Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17871 tot 17875
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Frankrijk houdt economisch herstel van eurozone tegen

“De Franse economie stagneert terwijl alleen in de werkloosheidscijfers en nationale schuld groei te zien is”, schrijft Deutsche Welle (DW) in niet mis te verstane bewoordingen. Dat het land alleen in 2017 erin zal slagen om een begroting in evenwicht te presenteren, is een grote bezorgdheid.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

GFMS ziet vraag naar zilver dit jaar met 7% dalen

De vraag naar zilver zal dit jaar bijna 7% lager uitvallen dan vorig jaar, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van consultancybureau Thomson Reuters GFMS. De industriele vraag daalde met 1,8%, terwijl de vraag naar zilveren sieraden 4,4% lager uitviel. Ook kochten beleggers iets minder zilver dan vorig jaar, ondanks de recente stormloop op beleggingsmunten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Column Kees de Kort | Deflatiegekte

"De monetaire autoriteit kennen maar één groot gevaar en dat is deflatie. Dat is het allerergste dat de wereld kan overkomen: armageddon is daar. De wereld stort in als er deflatie optreedt." Zo spreekt macro-econoom over het onderwerp deflatie dat gisteren in een hoorzitting in de Kamer ter sprake kwam.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Goudreserves Rusland weer verder toegenomen

Goudreserves Rusland weer gestegen 19 november 2014 in Goud

Goudreserves Rusland zijn de laatste weken verder gestegen. In september van dit jaar kocht Rusland al 37,3 ton goud. Dat was de grootste goudaankoop door Rusland in 15 jaar tijd. Uit de laatste cijfers blijkt dat de goudreserves van Rusland de laatste weken verder zijn gestegen. Rusland neemt inmiddels positie nummer 5 in qua landen met de grootste goudreserves. De goudprijs daalde sinds eind september met 5,5% tot aan begin november. De dagen steeg de goudprijs binnen enkele dagen weer naar het niveau van eind september. Centrale banken lijken de nieuwe goldbugs te worden. Deze week werd bekend dat ook de ECB mogelijk goud kan gaan aankopen wanneer er nieuwe stimuleringsmaatregelen worden ingezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Russische economie zit diep in de problemen

Inmiddels is de situatie in Rusland wel bekend. Door het politieke spelletje dat gespeeld is door Vladimir Putin is het land in de problemen gekomen. Ze hebben weliswaar de Krim nog steeds onder hun hoede, maar daar houdt het feestje ook wel mee op.

Er zijn namelijk grote kopzorgen voor de beleidsmakers in Moskou. De Russische economie is in een vertraging terecht gekomen en daarmee is er een eind gekomen aan de rooskleurige vooruitzichten die de meeste waarnemers aan het begin van dit jaar nog stelden.

De afgelopen maanden zijn er ook genoeg dingen veranderd. Door het conflict met Oekraïne heeft Rusland een aantal economische sancties over zich heen gekregen. Deze sancties zorgen er voor dat het voor de Russische bedrijven steeds moeilijker wordt om handel te drijven met de buitenwereld.