Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 17876 tot 17880
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Tien keer zoveel toezicht , maar meer schandalen.

Waar is het misgegaan? Nederland heeft meer toezichthouders dan ooit, en tegelijkertijd lijken er nog nooit zoveel schandalen in het bedrijfsleven te zijn geweest als dit jaar, bleek deze week weer bij onder meer SBM Offshore. 'In 1998 hadden we de Stichting Toezicht Effectenverkeer, die met 55 mensen toezicht hield op 208 beursgenoteerde ondernemingen', zegt Paul Frentrop. 'Daar zijn er minder dan honderd van over, en nu hebben we de AFM, de Autoriteit Financiële Markten.

Buitenland Amerikaans bedrijf Freedompop werft klanten met gratis bellen 1 Artikel bewaren Artikel bewaren

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Frankrijk houdt economisch herstel van eurozone tegen

“De Franse economie stagneert terwijl alleen in de werkloosheidscijfers en nationale schuld groei te zien is”, schrijft Deutsche Welle (DW) in niet mis te verstane bewoordingen. Dat het land alleen in 2017 erin zal slagen om een begroting in evenwicht te presenteren, is een grote bezorgdheid.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

GFMS ziet vraag naar zilver dit jaar met 7% dalen

De vraag naar zilver zal dit jaar bijna 7% lager uitvallen dan vorig jaar, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van consultancybureau Thomson Reuters GFMS. De industriele vraag daalde met 1,8%, terwijl de vraag naar zilveren sieraden 4,4% lager uitviel. Ook kochten beleggers iets minder zilver dan vorig jaar, ondanks de recente stormloop op beleggingsmunten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Column Kees de Kort | Deflatiegekte

"De monetaire autoriteit kennen maar één groot gevaar en dat is deflatie. Dat is het allerergste dat de wereld kan overkomen: armageddon is daar. De wereld stort in als er deflatie optreedt." Zo spreekt macro-econoom over het onderwerp deflatie dat gisteren in een hoorzitting in de Kamer ter sprake kwam.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Goudreserves Rusland weer verder toegenomen

Goudreserves Rusland weer gestegen 19 november 2014 in Goud

Goudreserves Rusland zijn de laatste weken verder gestegen. In september van dit jaar kocht Rusland al 37,3 ton goud. Dat was de grootste goudaankoop door Rusland in 15 jaar tijd. Uit de laatste cijfers blijkt dat de goudreserves van Rusland de laatste weken verder zijn gestegen. Rusland neemt inmiddels positie nummer 5 in qua landen met de grootste goudreserves. De goudprijs daalde sinds eind september met 5,5% tot aan begin november. De dagen steeg de goudprijs binnen enkele dagen weer naar het niveau van eind september. Centrale banken lijken de nieuwe goldbugs te worden. Deze week werd bekend dat ook de ECB mogelijk goud kan gaan aankopen wanneer er nieuwe stimuleringsmaatregelen worden ingezet.