Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 17906 tot 17910
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Nederland en Duitsland hebben gedacht aan de afschaffing van de euro. Laten we dat ook eens doen

Als de euro als eenheidsmunt ooit zou verdwijnen, hebben zowel Nederland als Duitsland een antwoord klaar. Dat blijkt uit een

bericht van Newsmonkey. De nieuwssite citeert bronnen bij het programma Argos Medialogica dat contact heeft gehad met het Nederlandse ministerie van Financiën.

Tussen 2010 en 2012 heeft een team van Nederlandse en Duitse experts gewerkt aan een draaiboek, mocht een dergelijke hypothetische situatie uitkomen. Hoewel… zo zinloos is de oefening nu ook weer niet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

ECB doet er beter aan om goud aan te kopen

De eurozone kan zich redden van de klauwen van de economische catastrofe. Het enige wat de überleiders van de Europese Centrale Bank in Frankfurt moeten doen, is geld uitgeven.

Volgens The Telegraph kan de bank zich beter bezighouden met de aankoop van goud, aandelen en ETF’s.

Centrale bankier en lid van de raad van de ECB Yves Mersch behoort een dergelijke actie zeker tot de mogelijkheden. Eerder heeft ECB-voorzitter Mario Draghi zich immers bereid verklaard om nog meer onconventionele maatregelen te nemen om de lage inflatie overeind te helpen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

‘Scenario lag klaar voor herinvoering van de gulden’

‘Florijn’ zou het draaiboek voor de herinvoering van de gulden hebben geheten. Het was ten tijde van de eurocrisis het zwartste scenario, maar beslist niet ondenkbaar. Dat meldt het televisieprogramma Argos Medialogica vanavond.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Column Kees de Kort | Onrust in het kippenhok

ECB-president Mario Draghi heeft een handreiking gedaan naar de handelaren. Of niet, Kees de Kort? De macro-econoom verzucht: “Het werd gisterochtend een beetje onrustig in het kippenhok. Gelúkkig kwam de boer langs in de loop van de middag. Die strooide wat korreltjes uit en toen kon het weer rustig worden.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Bouwsector verwacht verlies van 6.000 banen in 2015

De bouwsector is erg pessimistisch gestemd over de toekomst, zo bleek dinsdag bij de Confederatie Bouw. Terwijl de bouwactiviteit in 2014 nog groeit als gevolg van de gunstige weersomstandigheden, wordt er voor 2015 uitgegaan van een stagnatie of zelfs daling van de activiteit. Die daling én aanhoudende sociale dumping zouden volgend jaar opnieuw 6.000 banen kosten aan de sector. "Tussen 2011 en 2019, het einde van het legislatuur, dreigt het verlies van 40.000 banen", verklaarde gedelegeerd bestuurder Robert De Mûelenaere.