Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 17886 tot 17890
Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Wie zijn de rijkste Nederlanders?

Wie zijn de rijkste Nederlanders? Jullie in ieder geval niet, anders zou je niet de tijd hebben om zo’n artikeltje te lezen en te becommentariëren. Wij werken in ieder geval hard aan onze eerste stappen op weg naar de Quote 500.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Banken groeien mee met steeds strenger wordende eisen Bazel III

Nederlandse banken werken gestaag aan de verbetering van hun kapitaalposities. Toch zijn banken er nog niet. Gedurende de komende jaren zullen Nederlandse banken hun kapitaalbuffers verder moeten versterken om aan de geleidelijk strenger wordende eisen van het nieuwe toezichtraamwerk Bazel III te voldoen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 december 2014

'22% van de Fransen is ambtenaar; in verhouding zijn er dat dubbel zo veel als in Duitsland'

Wie zich nog vragen stelde bij de nooit eindigende economische malaise in Frankrijk, kreeg vorige week een reeks verduidelijkende antwoorden.

De resultaten van een studie van het INSEE (Institut national de la statistique et des études économiques) bevestigen wat velen al vermoedden:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Griekenland als excuustruus

Het sentiment op de financiële markten is een stuk onzekerder geworden  en daar zijn verschillende factoren verantwoordelijk voor. De economische situatie in Europa blijft volgens zorgen baren en de beleggers maken zich steeds meer zorgen over het gebrek aan slagkracht bij de Europese Centrale Bank. Daarnaast is er vanzelfsprekend de olieprijs en de situatie in Rusland.

Ook de nieuwe politieke onzekerheid in Griekenland speelde volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een rol, evenals de situatie in China. Na de openstelling van de markt van Shanghai voor buitenlanders en de verschroeiende rit van de afgelopen weken had China het moeilijk. Dit omdat meer risicovol papier niet langer werd aanvaard als onderpand voor kortetermijnleningen. Daardoor ontstond een risicoaversie voor datzelfde papier die nazinderde tot op de aandelenmarkten.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

India importeert 30% van zilverproductie in 2014

Import Zilver India, 30% van totale zilverproductie in 2014 21 december 2014 in Zilver

Import Zilver India komt dit jaar op een nieuw record. Vorige maand publiceerden wij een artikel over de ontwikkelingen rondom de hoeveelheid zilver dat India importeert. Toen stond de teller op 5534 ton zilver in de eerste 10 maanden van 2014. In oktober van 2014 importeerde India 1243 ton zilver. Een record op maandbasis dat alleen in mei van 2011 werd gehaald. Het jaar 2013 was een recordjaar qua import zilver India met 5819 ton. Maar 2014 wordt veel beter.