Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17921 tot 17925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Het gevaar van Rusland in één grafiek

De Russische economie heeft het dit jaar niet makkelijk. De militaire inval in Oekraïne heeft er voor gezorgd dat de Russische regering inmiddels een hele waslijst aan economische sancties tegen zich opgelegd heeft gekregen. Ondanks dat biedt president Putin geen soelaas.

Wel integendeel; de Russische regering heeft op haar beurt zelfs economische sancties tegen Amerika en Europa opgelegd. Zoals een oud gezegde luidt: ‘’Elke reactie lokt een tegenreactie uit’’. En als gevolg van deze economische sancties hebben een aantal Europese bedrijven het zichtbaar lastig.

De Russische sancties kwamen ook op het moment dat de Europese economie maar weinig kon verteren. Met andere woorden was dit niet het ideale moment om sancties van dergelijke impact op ons af te krijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

6 gevolgen van de lage olieprijs

Een zegen, noemt IMF-directeur Christine Lagarde de enorme daling van olieprijzen. Maar wat voor de één een zegen is, is voor de ander een ramp.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Rusland bouwt gasleiding naar Turkije

Nu de Europese Commissie en Bulgarije de bouw van de South Stream gasleiding van Rusland naar Europa blokkeren zoekt Poetin een andere route. Er wordt een leiding naar Turkije aangelegd die via Griekenland 63 miljard kubieke meter gas per jaar kan leveren aan Zuid-Europese landen. Ook maakte Poetin afspraken met Erdogan om in lokale valuta te handelen.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Goudprijs weer boven de $1.200

De goudprijs noteert weer boven de $1.200 per troy ounce, na een flinke daling tot onder de $1.150. We zetten wat nieuws voor u op een rijtje.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

VS zijn niet blij met Belgische bijdrage aan de NAVO

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry wil/zal de Belgische regering op de vingers tikken.

Dat meldt Het Laatste Nieuws vanmorgen. De reden? Volgens de Verenigde Staten (VS) komt België terug op een eerdere belofte om het budget voor militaire interventies binnen NAVO-verband op te trekken.

De krant citeert bronnen binnen de federale regering dat het kernkabinet de inzet van de F-16’s boven het Iraaks grondgebied voldoende is als verbintenis. Of, met andere woorden, er is geen geld om nóg meer te doen.