Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 17921 tot 17925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

De Franse nachtmerrie…

Dat het economisch allemaal nog niet zo lekker loopt in Europa zal voor niemand een verrassing zijn. De Europese economie is in een vertraging terecht gekomen en meerdere aspecten zijn daar de oorzaak van. Denk bijvoorbeeld maar aan het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Dit conflict is inmiddels al zo ver geëscaleerd dat de handelsmogelijkheden voor Europese bedrijven die handel voeren met Rusland flink zijn afgenomen.

Maar ook de problemen in diverse Eurozonelanden maken de situatie er niet beter op. De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld meerdere geldtreinen naar Griekenland vertrokken en we kunnen niet bepaald zeggen dat de situatie er zoveel beter op is geworden. De Grieken lijken in een diep zwart gat beland te zijn en een zak geld lijkt niet de oplossing te zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

ECB kan ook staatsleningen gaan opkopen

De Europese Centrale Bank (ECB) kan als onderdeel van zijn stimuleringsbeleid ook staatsleningen gaan opkopen. Dat heeft ECB-president Mario Draghi maandag gezegd in het Europees Parlement.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Goud blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd goud kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan goud verkopen dan in 2013. Kijken we alleen naar de tweede helft van dit jaar, dan is er zelfs sprake van een toename van 40% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar eerder.

“In markten zoals de Golfstaten en in India is de prijs een minder doorslaggevende factor geworden in het kopen van goud”, zo verklaarde Kalyanasundaram, de directeur van Kalyan Jewellers. De ondernemer is van plan zijn netwerk van juweliers uit te breiden in de Golfregio. “Het is hier een gewoonte om goud te kopen, waar de prijs op een bepaald moment staat heeft alleen invloed op het besluit om het goud eerder of juist later te kopen. De beslissing om goud te kopen is al gemaakt.”

Kopers profiteren van lagere goudprijs

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Het rommelt binnen OPEC

Nu olieprijzen zich permanent onder de grens van 80 USD per vat hebben gevestigd, zijn ook OPEC-leden nerveus aan het worden. Binnen het oliekartel roepen verschillende landen op om concreet plan op te stellen om de olieprijs wat meer steun te geven. Vooral Koeweit en Iran willen dat OPEC actie onderneemt tegen de lage koers.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Poetin is het grootste gevaar voor Russische economie

De Russische economie is als een bodybuilder op steroïden. En het rondje hardlopen is nu veranderd in het rennen van een marathon. Dat zegt Jeroen Ketting, oprichter van Lighthouse. Hij woont in Moskou en helpt Westerse ondernemers in Rusland. Volgens hem is het wachten op het ineenzakken van die Russische bodybuilder. "Het is niet de vraag of die economie in elkaar klapt. De vraag is wanneer dat gaat gebeuren."

Het gaat erg slecht met de economie. "De salarissen van de Russen zijn met 30 à 40 procent achteruit gegaan en in de supermarkten zie je dat het boodschappenmandje van de gemiddelde Rus zo'n 20 à 30 procent duurder is geworden. Dus de Rus in de straat merkt het zeker."