Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17886 tot 17890
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Hoe sterk is de dollar?

De extreme expansie van de hoeveelheid dollars in de wereld heeft nog niet gezorgd voor hoge inflatie in de VS. Dat komt omdat andere landen de dollars aanhouden als reserves. Hierdoor kan de VS op een veel te grote voet leven. Maar dat zal niet voor altijd zo blijven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Het WK geldontwaarding vanaf 2003

Welk land gaat aan de leiding in het WK geldontwaarding? De Chinezen gingen al vroeg van start door de waarde van hun munt kunstmatig laag te houden, maar sinds het uitbreken van de crisis hebben Westerse centrale banken een heuse inhaalslag gemaakt. Bekijk de grafiek op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Ebola is een gevaar voor de commodities prijzen

Er zullen op dit moment nog maar weinig investeerders zijn die geïnteresseerd zijn in de sector commodities. Deze sector staat namelijk de afgelopen jaren niet bekend als de sector waar de grote winsten worden gerealiseerd. De prestaties van deze sector vielen de afgelopen jaren flink tegen en als gevolg daarvan zijn er al genoeg negatieve berichten hierover geschreven.

Toch lijkt deze sector interessanter te zijn dan veel mensen op dit moment beseffen. Het Ebola virus zou namelijk voor een ommekeer kunnen zorgen. Uiteraard moeten wij hier enige uitleg bij geven. Dit doen wij allereerst door middel van een grafiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Japanse centrale wijzigt steunbeleid niet

De Japanse centrale bank ziet in de recessie waar het land in verzeild is geraakt geen aanleiding het monetaire beleid nog verder te verruimen.

Dat maakte de Bank of Japan (BoJ) woensdag bekend. Eind oktober was al een onverwachte uitbreiding van het stimuleringsprogramma aangekondigd.

De BoJ pompt jaarlijks 80 biljoen yen (544 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt door onder meer staatspapier op te kopen. Desondanks kromp de economie in de afgelopen twee kwartalen. Dat kwam vooral door een forse btw-verhoging in april, waarna consumenten de hand op de knip zijn gaan houden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Eenvandaag over het Zwitserse goudreferendum

Op 30 november spreekt Zwitserland zich uit over de toekomst van haar goudreserve. Wat betekent dit precies en welke gevolgen kan het hebben? En heeft het initiatief kans van slagen? Eenvandaag sprak met verschillende kenners, waaronder monetair econoom Ivo Arnold en blogger ‘Koos Jansen’ van Bullionstar.