Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 17911 tot 17915
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Rusland blijft schermen met nucleaire wapens

Dreigende taal.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ik weet niet of dat de verklaring is voor de stoere taal van Poetin, maar hij blijft te pas en te onpas verwijzen naar het nucleaire wapenarsenaal van Rusland.

De Russische leider liet zich recent voor publiek ontvallen dat buitenstaanders zich niet moeten moeien omdat “Rusland één van de leidende nucleaire machten is”.

hetzelfde artikel in de Financial Times publiceerde de regimekrant Pravda vorige week een artikel met een niet mis te verstane headline: “Rusland heeft nucleaire verrassing in petto voor de Nato.”

Bron: emerce.nl
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

AFM positief over financiële vergelijkers

De dienstverlening van de vijf grootste vergelijkingswebsites voor financiële producten is over het algemeen in het belang van de klant, ook al is er nog ruimte voor verbetering. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van onderzoek.

Maar de markt kent ook nog vele andere vergelijkingssites waar de AFM niet diepgravend naar heeft gekeken. De kwaliteitsverschillen daar zijn volgens de toezichthouder groot. Ook zijn er veel ‘advertentiesites’ die de consument misleiden doordat ze geen persoonlijke informatie inwinnen en hem doorsturen naar aanbieders, waarvoor ze een vergoeding ontvangen.

De AFM heeft de kwaliteit van de sites onderzocht, omdat consumenten steeds vaker gebruik maken van online vergelijkers in hun zoektocht naar een financieel product. De AFM heeft onder meer uitgebreid onderzoek gedaan bij de vijf partijen die gezamenlijk het grootste deel van de markt in handen hebben. Daarnaast heeft ze de informatieverstrekking van in totaal dertig websites bekeken, inclusief de vijf grootste.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Grootste goud-ETF bestaat tien jaar

Deze week bestaat GLD tien jaar, het exchange-traded fund dat het voor beleggers nog makkelijker maakte goud te kopen. Sinds 2004 heeft het ETF een spectaculaire groei meegemaakt, geholpen door de bull market in goud en door de financiële crisis die in 2008 uitbarstte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Nieuwe crisis kan FED met mond vol tanden zetten

De FED voert al jaren een politiek van 0% rente en dat is een politiek waar een vervelend neveneffect aan verbonden is. Renteniers krijgen namelijk geen rente meer op hun geld en daardoor zijn ze niet in staat om te consumeren zoals dat vroeger het geval was. Eigenlijk krijgen ze al sinds 2007 steeds minder rente.

De gevolgen laten zich raden: senioren zijn gedwongen om langer op de arbeidsmarkt te blijven waardoor ze jobs bezetten die vroeger door jongeren werden ingenomen. De politiek van nulrente staat dus een doorstroming op de arbeidsmarkt in de weg en dat is iets waar de FED niet op had gerekend.

Die jongeren krijgen dus minder kansen en zullen dus ook minder verdienen. Dat heeft dan weer tot gevolg dat de lonen onder druk blijven staan. Het zal een tijdje duren alvorens nieuwkomers op de arbeidsmarkt een fatsoenlijk loon opstrijken en dat weegt uiteraard op de consumentenbestedingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Deze twee strijden om de echte waarde in de 21ste eeuw.

De schaarste en de zeldzaamheid van goud zijn legendarisch. Iedereen in de wereld kent sinds 1000den jaren goud als vorm van rijkdom. 98% van de wereldbevolking kent ook goud.