Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 17866 tot 17870
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Grote problemen in Japan

De situatie in Japan wordt er niet beter op. Recent verschenen macrocijfers laten zelfs zien dat de Japanse economie in een recessie is beland en dat zorgt toch voor de nodige kopzorgen. ’s Werelds derde economie is een zwart gat beland en dat heeft diverse oorzaken.

Op jaarbasis is het bruto binnenlands product van Japan gedaald met 1,6 procent. De waarnemers daarentegen hadden een groei van 2,1 procent voorspeld. We mogen dus zeggen dat dit een flinke tegenvaller is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

$3,5 biljoen gloednieuw geld en de consument gaat erop achteruit

Sinds 2007 heeft de Fed maar liefst 3,5 biljoen dollar het systeem in gepompt. De Amerikaanse staatsschuld is intussen opgelopen tot 18 biljoen dollar volgens de US Debt Clock. In zes jaar tijd is de Amerikaanse staatsschuld zelfs met 80 procent toegenomen. Dat is enorm. Tot 2008, in de 250 jaar dat Amerika bestaat, was de totale staatschuld opgelopen tot 10 biljoen dollar. Daar is in de laatste 6 jaar nog even 8 biljoen bijgekomen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Column Kees de Kort | Je vrienden aanpakken

BNR's macro-econoom Kees de Kort buigt zich vandaag over de vraag: hoe kun je de groei in Europa stimuleren?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Goud is de speelbal van Putin

De verstandhouding tussen Rusland en het Westen wordt er niet beter op. Recent keerde Vladimir Putin vroegtijdig terug van de vergadering van de G20. Putin werd uiteraard tijdens deze vergadering meerdere malen bekritiseerd en het was duidelijk dat de president van Rusland daar niet van gediend is.

Opnieuw lukte het dus niet om het Westen dichter bij de Russen te brengen. De meningsverschillen lijken met de dag groter te worden en als gevolg daarvan is er een economische oorlog van start gegaan. Europa en Amerika hebben al meerdere malen nieuwe economische sancties aan Rusland opgelegd en deze trend lijkt nog niet aan zijn einde gekomen te zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Verenigd Koninkrijk lost alle staatsschuld uit Eerste Wereldoorlog af

Het Verenigd Koninkrijk wil alle schuld die de Britse overheid nog heeft uit de Eerste Wereldoorlog afbetalen.

Ook gaat de regering onderzoeken of alle perpetuele leningen, obligaties die een eeuwige looptijd hebben, afgelost kunnen worden.

In maart gaat de overheid de leningen ter waarde van 1,9 miljard pond terugbetalen. De obligaties werden in 1917 uitgegeven.