 tot 17870 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Liegt België over het terughalen van haar goud?

Na Duitsland en Nederland is nu België in het nieuws over het terughalen van haar goudreserves. Er komen echter nogal wat tegenstrijdige berichten naar buiten omtrent de repatriërings missie van het Belgische goud.

In december 2014 zei Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, dat zij het repatriëren van hun goud aan het onderzoeken zijn. Deze week kwam eerst in het nieuws dat België het goud ging terughalen uit het Verenigd Koninkrijk en vervolgens werd dit weer ontkent.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Op deze manier probeert India illegale goud smokkel tegen te gaan

Sinds India de import belasting op goud heeft ingesteld is het smokkelen van goud enorm toegenomen. Circa 800 ton goud werd er in 2014 officieel geïmporteerd naar India. Geschat wordt dat er ongeveer 200 ton goud via illegale smokkel India is binnen gekomen.

De huidige import belasting bedraagt 10% en dit heeft er tevens voor gezorgd dat veel juweliers en goudhandelaren hun voorraden verlagen. Dit wil men tegengaan en dus wordt de import belasting verlaagt. De verwachting is dat India deze import belasting terug brengt naar 6 a 8% .

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

ECB zegt Griekenland de wacht aan

Sinds de nieuwe Griekse regering op het podium is verschenen, komt er elke dag wel nieuws over het land en zijn armgeworstel met de Europese instellingen. De nieuwe minister van financiën in de Syrizaregering liet enkele dagen geleden weten niet meer te willen samenwerken met de zogenaamde trojka. Gisteren kwam alles in stroomversnelling omdat de Europese Centrale Bank liet weten geen Griekse staatsobligaties meer te aanvaarden voor liquiditeitssteun aan de banken van het Zuid-Europese land. De reden daartoe is dat het voornemen van het land om af te stappen van het hervormingsprogramma dat het eerder afgesproken had met de Europese Commissie, het IMF en de ECB.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Portugese minister: Athene moet door de zure appel heen bijten

Mochten de Grieken op steun van alle Zuid-Europese landen gerekend hebben, dan komen ze bedrogen uit. Met name Portugal vindt het onacceptabel als de Grieken stoppen met hervormen. En van het kwijtschelden van schuld is ook voor Lissabon niet bespreekbaar.

Antonio Pires de Lima, de Portugese minister van Economische Zaken, kan weinig begrip opbrengen voor de standpunten van de nieuwe Griekse regering. “Griekenland moet zich aan de regels houden”, zo zei De Lima volgens de

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

'Delen van Europa komen in de greep van het foute soort eurosceptici: dolle populisten, anti-kapitalisten en anti-be

Zelfs indien de vraag wie nu de schuld draagt - Griekenland of Duitsland - een belangrijke vraag was, dan nog zou het antwoord de schuldendynamiek niet veranderen. Niets anders dan een besparingsdynamiek, zoals door de Roemeense dictator Ceaucescu in de jaren 1980 aan zijn eigen land opgelegd om zijn schulden volledig terug te betalen, zou de Griekse schudlenlast kunnen verlichten zonder een kwijtschelding. 

Gezien Ceaucescu’s politiek rechtstreeks naar de revolutie van 1989 leidde en hemzelf en zijn vrouw naar het executiepeleton voerde, mag het niet verwonderen dat Athene weinig zin heeft om Roemenië te kopiëren.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs