Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17916 tot 17920
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Rusland haalt Iran uit Westers isolement

Rusland en Iran willen de onderlinge handelsbetrekkingen verbeteren. Rusland levert machines en transportmiddelen en helpt mee aan de bouw van kerncentrales in Iran, in ruil voor Iraanse olie. Iran heeft weinig dollarreserves om handel te drijven als gevolg van de Westerse sancties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Rusland heeft partners in overvloed om deals mee te sluiten

Er is geen reden om de Russische president Vladimir Poetin zacht aan te pakken. Dat zegt Bloombergredacteur Marc Champion in een opiniestuk. Dat gezegd zijnde, betwijfelen we echt of Poetin überhaupt zachtzinnig behandeld wil worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Weer forse daling autoverkopen in november: min 19 procent

November is de zesde maand op rij waarin de verkoop van nieuwe auto’s onder het niveau van dezelfde maand in 2013 blijft.

De autoverkopen in Nederland daalden fors in november, vergeleken met een jaar eerder. Maar de vergelijkingsbasis is lastig.

De Nederlandse autodealers leverden in november 32.507 nieuwe auto’s af, tegenover 40.354 stuks in dezelfde maand van 2013. Dat is een afname van maar liefst 19,4 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Duitsland, Frankrijk en Italië tegen kleine EU-landen: stop met belastingtrucs bedrijven

Eurocommissaris Pierre Moscovici voelt druk grote EU-landen om belastingdeals aan te pakken. Foto EPA

Duitsland, Frankrijk en Italië roepen Brussel op om met strengere regels te komen zodat een eind kan worden gemaakt aan belastingvoordelen voor bedrijven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Nederlandse rente blijft in november historisch laag

De langetermijnrente, die wordt afgemeten aan het rendement van de jongste Nederlandse tienjarige staatslening, is in november verder gedaald.

In november kwam de rente uit op 0,9 procent, dat is 0,1 procentpunt lager dan in oktober.

Daarmee belandt de langetermijnrente op het laagste niveau sinds De Nederlandsche Bank (DNB) medio 1986 de standen bijhoudt. De hoogste stand (9,2 procent) werd bereikt in oktober 1990.