Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 1791 tot 1795
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 maart 2017

Franse president centrale bank waarschuwt opnieuw voor gevaren euro-exit

Als Frankrijk zou besluiten uit de euro te stappen en terug te keren naar de franc, schaadt dat de koopkracht en nemen de kosten voor overheidsleningen aanzienlijk toe.

Die waarschuwing geeft president van de Franse centrale bank François VIlleroy de Galhau zaterdag in een interview met de Franse krant Ouest-France.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 27 maart 2017

Een hard-fork en Bitcoin unlimited. Twee zaken waar niemand op zit te wachten.

Het is weer eens onrustig in Bitcoin-land en dat is terug te zien in de Bitcoin koers. Naast de Bitcoin-ETF die niet doorging en China die de exchanges meer regels oplegt is er ook nog het eeuwigdurende blocksize debat. Het komt er hierbij in het kort op neer dat er 2 kampen zijn die een andere visie hebben voor Bitcoin. Het ene kamp ziet Bitcoin graag als zegmaar digitaal goud en het andere kamp wil Bitcoin liever een soort van Paypal 2.0 laten worden. Helaas lijkt het "debat" te resulteren in een oorlog nu het paypal 2.0 kamp (Bitcoin unlimited) dreigt met een zogenaamde Hard-fork. Politieke spelletjes Het Bitcoin netwerk kan, door de manier hoe het nu in elkaar steekt, maar ongeveer 7 transacties per seconde aan. Hierdoor wordt de bruikbaarheid van het Bitcoin netwerk, voor het maken van kleine transacties, beperkt en er zijn plannen om hier iets aan te doen. Het ene kamp (bitcoin-core) ziet deze beperking wel als een probleem waar ze zeker wat aan willen doen maar wel op een geleidelijke manier. Ze willen dit onder andere doen door bijvoorbeeld het introduceren van een techniek genaamd Segwit. Het BU-kamp (Bitcoin Unlimited) vindt dat het aantal-transacties-per-seconde probleem zo urgent is dat ze een zogenaamde hard-fork willen doorvoeren om het aantal mogelijke transacties per seconde te kunnen vergroten. Deze hard-fork is echter zeer omstreden en niet ongevaarlijk. (lees ook de verklaring van bitonic) Het hele conflict is ondertussen uitgelopen op een politiek spel met bijbehorende dreigementen, verdachtmakingen, samenzweringstheorieen, non-argumenten en vooral een hoop geschreeuw. Een hard-fork? Het BU-kamp heeft, door hun connecties met mining-hardware producenten, de beschikking over een grote hoeveelheid mining-kracht. Omdat het bitcoin netwerk automatisch de langste Blockchain volgt (de Blockchain met de meeste mining-kracht) kan het BU-kamp een zogenaamde splitsing (Hard-fork) afdwingen. En dat is waar het Bitcoin Unlimited team nu ook mee gedreigd heeft om zo hun zin door te drijven. In dat geval splitst bitcoin zich in 2 verschillende munten. Op dat moment bestaan dus zowel Bitcoin als Bitcoin Unlimited-coin en dan wordt het de vraag, wie is de echte Bitcoin?

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 27 maart 2017

Duitse staatsbank stort 5 miljard euro op verkeerde rekeningen

Oeps, foutje! Door een "menselijke vergissing" heeft de Duitse staatsbank KfW een maand geleden per ongeluk 5 miljard euro gestort aan vier verschillende banken. Dat gaf de bank uit Frankfurt vandaag zelf toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 maart 2017

5 dingen die Warren Buffett NIET weet

Warren Buffett, rijkste belegger ter wereld, weet veel … heel veel. Maar Buffett weet ook niet alles. Hij bewijst dat je niet alles moet weten om rijk en succesvol te worden. Je kan zelfs veel leren van de dingen die hij niet weet. Wat hij niet weet, moet jij misschien ook niet weten. En daar kan je weer voordeel uit halen.

Dit zijn 5 dingen die Warren Buffett niet weet en die van jou een betere belegger kunnen maken.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

Big Bend: meest bizarre wolkenkrabber van New York krijgt U-vorm

In New York worden plannen gemaakt voor de eerste wolkenkrabber ter wereld in de vorm van een U (maar dan wel omgekeerd). Een gigantische uitdaging, want het zou het eerste gebouw ter wereld zijn van deze afmetingen in deze vorm. The Big Bend wordt het project genoemd, een idee van Oiio Studio, dat zou moeten komen aan de rand van Central Park.